Datum i mjesto održavanja: 17.10.2018., Zagreb
 
Pravila izrade menadžerskih prezentacija

► Opis:

Pravila izrade menadžerskih prezentacija je jedinstveni seminar orijentiran na osmišljavanje i izradu jasnih, strukturiranih i vizualno razumljivih prezentacija. Fokus seminara je na optimalnom prenošenju sadržaja i poruka publici, a ne na „uljepšavanju“ prezentacije i detaljima poput izbora fonta, boja, i sl. Seminar kroz praktične alate, savjete i primjere iz prakse vodi polaznika kroz proces stvaranja „priče“ i logike prezentacije, do samog osmišljavanja pojedinih slajdova kao modula prenošenja pojedinih ključnih poruka. Bilo da je riječ o prenošenju ideja, koncepata, predstavljanju proizvoda ili poduzeća, ili prezentiranju financijskih pokazatelja i poslovnih planova, cilj je uvijek što jasnije i vizualnije komunicirati ključne poruke te odvojiti bitno od manje bitnog. Praktične vježbe na stvarnim primjerima prezentacija i slajdova brojnih domaćih tvrtki će dati polaznicima jasne smjernice kako ta nova znanja iskoristiti i primijeniti u svojem budućem radu s prezentacijama.

► Ciljevi:

Cilj ove radionice je polaznike opremiti svim potrebnim alatima i praktičnim savjetima kako bi mogli efikasno komunicirati svoje ideje i poruke putem prezentacija. Kvalitetna prezentacija tako će postati moćan alat za postizanje željenih ciljeva.

► Kome je radionica namijenjena:

Radionica je namijenjena svima koji koriste PowerPoint radi prezentiranja poslovnih informacija internim (Management, uprava, nadzorni odbor, zaposlenici) ili eksternim korisnicima (klijenti, partneri, investitori, financijske institucije, i sl.). Ciljnu skupinu također čine stručnjaci različitih funkcionalnih profila: prodaja, marketing, financije, i dr. 

U kotizaciju edukacije uključeni su materijali, certifikat Poslovne učinkovitosti o pohađanju stručnog usavršavanja, ručak i osvježenja tijekom pauze.

SADRŽAJ I RASPORED

08:30 – 09:00 Registracija i preuzimanje materijala
09:00 - 10:30  Uvod; Priprema i poruke prezentacije

 • Problemi i implikacije današnjih prezentacija
 • Što je uopće poslovna prezentacija
 • Vrste poslovnih prezentacija
 • Priprema prezentacije i određivanje ciljeva prezentacije
 • Kako kreirati i strukturirati „priču“ prezentacije
 • Pisanje naslova slajdova

Praktična vježba: Struktura i poruke prezentacije

10:30 - 10:45  Stanka za kavu
10:45 - 12:15  Vizualizacija kvalitativnih poruka pomoću teksta, dijagrama, fotografija i drugih alata

 • Osnove i prednosti vizualne komunikacije
 • Odabir osnovnog tipa vizualizacije
 • Praktični savjeti i trikovi vizualizacije

Praktična vježba: Strukturiranje i vizualizacija slajdova s kvalitativnom porukom

12:15 - 13:15  Stanka za ručak
13:15 - 14:45  Vizualizacija kvantitativnih poruka pomoću tablica, grafikona i drugih alata

 • Odabir pravog alata za prikazivanje kvantitativnih informacija
 • Formatiranje/eliminiranje suvišnih elemenata grafova
 • Naglašavanje ključnih poruka na grafovima i tablicama

Praktična vježba: Vizualizacija slajdova s kvantitativnom porukom – rad s grafovima

14:45 - 15:00  Stanka za kavu
15:00 - 16:30  Ostali praktični savjeti i trikovi; Zaključak

 

PREDAVAČI:

Luka Krejči
 

Luka Krejči, MBA, je kroz karijeru u području strategije i strateškog savjetovanja stekao veliko iskustvo u području izrade poslovnih prezentacija te prezentiranja istih raznim ciljanim skupinama. Navedeno radno iskustvo stekao je u konzultantskoj kući T&MC (Cap Gemini), te kasnije kao Voditelj strategije Vipnet-a. Danas vodi poduzeće Prezentacija koja se bavi edukacijom i savjetovanjem vezano za izradu poslovnih prezentacija, te samom izradom i osvježavanjem  prezentacija za klijente. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a 2011. godine završio je Executive MBA program na Cotrugli Business School.

 
 
Sve edukacije
 Održane edukacije