28. 02. 2020.
[VMD GRUPA] Željko Vučemil: 80% naših novih kupaca dođe po preporuci naših ranijih kupaca

U nastavku pročitajte intervju sa Željkom Vučemilom, direktorom VMD Grupe, koji će više o svojim iskustvima iz prakse upravljanja reći na okruglom stolu na Menadžerskoj konferenciji: Management Excellence, koja će se održati 25. ožujka 2020. godine u hotelu Westin u Zagrebu.

Kada ste odlučili pokrenuti vlastiti posao?

1983. godine diplomirao sam na Fakultetu strojarstva i brodogradnje i stekao titulu dipl. ing. strojarstva. Radio sam nekoliko godina u struci u firmama Monting energetika, Sila-Rapid i ZET. Kako sam sebe uvijek vidio u privatnom biznisu, 1995. godine s partnerom dr. Antunom Mikecom osnivam firmu VMD promet d.o.o. i na početku kao jedini zaposleni počinjemo se baviti stanogradnjom.

Kako se Vaše poduzeće razvilo do onoga što je danas?

Od osnutka do danas ostajem 50%-tni vlasnik i direktor, a zbog nastajanja više firmi u okviru VMD prometa, 2015. godine mijenjamo ime u VMD grupa d.o.o. Svih zadnjih 25 godine od osnivanja firme, zajedno sa svojim partnerom u cijelosti sam posvećen uspjehu i opstanku VMD grupe i profiliranju firme u ozbiljnu i odgovornu kompaniju prema svojim kupcima i kooperantima, te naravno zaposlenicima. Potpredsjednik sam Udruge developera pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca.

Što bi izdvojili kao svoja najveća postignuća?

U ovih 25 godine sagradili smo preko 400.000 m2 BRP  stambenog i poslovnog prostora, uglavnom u Zagrebu. Jednako su nam drage sve naše zgrade, od prvih malih s po nekoliko stanova do najveće VMD KVART u Strojarskoj. U zadnjih desetak godina u prosjeku na našim gradilištima zapošljavamo preko 400 radnika.

Od svega spomenutog, koji su Vaši najznačajniji projekti?

Izdvojio bih:

  • Poslovni centar VMD na uglu Radničke i Ulice grada Vukovara, autora prof Filipovića,
  • Stambeno naselje u Babonićevoj ulici autora Tomislava Ćurkovića i Zorana Zidarića iz 2A,
  • Stambeno-poslovni kompleks Folnegovićeva -Radnička (bivša Elektroda) autorice Mirjane Cilige,
  • VMD KVART u Strojarskoj autora Davora Matekovića. Ove godine su realizirani i projekti u Bužanovoj autora 3LHD i Kraljevićevoj autora 2A.

Što smatrate tajnom svog uspjeha?

Do sada imamo preko 1.000 kupaca i ponosimo se da nemamo nijedan sudski spor niti s jednim kupcem, niti s jednim dobavljačem. To smatramo svojim najvećim uspjehom i to nam pomaže da se već 10 godina ne trebamo oglašavati i 80% naših novih kupaca dođu po preporuci naših ranijih kupaca. Također, nismo nikada zakasnili s plaćanjem obaveza prema državi, bankama i dobavljačima i cijeli period za naše zaposlenike smo osiguravali iznadprosječne plaće. U zadnjih desetak godina u prosjeku na našim gradilištima zapošljavamo preko 400 radnika. Također, upravljamo našim zgradama i nismo nikada bježali od pogrešaka i učili smo na njima. Mislim da smo se cijeli ovaj period samo ponašali normalno i to je bilo dovoljno da opstanemo na tržištu. Svoje osobno zadovoljstvo imam i u tome da sam kroz cijeli ovaj period uspio postići ravnotežu poslovnog i privatnog života, što mi je kao roditelju troje djece i mužu izuzetno važno i ne može se mjeriti kvadratima i novcima.

 

Detaljan program konferencije, ostale teme, predavače i prijavnicu pronađite na: https://www.poslovnaucinkovitost.eu/aktualne-edukacije/cijena/menadzerska-konferencija-management-excellence-25.03.2020

 
 Novosti - Arhiva