10. 03. 2020.
[SERENGETI] Goran Kalanj, direktor: Radimo i van Hrvatske, brzo osjetimo trendove i prilagođavamo se

U nastavku pročitajte intervju s Goranom Kalanjom, direktorom Serengetija, koji će više o svojim iskustvima iz prakse upravljanja reći na okruglom stolu na Menadžerskoj konferenciji: Management Excellence, koja će se održati 25. ožujka 2020. godine u hotelu Westin u Zagrebu.

 

Kako dinamičko poslovno okruženje utječe na vaše poslovanje?

Budući da radimo na inozemnim i na domaćem tržištu, vrlo brzo osjetimo nove trendove koji su vani prisutni. Jedan od glavnih trendova koje osjećamo je rast dinamike poslovanja iz godine u godinu. Kao rezultat poduzeće mora praktički svaku godinu preispitati svoj poslovni model i organizaciju te kontinuirano uvoditi promjene.

Kako pripremate poduzeće za ove izazove?

Puno energije ulažemo u organizaciju poduzeća i ljudske potencijale kako bi unaprijedili fleksibilnost i sposobnost brze prilagodbe. To je jedna od ključnih vrijednosti Serengetija te jedna od naših odrednica od samih početaka. Naš logo kameleon je i odabran kako bi simbolizirao našu težnju da budemo poduzeće koje agilno reagira na promjene u okruženju. To je definitivno kontinuiran i dugotrajan posao u kojem sudjeluje cijelo poduzeće.

Radite puno poslova na zapadnoeuropskom tržištu, koja su vaša iskustva?

Imamo privilegiju raditi za vodeća globalna poduzeća iz Zapadne Europe. Velika je čast i privilegija raditi za klijente kao što je Daimler, Fronius, Audifon koji su sve redom market leaderi u svojim industrijama. Ono što smo od samih početaka naučili je važnost kvalitete isporuke. Također od velika je važnost pouzdanost i transparentnost poslovanja. Naši klijenti uvijek traže dugoročnu partnersku suradnju i vrlo im je važno da poduzeće s kojim surađuju ima sličnu kulturu i poglede.

Gdje vidite najviše prilike za širenje poslovanja?

Zapadnoeuropsko tržište svakako nudi najveću mogućnost širenja, međutim tamo je i izuzetno jaka konkurencija tako da je potrebno dobro promisliti na koji način pristupiti. Mi zasada širenje baziramo najviše na preporukama postojećih klijenata što daje vrlo dobre rezultate, međutim radimo na izgradnji i drugih prodajnih kanala.

Koje glavne strateške ciljeve ste postavili za ovu godinu?

Serengeti u ovoj godini stavlja naglasak na daljnju transformaciju u konzultantsko poduzeće, domenska znanja i vlastito intelektualno vlasništvo. Radom za vrhunska poduzeća u Hrvatskoj i vani u doticaju smo sa posljednjim trendovima i smjerovima razvoja pojedinih industrija tako da imamo jedinstvenu priliku osmišljavati napredne usluge i proizvode koji su u skladu sa potrebama tržišta.

Detaljan program konferencije, ostale teme, predavače i prijavnicu pronađite na: https://www.poslovnaucinkovitost.eu/aktualne-edukacije/cijena/menadzerska-konferencija-management-excellence-25.03.2020

 
 Novosti - Arhiva