30. 03. 2021.

Zahvalni smo na pruženom povjerenju i mogućnosti da budemo predstavnici Hrvatske za provođenje Europske stručne studije o "UPRAVALJANJU TROŠKOVIMA U KRIZI", koja se provodi u organizaciji Frankfurt School of Finance & Management zajedno s europskim partnerima.

U nastavku se nalazi link na upitnik, a iskreno se nadamo da će svi cijenjeni kontakti biti u mogućnosti izdvojiti 15 minuta u sljedećim danima.

Rezultati Studije će biti predstavljeni na 12. KONTROLING KONFERENCIJI, koja je ove godine posvećena upravo temi upravljanja troškovima u krizi, kao i tema sljedećeg broja našeg časopisa "Kontroling, Financije i Menadžment". Konferencija će se održati 26.05.2021., a uskoro ćemo objaviti i detaljan program.
Počašćeni smo da će Keynote Speaker na konferenciji biti Prof. Dr. Ronald GleichFrankfurt School of Finance & Management uz druge cijenene kolege iz Hrvatske, Europe i Amerike.

Polazište i svrha
Kao odgovor na širenje novog virusa korone, poduzete su opsežne mjere koje su izazvale globalnu krizu bez presedana. Izravno su pogođena poduzeća u svim sektorima, a kod dijela njih ugrožena je i egzistencija.

Konkurentsko okruženje, koje karakterizira izuzetno visoka razina nesigurnosti, stavlja pred poduzeća značajne izazove. Moraju se savladati nesigurnosti i rizici vezani uz politiku, poslovanje i tehnologiju, kao njihove međusobne povezanosti, kako bi poduzeća razvila otpornost za poslovanje u krizi. Upravljanje troškovima nudi širok arsenal instrumenata i metoda koji se mogu koristiti za upravljanje u krizi.

Sljedeća pitanja služe za sagledavanje korisnosti upravljanja troškovima u korona krizi, te za ispitivanje njenog učinka na ostvarenje uspjeha. Željeli bismo rasvijetliti pozitivne i negativne aspekte ove tematike, kao i izazove koji se pojavljuju.

Ovu studiju provodi Frankfurt School of Finance & Management s raznim međunarodnim partnerima za suradnju, uključujući sveučilište St. Gallen i FH JOANNEUM.
 

Trajanje ankete

Vrijeme za popunjavanje upitnika iznosi približno 15 minuta. Istraživanje traje od 24.03. do 30.04.2021. godine.

Link na upitnik

Link na upitnik na hrvatskom jeziku je: http://frankfurtschool.qualtrics.com/jfe/form/SV_0CjWp9IOq7Ck5n0

Povjerljivost

Dobiveni rezultati će se tretirati anonimno i povjerljivo te se objavljuju u sažetom obliku, tako da se ne mogu donijeti zaključci o pojedinim poduzećima ili pojedincima.

Korist za Vas: rezultati studija i nagrada

Svi sudionici na zahtjev će dobiti rezultate studije. Pored toga, organizirat ćemo nagradnu igru za sve sudionike istraživanja, gdje se mogu dobiti knjige iz serije Kontrolinga u praksi.
Molimo Vas ostavite svoju e-mail adresu na kraju anketnog upitnika kako bismo Vam mogli poslati rezultate studije i rezultate nagradnog natjecanja.

Kontakt

Ako imate pitanja ili komentare u vezi s istraživanjem, kontaktirajte:
Osoba za kontakt: gospođa Laura Schlecht
E-adresa: l.schlecht@fs.de

 
Da li vam se svidio stručni tekst?
Prijavite se za redovito primanje obavijesti iz kontrolinga, financija i menadžmenta.
 
 Novosti - Arhiva