28. 03. 2019.
[DOWNLOAD] KPI-evi u ljudskim potencijalima

Organizacijska jedinica ljudskih potencijala zadužena je za temelj svakog poduzeća – zaposlenike. Pridoda li se tome, ionako najvažnijem segmentu poduzeća, i dodatna odgovornost, s kojom bi svi trebali pristupati kada se radi o ljudima, jasno je da se govori o iznimno osjetljivoj zadaći. Zbog toga bi se posao određivanja i praćenja KPI-eva u ljudskim potencijalima, a posebno tumačenja rezultata i donošenja odluka, trebao uvijek temeljiti na objektivnim pokazateljima. Posljedice pogrešno postavljenih ili pogrešno protumačenih KPI-eva mogu nanijeti silne gubitke, i to ne samo u materijalnom smislu. Svrha KPI-eva u ljudskim potencijalima je

  • Pružiti informacije za donošenje odluka i planiranje
  • Optimiziranje troškova
  • Unaprjeđenje procesa
  • Kroz navedene aktivnosti biti strateški partner menadžmentu.

Cijeli članak na temu "KPI-evi u ljudskim potencijalima" možete downloadati ovdje ili pronaći u 8. broju časopisa "Kontroling, financije i menadžment" čija tema je "Ključni pokazatelji poslovanja". Informacije o pretplati možete pronaći ovdje.

Edukacija "KPI-evi u ljudskim potencijalima" održat će se 10.-11.04.2019. u Poslovnoj učinkovitosti, Martićeva 73 u Zagrebu, a predavači će biti dr. sc. Mladen Meter i Ivana Vidaković Orešić, dipl. psih., koja je i autorica ovog članka. Detaljan sadržaj i prijavnicu za edukaciju možete pronaći ovdje.

 
 Novosti - Arhiva