01. 03. 2019.
17. CFM Club Event

POZIVNICA

CFM Club okuplja stručnjake iz područja kontrolinga, financija i menadžmenta i sve one koji prepoznaju njihov značaj za poslovanje, a pristupnicu za članstvo u CFM Clubu  možete pronaći ovdje

Drugi ovogodišnji susret članova CFM Cluba održat će se 4. travnja 2019. s početkom u 18.30 u novim prostorima Poslovne učinkovitosti, na adresi Martićeva 73/1. kat u Zagrebu.

CFM CLUB EVENT

Temeljni cilj ovog događaja je razmjena vrijednih znanja i iskustva s kolegama koje zanima područje kontrolinga, financija i menadžmenta te prilika da se informirate, inspirirate i motivirate za daljnje unapređenje svojih znanja i poslovanja.

Zbog ograničenog broja sudionika, predlažemo da se prijavite i zauzmete svoje mjesto na vrijeme. Na CFM Club Event se možete prijaviti ovdje.

TEMA PREDAVANJA NA 17. CFM CLUB EVENTU

Na 17. CFM Club Eventu će direktor kontrolinga Adris grupe mr. sc. Hrvoje Patajac održati predavanje o važnosti upravljanja lancem vrijednosti za održivost poslovanja i profitabilnost poduzeća.

U prvom koraku treba razumjeti koji su elementi svakog dijela procesa i kako utječu na cjelokupan lanac vrijednosti u troškovnom smislu te u konačnici na zaradu poduzeća. Postoji pet osnovnih procesa (aktivnosti) u poduzeću, koji se nazivaju i primarnim procesima:

  • opskrbljivanje inputima (nabavna logistika)
  • proizvodnja
  • marketing i prodaja
  • skupljanje, skladištenje i distribucija proizvoda
  • usluživanje kupaca

Stvaranje dodane vrijednosti odvija se nizom usmjerenih aktivnosti koje su u međusobnoj vezi. Svaka od aktivnosti vezana je za jedan ili više procesa. Kraj jednog procesa predstavlja ulaz u sljedeći proces. Vrijednost izlaza uvijek je veća od vrijednosti ulaza.

 

Mr. sc. Hrvoje Patajac je direktor kontrolinga Adris grupe. Glavni zadatak mu je implementacija kontrolinga na razini grupe te podrška taktičkom i strateškom odlučivanju. U Adrisov tim došao je 2003., a prije toga radio je u Nexe Grupi i zagrebačkoj Farmaciji na poslovima voditelja kontrolinga. Prvo radno iskustvo vezano mu je za IT sektor i tvrtku MIPS gdje je radio na brojnim razvojnim projektima. Član je nadzornog odbora u nekoliko tvrtki: Adris grupa d.d. Rovinj, Cromaris d.d. Zadar, Maistra d.d. Rovinj, Croatia osiguranje d.d. Zagreb. Diplomirao je 1995. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Završio je studij poslovnog upravljanja Diploma Study in Management na istom fakultetu. Magistrirao je 2002. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na smjeru ”Financije poduzeća”.

 
 Novosti - Arhiva