Albert Ćosić

Albert Ćosić

Albert Ćosić, mag. math., diplomirao je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, smjer Financijska i poslovna matematika.
Karijeru započinje na poziciji aktuara zaduženog za životna osiguranja u Helios Osiguranju (danas Wiener Osiguranje). Stručno usavršavanje nastavlja na poslijediplomskom studiju Aktuarske matematike na PMF-u u Zagrebu.
Od 2014. godine zaposlen je u tvrtki Neos specijaliziranoj za izradu složenih izvještajnih sustava. Od pridruživanja Neos timu radi na projektima implementacije DWH/BI/Big Data sustava u brojnim hrvatskim poduzećima (Zagrebačka banka, Hrvatski Telekom, Jadransko osiguranje i dr.).
Područja glavnog poslovnog interesa su mu financijsko izvještavanje (kreditni rizici i upravljanje rizicima) te primjene matematičke statistike u financijama i osiguranju.

 

Ana Domitrović

Ana Domitrović

Ana Domitrović, mag. oec. Po završetku srednje Ekonomske škole u Bjelovaru, upisuje se na Ekonomski fakultet Rijeka te paralelno radi u računovodstvenom servisu za mala i srednja poduzeća. Po stjecanju titule prvostupnice ekonomije, upisuje se na diplomski studij Poslovne ekonomije na Ekonomskom fakultetu Zagreb. Nakon stečene diplome magistre ekonomije, zapošljava se u Assa Abloy na radnom mjestu financijski kontroler sa zadaćama: uspostava odjela kontrolinga, izvještavanje za management, razne analize nabave, prodaje, proizvodnje i financija, lean u proizvodnji i lean u uredima (prodaja, nabava, financije). Implementacijom lean-a u proizvodnji i u uredima se bavila u poduzećima u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Rumunjskoj i Turskoj.
Trenutno radi u poduzeću Sigma Savjetovanje kao konzultant za implementaciju lean-a u proizvodnji, uslugama, prodaji, financijama i administraciji za brojna hrvatska poduzeća.

 

Ana Vrbošić

Ana Vrbošić

Ana Vrbošić, dipl. oec., diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i stručno se usavršavala u područjima financija i menadžmenta rizika – DC Gardner Training te menadžmenta – SDA Bocconi School of Management. Poslovno iskustvo uključuje pozicije glavnog regionalnog menadžera u Privrednoj banci Zagreb, a trenutno obnaša poziciju financijskog direktora u poduzeću Rog Joma d.o.o. Važniji poslovni angažmani uključuju due diligence šest banaka u Hrvatskoj i regiji, suosnivanje Hrvatskog instituta za financijsku edukaciju, koautorstvo knjige ”Tajne uspješnog poslovanja – vodič za mala i srednja poduzeća”, sudjelovanje na razvoju novog informacijskog sustava Privredne banke Zagreb, financijski je edukator za fizičke i pravne osobe te kolumnist portala ”Pametna kuna” specijaliziranog za osobne financije.

 

Andrea Pleše

Andrea Pleše

Andrea Pleše, mag. inf., diplomirala je na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, smjer Organizacija poslovnih sustava. Nakon fakulteta zapošljava se u tvrtki Poslovna inteligencija gdje je prvo radila u odjelu za implementaciju DWH sustava, a zadnjih godinu dana radi na projektima vezanim uz poslovnu analitiku. Ima iskustva na raznim inozemnim i domaćim projektima vezanih uz bankarstvo i telekomunikacije. Uže područje interesa su joj poslovna analitika i vizualizacija podataka.

 

Anita Ikica

Anita Ikica

Anita Ikica, dipl. oec., diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te je svoje poslovno iskustvo stekla u internacionalnim kompanijama. Na današnjoj poziciji voditelja financija i kontrolinga potiče važnost kontrolinga i financijskih indikatora te doprinosi kvalitetnim odlukama kompanije. Najviše ju ispunjava rad na projektima koji horizontalno šire znanje jer financije su prisutne u svakoj domeni i svim životnim procesima poslovanja. U svakodnevnim poslovnim aktivnostim bavi se financijskim analizama, planiranjem i prognozama, praćenjem realizacije te poboljšanjem poslovnih procesa. Naravno, tu je i utjecaj na financijsku domenu donošenja strateških poslovnih odluka. Trenutno nadograđuje svoje znanje na CAP programu (Controlling Advanced Program) u organizaciji Poslovne učinkovitosti i Horváth akademie.

 

Ante Gavran

Ante Gavran

Ante Gavran, dipl. oec., diplomirao je 2005. godine na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te je 2009. godine dovršio edukaciju po programu britanskog ACCA-a (Association of Chartered Certified Accountants). Od 2014. godine je direktor financija i računovodstva CROATIA osiguranja d.d. Prethodno radno iskustvo stekao je u KPMG Croatia u odjelima za reviziju i financijsko savjetovanje te kao voditelj kontrolinga i upravljanja rizicima u Basler osiguranju Zagreb d.d.

 

Boris Balent

Boris Balent

Boris Balent, mag. psih., diplomirao je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a trenutno je na postdiplomskom doktorskom studiju na Kineziološkom fakultetu. Niz godina radio je kao konzultant na poslovima procjene i selekcije zaposlenika, edukacijama, coachingu i razvoju različitih HR sustava unutar raznih organizacija. Osmislio je i održao niz treninga iz područja upravljanja stresom, komunikacije, rješavanje konflikata, selekcijskih procesa i sl. Vodio je mnoge projekte u domeni ljudskih potencijala i sportske psihologije.

 

Branimir Britvić

Branimir Britvić

mr. sc. Branimir Britvić je direktor financijskih tržišta u Erste banci. U PBZ-u je od 2000. godine radio u riznici na poslovima trgovanja devizama i vrijednosnim papirima, upravljanju likvidnosti banke te je bio pomoćnik izvršnog direktora riznice PBZ-a. Od 2008. godine je član nadzornog odbora Novčanog tržišta Zagreb i član izvršnog odbora ACI Hrvatska. Završio je Ekonomski fakultet u Zagrebu, smjer financije, a magistrirao je na poslijediplomskom studiju “Financije poduzeća” na temu uloge riznice u upravljanju likvidnošću i tržišnim rizicima poduzeća. Ima položen ispit za investicijskog savjetnika i ACI Dealing Certificate.

 

Dalibor Đurkan

Dalibor Đurkan

Dalibor Đurkan je predsjednik uprave u Merkur osiguranju d.d. s odgovornostima u području prodaje, marketinga, osiguranja i upravljanja rizicima. Bio je i predsjednik uprave u današnjem ERGO osiguranju d.d., a radio je i u Osiguranju Zagreb d.d. kao voditelj edukacije i kontrole životnih osiguranja te izvršni direktor neživotnih osiguranja. Pohađao je brojne inozemne seminare i konferencije iz područja menadžmenta i komunikacija, kao što su Gen Re's Management & Leadership Course 2012 te Munich Re's ALSEC 2002.

 

Branko Grubić

Branko Grubić

Branko Grubić, dipl. oec., diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Ima dugogodišnje profesionalno iskustvo vezano uz poslove plana, analize i kontrolinga. Većinu radnog iskustva stekao je u Petrokemiji d.d. Kutina radeći kao Analitičar planer, Glavni analitičar i Rukovoditelj strateškog kontrolinga. Od 2013. godine obavlja poslove Direktora kontrolinga. U vlastitom poduzeću vodio je ili bio član stručnih timova na različitim složenim poslovnim projektima, dubinskim analizama i programima restrukturiranja, a vodio je i brojne radionice osposobljavanja na temu kontrolinga proizvoda i usluga te analize uže i šire poslovne okoline poduzeća.

 

Dalibor Brnos

Dalibor Brnos

mr. sc. Dalibor Brnos, MBA, diplomirao je 1998. godine na Ekonomskom fakultetu u Puli. Magistrirao je 2007. godine na znanstvenom poslijediplomskom studiju “Poslovno upravljanje – MBA” na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Godine 2010. postaje prvi polaznik prve generacije Kontroling akademije Poslovna učinkovitost. Poslovnu karijeru započinje 2000. godine u poduzeću Puljanka Brionka gdje brzo napreduje krozorganizaciju: od organizatora financijskih poslova, voditelja informatičke službe, voditelja projekta informatizacije, rukovoditelja sektora za razvoj poslovanja do današnje pozicije rukovoditelja sektora za financije, kontroling i opće poslove. Uvođenjem i implementacijom informatičkih sustava detaljno je upoznao i restrukturirao poslovne procese proizvodno prodajnog poduzeća te održao brojne interne treninge za zaposlenike iz svih sektora kao i za Upravu. Svoje iskustvo nadogradio je brojnim edukacijama iz područja kontrolinga te primjenom novostečenih znanja u praksi.

 

Damir Matijević

Damir Matijević

Damir Matijević, dipl. oec. započeo je svoju karijeru 2001. godine na funkciji kontrolinga za Schiedel Jugoistok, nakon završetka četverogodišnjeg stipendijskog programa u Schiedel-u Hrvatska. 2005. godine preuzima funkciju General Managera za Schiedel Hrvatsku i istovremeno razvija koncept izvoza u ostale zemlje Schiedel Jugoistoka. U razdoblju od 2008. do 2012. godine je radio na poziciji Area CEO za Schiedel Jugoistok uz istovremeno obnašanje uloge Managing Director za Schiedel Tursku u Istanbulu. Od 2012. godine preuzeo je funkciju Country Director South-East Europe (SLO, HR BiH, SRB, HUN) i istovremeno upravlja izvozom u ostale zemlje Schiedel-a Jugoistok (RUM, BUG, MAK, CG). Diplomirao je financije na Ekonomskom Fakultetu u Zagrebu. Sudjelovao je na nekoliko internacionalnih razvojnih programa unutar Schiedel-a i Monier-a.

 

Danijela Princi Grgat

Danijela Princi Grgat

Danijela Princi Grgat, dipl. oec., diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Nakon toga je stekla diplomu općeg menadžmenta u poslovnoj školi PBZ te 1st Business Certificate-certified business manager na Pendl & Piswanger (Beč i Zagreb). Stručno usavršavanje nastavlja na Institutu Fernando Santi u Italiji, u HGK Županijskoj komori u Splitu, ex. Banca Intesa, Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta te Županijskom sudu u Zagrebu. Poslovno iskustvo od 2000. godine pa sve do danas uključuje poslove kreditnog analitičara u timu za plan, analizu i izvješćivanje te za pravne osobe; glavni regionalni analitičar za regiju Zagrebačke županije u dijelu srednjih i malih poduzeća, glavni analitičar u Sektoru kreditne analize i analitičar odgovoran za projektno financiranje te direktor direkcije za procjenu kreditnog rizika u poslovima sa stanovništvom.

 

Darie Marić

Darie Marić

Darie Marić, CISM, CISA, CRISC, ISO 27001:2013 Lead Auditor, konzultantske tvrtke koja pomaže klijentima u uspostavi informacijske sigurnosti, kontinuiteta poslovanja, upravljanja rizicima, upravljanja kvalitetom, upravljanja IT uslugama, te prilagodbi poslovanja sukladno ISO normama i regulativi. Ima preko 18 godina iskustva u poljima informacijske sigurnosti kao voditelj informacijske sigurnosti te konzultant s preko 1000 predavanja u poljima djelovanja. Posjeduje međunarodno priznate certifikate koji se obnavljaju na godišnjoj bazi, kao CISA (Certified Information System Auditor), CRISC (Certified in Risk and Information System Control), CISM (Certified Information Security Manager), te certifikat ISO/IEC 27001:2013 Lead Auditor.

 

Dario Blažeković

Dario Blažeković

Dario Blažeković, mag. oec., po završenom sveučilišnom diplomskom studiju poslovne ekonomije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, proveo je desetak godina u korporativnim sustavima nekih od vodećih globalnih kompanija u svojim industrijama (Schneider Electric, Nestle, KONE Corporation), od čega 7 godina na menadžerskim lokalnim, regionalnim pa i globalnim funkcijama ponajviše u korporativnim financijama i globalnom marketingu. Neke od funkcija koje je obnašao su: regionalni voditelj kontrolinga, regionalni voditelj upravljanja cijenama, financijski direktor i član uprave za financije te globalni voditelj upravljanja prodajnim cijenama i usklađenosti prodajnih kanala. Svoje formalno obrazovanje dopunio je stručnim edukacijama iz područja kontrolinga, marketinga, organizacije i managementa, menadžmenta promjene kao i rukovođenja ljudima. Znanja iz područja upravljanja prodajnim cijenama dodatno je razvijao kroz velike globalne projekte kojima je rukovodio (Pricing Control Tower i Channel Compliance Partner Audit Program) te profesionalno usavršavanje kroz Certified Pricing Professional Program. Dario Blažeković sudionik je i izlagač na međunarodnim stručnim konferencijama, autor stručnih i znanstvenih radova te član organizacija Professional Pricing Society i Mensa Croatia. U svome radu kao konzultant iz područja upravljanja cijenama i profitabilnošću poduzeća objedinjuje znanja i iskustva stečena iz različitih područja svog prijašnjeg djelovanja i obrazovanja u svrhu optimizacije profitabilnosti kompanija.

 

Darko Augustinović

Darko Augustinović

mr. sc. Darko Augustinović, dipl. oec., ovl. rač i ovl. rev., porezni je savjetnik i revizor u tvrtki Perfectus revizija d.o.o. Posjeduje višegodišnje praktično iskustvo s porezima, a uže je specijaliziran za područja transfernih cijena i modele optimizacije poreznog opterećenja tvrtki. Više je godina radio u Poreznoj upravi na poslovima poreznog nadzora kao i na poslovima obračuna i naplate poreza. Na poslovima interne revizije i kontrolinga nekoliko godina radio je u regionalnoj tvrtki M SAN Grupa. Posjeduje certifikate ‘ovlaštenog revizora’, ‘ovlaštenog računovođe’ i ‘ovlaštenog stručnog referenta’. Završio je više stručnih računovodstvenih programa. Kao predavač sudjelovao je na međunarodnoj konferenciji Međunarodnih poreznih uprava u Poljskoj 2007. g. Autor je nekoliko stručnih članaka na temu oporezivanja.

 

Davor Katavić

Davor Katavić

Davor Katavić, dipl. oec. je konzultant i direktor tvrtke Desiderius consulting d.o.o. za savjetovanje. Kao stručnjak za zdravstvene financije trenutno je fokusiran na poslovno savjetovanje javnih i privatnih dionika zdravstvenih sustava u regiji, s naglaskom na povećanje učinkovitosti i postizanje financijske održivosti. U dosadašnjoj karijeri bio je zamjenik direktora u Udruzi poslodavaca u zdravstvu Hrvatske, pomoćnik ministra zdravlja, zamjenik ravnatelja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, direktor financija i računovodstva (Sika Croatia), voditelj računovodstva (Zagrebačka pivovara) i koordinator financija (Franck).

 

Davor Jambrešić

Davor Jambrešić

Davor Jambrešić u Croatia osiguranju radi od 2007. godine. Prvih sedam godina proveo je u Odjelu za poslovnu inteligenciju angažiran na poslovima razvoja korporativnog skladišta podataka, nakon čega prelazi u Sektor za kontroling. U sklopu aktivnosti kontrolinga primarno su mu u fokusu procesi izvještavanja (uz naglasak na primjenu BI alata) i SAP (CO i FM moduli). Završio je Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, a stručno usavršavanje nastavlja kroz niz specijalističkih edukacija iz područja BI-a, osiguranja i kontrolinga.

 

Davorka Biondić Vince

Davorka Biondić Vince

Davorka Biondić Vince, dipl. oec., trenerica je i konzultantica specijalizirana za edukacije i savjetovanje iz područja poslovnog pregovaranja i nabave te vlasnica poduzeća BIONDI d.o.o.  Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a uz to se stručno usavršavala kod vrhunskih trenera u poslovnim školama u Njemačkoj za područje pregovaranja, komuniciranja, uvjeravanja i vještina prezentiranja („MMCT“, „HAUFE Akademie“, „COMMAX Consulting AG“, „GABLER Management Institut“). Poslovna iskustva stjecala je u renomiranim multinacionalnim kompanijama  “Kaufland” i “Spar” i na pozicijama člana Uprave za nabavu, prokuristice te direktora nabave Food. Deset godina je vodila internu akademiju znanja u odjelu Nabave. U svojoj karijeri samostalno je vodila i zaključila preko 4.000 pregovora s domaćim i internacionalnim kompanijama te bila odgovorna za godišnju nabavnu vrijednost od preko 2 milijarde kuna. Davorka  je 5.3.2016. godine primila prestižnu nagradu „Stvaratelji za stoljeća“, za doprinos razvoju poduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi. Izabrana je od strane Međunarodnog ekonomskog foruma Perspektive između 469 kandidata iz 10 zemalja.

 

Dejan Gostimir

Dejan Gostimir

Mr. sc. Dejan Gostimir, ovl. int. rev. ima dugogodišnje iskustvo iz područja financija i računovodstva, interne revizije, forenzične revizije, otkrivanja prijevara i XBRL-a. Posjeduje višegodišnje iskustvo kao direktor financija u nekoliko renomiranih farmaceutskih kompanija. Kao vanjski suradnik radi na AACSB akreditiranoj visokoj poslovnoj školi kao predavač iz nekoliko predmeta. Diplomirao je i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Trenutno je u procesu završetka doktorskog studija na Ekonomskom fakultetu u Rijeci.

 

Dijana Kladar

Dijana Kladar

Dijana Kladar 

Dijana Kladar je pravnica koja se pretežno bavi komunikacijskim i digitalnim tehnologijama te pružanjem pravne potpore i savjetovanjem domaćih i inozemnih kompanija u svim aspektima njihova poslovanja. Dijana je član Stručne radne skupine za izradu Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka tzv. GDPR, osnovane pri Ministarstvu uprave. Navedenim Zakonom Republika Hrvatska autonomno uređuje određena pravna područja u mjeri u kojoj je navedeno dopušteno i usklađeno sa GDPR -om. Niz godina radi kao odvjetnica koja je fokusirana na trgovačko pravo, upravljanje trgovačkim društvima, e-commerce poslovanje i radno pravo. Kao pravni stručnjak sudionik je mnogih radnih skupina za izradu zakonskih tekstova pri Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvu pravosuđa te surađuje s inozemnim i domaćim tijelima koja kreiraju politiku zaštite potrošača i osobnih podatka na razini EU.

 

Domagoj Vuković

Domagoj Vuković

Domagoj Vuković se intenzivno bavi blockchain tehnologijom i ulaganjem u kripto valute posljednje 3 godine. Svoje radno iskustvo je sakupljao na pozicijama u Societe Generale osiguranju i BNP Paribas Cardifu. Kao Fintech Researcheru posebna područja interesa su mu: blockchain tehnologija, digitalno poslovanje, inovacije i financijska industrija (osiguranje).

 

Dragica Erčulj

Dragica Erčulj

Dragica Erčulj, dipl. oec., suosnivačica je i voditeljica Škole kontrolinga, koja djeluje u Ljubljani od 1995. godine. Završila je 5-stage Controlling Program na Controller Akademie u Njemačkoj, te dobila CA Diplomu kontrolera. Autorica je i suautorica brojnih članaka iz kontrolinga, strategije i unaprijeđenja poslovanja. Veliko iskustvo stekla je radeći na različitim međunarodnim projektima. Članica je Međunarodne udruge kontrolera ICV - Internationaler Controller Verein, osnivačica i predsjednica ICV Slovenija, regionalni manager ICV-a za jugoistočnu Europu, članica IGC i članica Slovenske udruge moderatora. Zaposlena je u poduzeću CRMT kao konzultantica, mentorica te predavačica na otvorenim i in-house edukacijama u Sloveniji i inozemstvu.

 

Dunja Firšt

Dunja Firšt

Dunja Firšt, posjeduje više od 15 godina iskustva u području upravljanja ljudskim potencijalima na direktorskim i upravljačkim funkcijama. Iskustvo je stjecala u osigurateljnoj industriji u kompaniji Allianz Zagreb te u trgovačkim kompanijama poput Kaufland Hrvatska, AWT International i ZOO HOBBY. Tijekom karijere u HR-u vodila je mnoge projekte, a među značajnijima su: talent management, performance management, mjerenje angažiranosti/kompanijske kulture, razvoj internog razvojnog centra u kompaniji, uvođenje sustava kompetencija, provođenje reorganizacijskih promjena. Izrazito je fokusirana na povećanje učinkovitosti kroz osobni i stručni razvoj ljudi. Stekavši bogato radno iskustvo u segmentu HR-a posjeduje kompetencije da kroz edukaciju i konzultantske usluge može doprinijeti razvoju ljudi. Diplomirala je njemački i ruski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

 

Dušan Banović

Dušan Banović

mr. sc. Dušan Banović voditelj je Operativne jedinice za upravljanje imovinom fonda u društvu za upravljanje investicijskim fondovima rizičnog kapitala Prosperus-invest. Posjeduje opsežno znanje iz područja financija, računovodstva, kontrolinga i interne revizije koje je stekao na rukovodećim položajima regionalnih tvrtki poput Gorenja, Droge Kolinske i M SAN Grupe. Njegova međunarodna karijera obogaćena je i višegodišnjim radom u neprofitnoj organizaciji International Medical Corps u sjedištu u Los Angelesu i na projektima u zemljama Istočne Afrike. Poslijediplomski studij iz poslovne administracije završio je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani, a dodatno specijalističko obrazovanje na Kennedy School of Government, Sveučilišta Harvard, SAD. Član je Udruge ovlaštenih financijskih analitičara (CFA Institute) i Udruge certificiranih ovlaštenih računovođa (ACCA).

 

Elizabeta Sarjanović

Elizabeta Sarjanović

Elizabeta Sarjanović, dipl. ing., MBA, PMP, PMI, posjeduje 18-godišnje iskustvo u projektnom i multikulturalnom okruženju. U poduzeću Ericsson Nikola Tesla je vodila međunarodne projekte razvoja novih tehnologija, a u Vipnet-u niz strateških projekata. Bila je na poziciji direktora u UNIQA Software Service, gdje je bila odgovorna za razvoj novih programskih rješenja i održavanje postojećih aplikacija. Posjeduje iskustvo u pripremi projektnih prijava za financiranje iz EU fondova kao certificirani ECQA EU voditelj.  Radila je na projektima Ilas (implementacija integriranog sustava zemljišne administracije Zajednički informacijski sustav) u ulozi voditelja ugovora, te na  projektu prilagođavanja PMI metodologije, kao certificirani PMP.

 

Emir Džanić

Emir Džanić

Dr. sc. Emir Džanić je ekspert u području inovacija, povezuje napredna socijalna i tehnička znanja u svrhu postizanja održive inovacije. Doktorirao je na temu koja je fokusirana na Otvorene inovacije i organizacijsku kulturu. U preko 20 godina iskustva, radio je sa privatnim kompanijama, velikim konzultantskim kućama i ministarstvima u području inovacija i upravljanja promjenama. Prva iskustva je stekao kao osnivač i direktor proizvodne kompanije u kozmetičkoj industriji, gdje je dizajnirao i komercijalizirao niz proizvoda.  Osnivač je i partner u Cambridge Innovative System Solutions, kompaniji specijaliziranoj za razvoj sustava inovacija, upravljanje promjenama u organizaciji i organizacijskoj kulturi, kao i za kompleksne inovacijske projekte u području poslovnih modela, proizvoda i usluga.
 

 

Eörs Huba

Eörs Huba

Eörs Huba je diplomirao ekonomsku znanost na Sveučilištu Ekonomskih znanosti u Budimpešti. Od 1996. je radio u međunarodnoj menadžersko – konzultantskoj kompaniji Horváth & Partners kao konzultant, a danas je na poziciji poslovnog partnera. Posjeduje relevantno iskustvo u bankarskom sektoru sa implementacijom Activity Based Costing koncepta za multinacionalnu banku u Mađarskoj, poboljšanje alokacije troškova sa Activity Based Costing konceptom za rusku banku te implementaciju Activity Based Costing koncepta za štednu banku. Predstavio je integrirani ABC koncept za osiguravajuća društva, razvio sistem alokacije troškova za uslužno poduzeće te izračunao procesne troškove u nekoliko projekata optimizacije.

 

Fran Mikuličić

Fran Mikuličić

Fran Mikuličić, MBA je ugledni i iskusni konzultant i mentor specijaliziran za pronalaženje rješenja u implementaciji poslovne strategije sukladno organizacijskom dizajnu i ljudskom potencijalu organizacije. Već niz godina, diljem regije pruža svoje usluge klijentima u području razvoja organizacija i sustava HRM-a, mjerenja učinkovitosti zaposlenika i njihove kompenzacije, te mentoringa i managerskog razvoja. Održao je brojne radionice, treninge, seminare i in-house treninge. Suradnik je niza institucija. MBA program završio je na Sveučilištu Vanderbilt u SAD-u, sa užim područjima specijalizacije Human and Organizational Performance i Strategija.

 

Frane Galzina

Frane Galzina

Frane Galzina, dipl. oec. ima dugogodišnje iskustvo na razvoju, implementaciji te upravljanju sustava i modela kontrolinga, upravljanja rizicima, financija (riznicom), financijskog i menadžerskog računovodstva, te razvoja procesa i organizacije u gospodarstvu (industrija, građevinarstvo, ICT) i bankarstvu. Objavljuje radove u stručnim časopisima te predaje na stručnim skupovima, seminarima i posebnim temama na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Kao privatni konzultant za kontroling i menadžersko računovodstvo bavi projektima razvoja i uvođenja kontrolinga u poduzećima i javnoj upravi.

 

Goran Kursan

Goran Kursan

mr. sc. Goran Kursan, CFA, direktor je tržišta kapitala Privredne banke Zagreb d.d. Zaposlen je u PBZ-u od 2000. godine te ima bogato trinaestogodišnje iskustvo u strukturiranju, sindiciranju i prodaji na primarnom tržištu državnih, municipalnih i korporacijskih izdanja obveznica, programa komercijalnih zapisa te javnih ponuda dionica. Također, ima dokazano iskustvo u opsežnom postupku strukturiranja izdanja, pripremi i koordinaciji cijelog procesa javne ponude, od pregovora i koordinacije odnosa sa regulatornim tijelima do prodaje vrijednosnih papira na tržištu, određivanja cijene istih te uvrštenja na organizirana tržišta kapitala. Ukupno je sudjelovao u oko 200 izdanja dužničkih i vlasničkih financijskih instrumenata. Sudjeluje aktivno i u radu fondova rizičnog kapitala kao predstavnik banke u Povjereničkom odboru prvog hrvatskog Private Equity fonda (QPEK). Završio je Ekonomski fakultet u Zagrebu 2000., smjer računovodstvo. Uspješno je položio sva tri stupnja opsežnih CFA ispita u okviru međunarodnog poslijediplomskog CFA Programa te je 2004. g. stekao međunarodno priznatu CFA titulu (Chartered Financial Analyst). Član je CFA instituta, Charlottesville, Virginia, USA. Magistrirao je Kvantitativne financije na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Torinu. Imatelj je licence investicijskog savjetnika HANFA-e. Bio je predavač različitih tema s područja tržišta kapitala na brojnim konferencijama u organizaciji Zagrebačke burze i Euromoney-a.

 

Goran Ledinšćak

Goran Ledinšćak

Goran Ledinšćak, dipl. oec., započeo je karijeru u reviziji, nakon čega prelazi u tiskarsku industriju. U poduzeću Radin print d.o.o. najprije radi kao pomoćnik člana Uprave za financije i računovodstvo, a od 2006.g. obnaša funkciju člana Uprave za financije i računovodstvo. Specijaliziran je za područje financija, računovodstva i kontrolinga. Posjeduje certifikat ovlaštenog računovođe, ovlaštenog brokera te ovlaštenog investicijskog savjetnika. Trenutno završava znanstveni poslijediplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, na katedri Računovodstvo, revizija i financije.

 

Goran Markulin

Goran Markulin

mr. sc. Goran Markulin je od 2008. godine direktor tvrtke Croamaris d.d., članice Adris grupe. Od 2008. - 2009. godine bio je član uprave Tvornice duhana Rovinj, gdje je bio zadužen za marketing I prodaju. Deset godina je radio u Podravka grupi kao član uprave, direktor sektora za strateški razvoj, industrijski analitičar te marketing menadžer. Koautor je knjige ‘Strateški savezi’ koja je prva knjiga na temu strateških saveza pisana na hrvatskom jeziku. Usavršava se stručnim diplomama te je član nekoliko nadzornih odbora.

 

Holger Gerths

Holger Gerths

Holger Gerths je diplomirao strojarstvo na Tehničkom sveučilištu u Berlinu. Od 1992. godine je radio u IT sektoru kao konzulttant i developer sa fokusom na Microsoftove proizvode. 2003. je osnovao poduzeće itbuero gerths, a 2001. je bio suosnivač HI-CHART GmbH sa Markusom Wolfom, gdje je bio generalni direktor. Zajedno sa Rolfom Hichertom i implementacijom SUCCESS konceptom, fokusira se na razvijanje sofisticiranih aplikacija za Microsoft Office, posebno Excel® – sa glavim fokusom na godišnja izvješća i vizualizacije u MS Excel®-u. Do sada je proveo opsežno istraživanje te tako postao internacionalno prepoznat stručnjak. Danas stotine kompanija koristi njegove “Tips & tricks” koje je izmislio te koje prezentira na raznim seminarima i konzultantskim projektima.

 

Hrvoje Mijić

Hrvoje Mijić

mr. sc. Hrvoje Mijić je financijski stručnjak s više od 20 godina iskustva u bankarskom i financijskom sektoru. Desetogodišnje radno iskustvo stekao je u Zagrebačkoj banci u odjelima upravljanja rizicima, organizacije i tehnologije, plana i analize, maloprodaje, razvoja proizvoda te na vođenju projekata. U Veneto banci je više od šest godina radio kao rukovoditelj Funkcije upravljanja rizicima i kao odgovorna osoba za funkciju kontrole rizika. Magistrirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 2012. godine, na studiju financija i bankarstva, s temom Model za upravljanje rizicima štednih banaka u Republici Hrvatskoj. Ključna područja stručnosti uključuju: upravljanje rizicima i kontrolu, politike upravljanja rizicima, redizajn procesa, planiranje rizika i kapitala, izvješćivanje o rizicima, financijsko planiranje i modeliranje. Iskustvo je nadogradio brojnim edukacijama iz područja rizika i financija te njihovom primjenom u praksi. Trenutačno prolazi izobrazbu kao kandidat za poslove stalnog sudskog vještaka za ekonomsko-financijsko poslovanje. 

 

Hrvoje Patajac

Hrvoje Patajac

mr. sc. Hrvoje Patajac je direktor kontrolinga Adris grupe. Glavni zadatak mu je implementacija kontrolinga na razini grupe te podrška taktičkom i strateškom odlučivanju. U Adrisov tim došao je 2003., a prije toga radio je u Nexe Grupi i zagrebačkoj Farmaciji na poslovima voditelja kontrolinga. Prvo radno iskustvo vezano mu je za IT sektor i tvrtku MIPS gdje je radio na brojnim razvojnim projektima. Član je nadzornog odbora u nekoliko tvrtki: Adris grupa d.d. Rovinj, Cromaris d.d. Zadar, Maistra d.d. Rovinj, Croatia osiguranje d.d. Zagreb. Diplomirao je 1995. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Završio je studij poslovnog upravljanja Diploma Study in Management na istom fakultetu. Magistrirao je 2002. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na smjeru ”Financije poduzeća”.

 

Hrvoje Serdarušić

Hrvoje Serdarušić

mr. sc. Hrvoje Serdarušić, magistrirao je na poslijediplomskom studiju Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, smjer Računovodstvo, revizija i financije te trenutno završava Doktorski studij s temom Dodana ekonomska vrijednost (EVA) dioničkih društava u RH. Profesionalni je stručnjak za financije i bankarstvo, sa 17 godina relevantnog
iskustva koje je stekao u Zagrebačkoj banci radeći kao voditelj poslovnog odnosa te vodeći specijalist nakon čega je otišao u privatne i konzultantske vode. Profesionalno se usmjerio u području bankarstva, financija i računovodstva. Redovito objavljuje stručne radove u časopisu specijaliziranom za računovodstvo i financije te je objavio nekoliko radova u zbornicima skupova s međunarodnom i domaćom recenzijom.

 

Igor Mesić

Igor Mesić

Mr. sc. Igor Mesić od 2001. je zaposlen kao voditelj odjela i kontrolinga u Hipp Croatia d.o.o. Od 1992. godine radio je u domaćim poduzećima kao komercijalni i financijski direktor u trgovačkim i proizvodnim poduzećima. Poseban interes posvećuje uvođenju novih sistema izvještavanja u sve poslovne funkcije poduzeća, te integraciji ciljeva, pokazatelja i zaposlenika u jedinstvenu strukturu. Završio Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu te, 2008. godine i postdiplomski studij smjer Financije i bankarstva. U cilju usavršavanja 2017. upisuje „Kontroling akademija“ u organizaciji Poslovne učinkovitosti d.o.o., certificiranog od strane International Group of Controlling (IGC).

 

Igor Zlatevski

Igor Zlatevski

Igor Zlatevski, dipl.ing., EMBA, direktor je Ureda za strateški razvoj u Hrvatskoj lutriji.  Iskusni je stručnjak u području definiranja i praćenja realizacije strategije, strateškog planiranja, razvoja te istraživanju tržišta, razvoja novih proizvoda te novih grana biznisa, marketinga, upravljanja projektima te organizacijskog dizajna. Sudjelovao u više due-diligence projekata unutar M&A aktivnosti. Na sadašnjoj poziciji odgovoran je za strateški razvoj tvrtke, kontroling, ljudske potencijale, upravljanje rizicima, upravljanje projektima i društveno odgovorno poslovanje. Bio je voditelj projekta Uvođenja kontrolinga u HL.
Svoje radno iskustvo stekao je najvećim dijelom u privatnom sektoru (telekomunikacije, financijski sektor), a dijelom i u javnom sektoru. Završio je FER u Zagrebu te Executive MBA program na Cotrugli Business School. Školovao se na prestižnim fakultetima u inozemstvu (GCBA program u Australiji, MCE, INSEAD, Harvard) te završio Integralnu školu organizacijskog razvoja.

 

Ilija Braovac

Ilija Braovac

mr. sc. Ilija Braovac magistar je znanosti iz područja fiskalnog sustava i fiskalne politike. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu 1999. godine, a magistrirao 2012. godine na Katedri za financijsko pravo na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Većinu radnog iskustva stjecao u području primjene poreznog sustava (Porezna uprava, Financijski inspektorat i financijski direktor). Kao član brojnih stručnih timova, voditelj financija i porezni savjetnik stekao je široko praktično iskustvo, koje također prenosi i studentima Pravnog fakulteta u Zagrebu kao vanjski suradnik. Tijekom zadnjih šest godina, na osnovi odobrenja za rad Ministra financija, obavlja djelatnost poreznog savjetnika u javnom trgovačkom društvu Braovac porezno savjetništvo j.t.d. u Zagrebu. Uže područje interesa mu je porezni kontroling, porezno savjetovanje, transferne cijene i porezna revizija.

 

Iva Marjanović Kavanagh

Iva Marjanović Kavanagh

Iva Marjanović Kavanagh, dipl. oec., Karijeru započela u Coca-Cola Hellenic Bottling company u odjelu kontrolinga i financijskih projekata. Radila na projektima uvođenja SAP-a te cross country financijskim projektima kao član tima. Posjeduje dugogodišnje iskustvo u reviziji financijskih izvještaja. Trenutačno je manager u reviziji u društvu Mazars Cinotti Audit d.o.o. gdje obavlja poslove revizije financijskih izvještaja za niz klijenata u različitim sektorima gospodarstva. Posjeduje položeni ispit za ovlaštenog revizora pri Hrvatskoj revizorskoj komori, kao i certifikat internog revizora pri RiF-u.  Dodiplomski studij ekonomije (smjer računovodstvo) završila je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, Sveučilište u Zagrebu, 2006. godine.

 

Ivan Bilandžić

Ivan Bilandžić

Ivan Bilandžić je profesionalac u hotelijerstvu zadužen za upravljanje prihodima u Maistri. U dosadašnjoj bogatoj karijeri, kroz tri vodeće turističke grupe u Hrvatskoj, vodio je upravljanje prihodima za široki spektar proizvoda, od ultraluksuznih hotela, do resorta i kampova. U karijeri se posebno ističe iskustvo uspostave i stvaranja odjela upravljanja prihodima od nule, implementacije vodećih svjetskih sustava u upravljanju prihodima, kao i kreiranje vlastitih sustava i rješenja.

 

Ivan Cvitan

Ivan Cvitan

Ivan Cvitan, dipl. oec., izvršni direktor Kontrole rizika, HYPO ALPE-ADRIA-BANK d.d. Nakon završetka Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, 2005. godine., na smjeru Financije, profesionalnu karijeru započinje 2006. godine u kompaniji  Osimpex d.o.o. u sektoru prodaje. Krajem 2006. godine karijeru nastavlja u revizorskoj kući PriceWaterhouse Coopers Hrvatska u Odjelu revizije, gdje kao član tima sudjeluje na revizijama vodećih hrvatskih kompanija primarno iz financijskog sektora, te kao viši savjetnik i voditelj tima obavlja poslove planiranja i rukovođenja revizije, snimanja i testiranja ključnih poslovnih procesa te radi na projektima dubinskog snimanja. Od 2009. godine pridružuje se timu Hypo leasing Kroatien d.o.o. u službi Unutarnje revizije i naknadno timu Upravljanje rizičnim plasmanima. U srpnju 2011. prelazi u Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. u sektor Kontrola rizika, gdje preuzima funkciju voditelja odjela Kontrole kreditnog rizika što radi do trenutka imenovanja na mjesto direktora sektora Kontrole rizika u listopadu 2014. godine. Ključna područja stručnosti uključuju: upravljanje kreditnim, tržišnim, operativnim i rizicima likvidnosti, planiranje izloženosti riziku, financijsko planiranje te planiranje kapitala i kapitalnih zahtjeva, izvješćivanje o rizicima. Dodatno, iskustvo je stjecao i nadograđivao brojnim edukacijama iz područja rizika i financija, te prenošenjem stečenog znanja na svakodnevne poslovne zadatke.

 

Ivan Glavaš

Ivan Glavaš

Ivan Glavaš je Lead Project Developer u IN2 Grupi na R&D projektu koji se temelji na blockchainu 2.0 Ethereumu. Član je nadzornog odbora članice Središnjeg klirinško depozitarno društva (SKDD) SKDD-CCP SmartClear d.d. Certificirani je broker pri HANFA-i, bivši direktor nadzora Zagrebačke burze, a radio je i kao Project Manager u Montmontaži. 

 

Ivana Matovina

Ivana Matovina

Ivana Matovina je Hrvatski ovlašteni revizor, Ovlašteni revizor Velike Britanije (UK Association of Chartered Certified Accountants – FCCA). Revizijom se bavi od 1997. godine, a uža specijalnost su joj revizije, poslovno savjetovanje i edukacije u bankama i ostalim financijskim institucijama u Republici Hrvatskoj i inozemstvu. Iskustvo je stekla radeći 12 godina u jednoj od 4 najveće međunarodne revizijske kuće, te je trenutno direktor vlastitog domaćeg revizorskog poduzeća Antares revizija d.o.o. i savjetodavnog poduzeća Antares savjetovanje d.o.o. Od 2000. godine je profesionalni predavač na nizu profesionalnih konferencija i edukacija uglednih hrvatskih i međunarodnih organizacija (HIBO, HNB, Hrvatska zajednica računovođa, Udruga korporativnih rizničara, Euromoney, Infobiz, HANFA, Hrvatska revizorska komora), kao i brojnim „in-house“ predavanjima financijskim institucijama, primarno na temama iz područja financijskih instrumenata, upravljanja rizicima, načina poslovanja financijskih institucija.

 

Ivana Plenković

Ivana Plenković

Ivana Plenković, MBA je voditelj razvoja i strategije tržišta u telekomunikacijskoj industriji u Hrvatskoj. Višegodišnje poslovno iskustvo u razvoju i praćenju strategije te strateškom marketingu, stekla je kako u hrvatskom tako i inozemnom okruženju u različitim poduzećima i industrijama s posebnim naglaskom na telekomunikacije i farmaceutiku. Sudjelovala je u više kupovina i prodaja poduzeća s obje strane transakcije, kao i u nekoliko projekata restrukturiranja i spajanja poduzeća. Kao fokus dosadašnjeg rada u strateškom planiranju, već više od 15 godina bavi se razvojem i primjenom Balanced Scorecard-a, posebno pazeći na povezivanje i usklađivanje strateških ciljeva s ciljevima zaposlenika kao sastavnim dijelom sustava upravljanja učinkom. Diplomirala je na Ekonomskim fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na smjeru Marketing, a MBA studij završila u Barceloni, Španjolska na jednoj od vodećih svjetskih poslovnih škola IESE.

 

Ivana Vidaković Orešić

Ivana Vidaković Orešić

Ivana Vidaković Orešić, dipl. psiholog je organizacijski psiholog s višegodišnjim iskustvom na području upravljanja ljudskim resursima, u privatnom i javnom sektoru. Trenutačno radi kao koordinator za upravljanje ljudskim resursima (HR business partner) u velikom javnom poduzeću. Prvenstveno se bavi savjetovanjem svih razina menadžmenta po pitanju upravljanja i razvoja ljudskih potencijala, razvojem i implementacijom HR strategije, procesa i projekata, te planiranjem, analizom i izvještavanjem. Radila je na projektima restrukturiranja, sistematizacije, optimizacije troškova i broja zaposlenih, 360° feedbacka. Diplomirala je na studiju psihologije 2008. godine, 2011. položila ispit za NLP Business Practitionera, a 2013. ispit za NLP Master Practitionera.

 

Ivica Pervan

Ivica Pervan

Prof. dr. sc. Ivica Pervan je profesor računovodstva na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Autor je 50 stručnih članaka vezanih uz primjenu MSFI-ja, knjige Računovodstvo poslovnih spajanja, te je koautor nekoliko stručnih priručnika. Sudjelovao je u izradi 30 poslovnih projekata (investicijskih studija, procjene vrijednosti poduzeća, procjene vrijednosti nematerijalne imovine, formuliranja računovodstvenih politika, CBA, praćenja i alokacije troškova). Član je dviju profesionalnih računovodstvenih udruga, te sudjeluje u edukaciji ovlaštenih računovođa, forenzičnih računovođa, poreznih savjetnika i procjenitelja u Hrvatskoj i u inozemstvu. Objavio je 50 znanstvenih radova, od čega je 7 u međunarodnim časopisima referenciranim u bazama WoS i Scopus. Glavna područja njegovog znanstvenog interesa su: vrijednosna važnost računovodstvenih informacija na tržištu kapitala, modeliranje poslovnog neuspjeha (insolventnosti/bankrota), sustavi menadžerske kontrole i utjecaj informacijskih tehnologija na menadžersko računovodstvo.

 

Ivo Beroš

Ivo Beroš

mr. sc. Ivo Beroš, dugogodišnji je predavač na Veleučilištu VERN'. Izvodi nastavu iz niza predmeta povezanih s matematikom i statistikom (Gospodarska matematika, Matematika u financijama, Poslovna statistika, Vjerojatnost i statistika), odnosno računarstvom (Uvod u programiranje, Programski jezik Visual Basic). Diplomirao je i magistrirao na Matematičkom odjelu PMF-a u Zagrebu, gdje je i radio prije dolaska na Veleučilište VERN'. Glavni stručni izazovi su mu primjena matematičko-statističkih metoda u procesu donošenja poslovnih odluka te korištenje računala u tom procesu.

 

Jelena Zelenbrz Kvasnička

Jelena Zelenbrz Kvasnička

Jelena Zelenbrz Kvasnička, prof. psih., radi u Ljudskim potencijalima u HBOR-u. Prije toga, radila je u agenciji za razvoj ljudskih potencijala kao voditelj HR konzultanata, trener za tzv. ”meke” vještine te specijalist za selekciju i psihologijsku procjenu. Savjetovala je rukovoditelje te osmišljavala i provodila ostale HR aktivnosti za klijente s područja turizma, informatike, nekretnina i građevine, automobilske industrije i druge (izrada sistematizacije radnih mjesta i opisa poslova, ispitivanje zadovoljstva poslom i sl.). Diplomirala je na Filozofskom fakultetu. Završila petogodišnju edukaciju iz gestalt terapije, prvi stupanj kognitivno-bihevioralne terapije, NLP i edukaciju za trenere.

 

Jens Westerbladh

Jens Westerbladh

Jens Westerbladh, CEO u poduzeću Datapartner, posjeduje magisterij iz Financija i investicija sa Hanken škole za ekonomiju iz Helsinkija. Osnivač je poduzeća Datapartner i većinski vlasnik poduzeća. Posjeduje višegodišnje praktično iskustvo u financijskom modeliranju i investicijskim procjenama od 1987. godine, a otada je radio sa stotinama međunarodnih korporativnih klijenata.

 

Josipa Matošević

Josipa Matošević

Josipa Matošević završila je preddiplomski studij Poslovne ekonomije u Zagrebu. Nakon ekstezivnog rada u računovodstvu karijeru nastavlja kao menadžer u društvu Mazars Cinotti Accounting d.o.o. zadužena za odjel računovodstva u kojem je zaposleno oko 20 zaposlenih koji pružaju uslugu oko 100 internacionalnih i domaćih klijenata. Zadužena je za operativno vođenje računovodstvenih poslova, uvođenje profitnih i troškovnih centara te izvještavanje za međunarodne i tuzemne klijente. Kontinuirano se usavršava iz područja kontrolinga i izvještavanja te je član Međunarodne Udruge Kontrolera (ICV – Internationaler Controller Verein). Aktivno se služi (u govoru i pismu) engleskim jezikom.

 

Joško Meter

Joško Meter

Joško Meter, dipl. ing., dugogodišnji je predavač na Veleučilištu VERN'. Izvodi nastavu na predmetima Gospodarska matematika, Poslovna statistika, Informatika za uredsko poslovanje, Poslovna simulacija, te Kvantitativne metode u menadžmentu. Diplomirao je na Matematičkom odjelu PMF-a na smjeru Primjenjena matematika i statistika, i apsolvent je na poslijediplomskom studiju Menadžment poslovnih sustava na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu. Od 2010. godine voditelj je studija Ekonomija poduzetništva na Veleučilištu VERN.

 

Jürgen Faisst

Jürgen Faisst

Dr. Jürgen Faisst
Jürgen has been working with Rolf Hichert in various capacities for more than 20 years. After receiving his doctorate in 1992 he started his career at MIK GmbH founded by Rolf Hichert. He established a new regional office in Düsseldorf and became a managing partner. In 1998 he joined Business Intelligence pioneer MIS AG, supported the company’s IPO and became COO and CTO on the board. From 2005 to 2013 Jürgen served as CEO of Thinking Networks AG, a leading supplier of corporate planning systems.

 

Kristinka Vdović

Kristinka Vdović

Kristinka Vdović, dipl.ing., direktorica je kontrolinga u Mlinar d.d. gdje je zaposlena od 2016. Intenzivno radi na implementaciji i proširenju funkcijskog kontrolinga kroz kompletno poduzeće. Pri tome zadužena je za planiranje i analizu poslovanja, radi na automatizaciji izvještavanja kroz BI rješenja, aktivno sudjeluje i podrška je pri donošenju strateških odluka te kod uvođenja i redizajna internih procesa s aspekta efikasnosti cijele grupe kao jedinstvene organizacije. Svoje 17 godina internacionalno radno iskustvo stekla je radeći u Vipnet-u d.o.o. Od 2004. postaje član korporativnog kontrolinga zaduženog za planiranje i izvješavanje prema Upravi te za eksterno izvještavanje prema Telekom Austria Group, American Movile, HAKOM. U cilju usavršavanja stručnih kompetencija, 2017. upisuje cjelogodišnji program: „Kontroling akademija“ u organizaciji Poslovne učinkovitosti d.o.o., certificiranog od strane International Group of Controlling (IGC).

 

Ksenija Kramar

Ksenija Kramar

Ksenija Kramar dipl. oec., ovlaštena je porezna savjetnica i ovlašteni revizor sa tridesetogodišnjim bogatim iskustvom i znanjima iz područja poreza, računovodstva, revizije, financija i bankarskog poslovanja. Zajedno sa suosnivačima razvila je neovisnu tvrtku za reviziju, računovodstvo i porezno savjetovanje Krako–Revizija d.o.o. Zagreb, a osnivač je društva Kramar Porezno Savjetovanje j.t.d. Zagreb, specijaliziranog za usluge poreznog savjetovanja s odobrenjem za rad ministra financija Republike Hrvatske od 2004. godine. Posjeduje zvanja i certifikate ovlaštenog poreznog savjetnika, ovlaštenog revizora, ovlaštenog internog revizora, ovlaštenog računovodstvenog forenzičara te ovlaštenog računovođe.Koautor je programa jednogodišnjeg stručnog usavršavanja Porezni specijalist na poslovnom učilištu Experta te predavač na brojnim edukacijama iz područja poreza, računovodstva, financija i revizije (interne i eksterne). Dvije akademske godine je predavačica na Visokoj politehničkoj školi s pravom javnosti Poly Zagreb te gost predavač na Ekonomskom fakultetu u Rijeci u okviru poslijediplomskog studija. Autorica je stručnih članaka iz područja poreza.

 

Leo Mršić

Leo Mršić

dr. sc. Leo Mršić manager je sa višegodišnjim (20+) iskustvom u upravljanju tvrtkama i timovima raznih veličina (1.200+) te snažnom podlogom u spajanju tehničkih i poslovnih znanja s ciljem povećanja efikasnosti poslovanja. Posebno naglašene orijentacije na strategiju, planiranje i korištenje tehničkih kapaciteta, dodanu poslovnu vrijednost tih sustava te njihovo korištenje (iskustvo u strateškom planiranju, ugovaranju, nabavi, korištenju te daljoj prodaji). Bogato iskustvo u pravnoj podlozi izvođenju poslovnih i prodajnih ciljeva kroz razne poslovne primjene. Nositelj diplome iz područja osiguranja katedre za vanjsku trgovinu EFZG, magisterija znanosti iz područja poslovne statistike katedre za poslovnu informatiku EFZG te doktorata iz područja statističkih modela katedre za informatologiju FFZG. Stalni sudski vještak za područja financija, računovodstva, knjigovodstva i informatike. Nositelj znanstvenog zvanja znanstveni suradnik te nastavnog zvanja profesor visoke škole. Voditelj je katedre za upravljanje podacima i analizu na Visokom Učilištu Algebra u Zagrebu te nositelj više kolegija na Viskom učilištu Algebra (Elektroničko poslovanje, Digitalni podaci u marketingu, Digitalna transformacija, Disruptivne tehnologije, Vizualizacijski programski alati u marketingu) te Visokoj školi financija i prava Effectus u Zagrebu (Upravljanje poslovnim rizicima). Aktivan u poslovnoj i EDU zajednici kao voditelj projekata, nositelj kolegija, autor knjiga, autor znanstvenih i stručnih radova, poslovni i programski direktor direktor stručnih/znanstvenih konferencija, član organizacijskih odbora više međunarodnih konferencija. Posebno orijentiran na vrednovanje rada u međunarodnom okruženju kroz suradnju na raznim projektima iz domene primjene naprednih analitičkih metoda u poslovanju. Konzultant na projektima u regiji vezanim uz osnaživanje kapaciteta obrazovanja (MRMS, CEP). Konzultant na projektima privlačenja subvencija/sredstava iz lokalnih (HZZ) i međunarodnih investicijskih programa (Kompetentnost i razvoj). Član pobjedničkog tima na EU Big Data Hackathonu održanom u Brusselsu u Belgiji u ožujku 2017.

 

Lovre Botica

Lovre Botica

Lovre Botica, CFA, Manager u odjelu financijskog savjetovanja u društvu Mazars Cinotti. Tijekom svoje poslovne karijere sudjelovao je u brojnim projektima provođenja dubinskog snimanja, procjene vrijednosti poduzeća i nematerijalne imovine te u transakcijama kupoprodaje poduzeća. Uz navedeno, bavio se i poreznim savjetovanjem (transferne cijene i porezni pregledi). Lovre je održao više predavanja o raznim stručnim financijskim temama, a prije svega o vrednovanju i financijskoj analizi poduzeća te je ko-autor knjige „Mazars-porezni savjetnik“ i autor stručnih članaka za raznovrsne stručne publikacije. U rujnu 2017. godine je stekao CFA (Chartered Financial Analyst) certifikat, a ujedno je i ovlašteni procjenitelj (Hrvatska udruga procjenitelja, u okviru koje je član ispitne komisije).

 

Luka Krejči

Luka Krejči

Luka Krejči, MBA, je kroz karijeru u području strategije i strateškog savjetovanja stekao veliko iskustvo u području izrade poslovnih prezentacija te prezentiranja istih raznim ciljanim skupinama. Navedeno radno iskustvo stekao je u konzultantskoj kući T&MC (Cap Gemini), te kasnije kao Voditelj strategije Vipnet-a. Danas vodi poduzeće Prezentacija koja se bavi edukacijom i savjetovanjem vezano za izradu poslovnih prezentacija, te samom izradom i osvježavanjem  prezentacija za klijente. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a 2011. godine završio je Executive MBA program na Cotrugli Business School.

 

Luka Šomen

Luka Šomen

Luka Šomen, MBA, završio je MBA program na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta te je završio fakultet na američkom sveučilištu Virginia Tech sa dvije diplome; Investment Finance & Insurance Law te International Management. U Austriji je radio 2012. u kontrolingu proizvodnje pive, 2013. u Brazilu na implementaciji SAP I BI, 2014. i 2015. u Nizozemskoj na globalnoj strategiji, te od 2015. do 2017. u Hrvatskoj u komercijalnom kontrolingu/Revenue Managementu. Zadnjih godinu i pol radi u Nizozemskoj kao Global IT Controling Manager. Započeo je pripravničku karijeru u Heineken International Graduate Programme u Amsterdamu, Nizozemskoj, na poziciji Global Strategic Planning & Business Control; Heineken Brasil, São Paulo, na poziciji Business Controlling & Planning; Brau Union Austria u Linzu (član Heineken grupe) na poziciji Business Controlling & Planning. Tijekom rada u FMCG industriji (trenutna pozicija Senior Commercial Controller, HEINEKEN Croatia) stekao je iskustvo u korporativnim financijama s naglaskom na kontroli poslovanja, financijskoj analizi, planiranju, poslovnoj strategiji, upravljanju projektima i sustavima / implementaciji procesa. Kao praktikant je radio u Coca Cola Hellenic u Zagrebu, a profesionalno se bavio tenisom te nastupao na grand slamovima (Australian Open).

 

Lukas Rieder

Lukas Rieder

Dr. Lukas Rieder, savjetnik je i menadžer u CZSG Controller Zentrum St. Gallen AG, Švicarska. Posjeduje savjetničko iskustvo u nekoliko industrija, uglavnom proizvodnja, logistika, prodaja i  politika. Bivši asistent na katedri za menadžersko računovodstvo i kontroling na Sveučilištu St. Gallen  za poslovnu administraciju, ekonomiku, pravo i društvene znanosti. Bivši je član uprave IGC - International Group of Controlling. Počasni je član ICV - International Controller Association. Bio je zadužen za program na poslijediplomskom studiju za kontrolore na Sveučilištu za primijenjene znanosti u Baselu i St. Gallenu. Član je nekoliko upravnih odbora u Švicarskoj. Posebni interesi: kontroling, menadžersko računovodstvo, planiranje, kalkulacije za krajnje korisnike te upravljanje informacijskim sustavima.

 

Maja Vodopivec Oslić

Maja Vodopivec Oslić

Maja Vodopivec Oslić, dipl. oec.,  završila je Ekonomski fakultet u Zagrebu. Nakon fakulteta radila je  komercijalnim poslovima u prodaji i nabavi. Karijeru u upravljanju ljudskim potencijalima započela je prije dvadeset godina u farmaceutskoj multinacionalnoj kompaniji gdje je napredovala do pozicije regionalnog direktora Adriatic regije. Nakon dvanaest godina u korporativnom sektoru karijeru nastavlja kao senior konzultant u konzultantskoj kompaniji koja se bavi osobnim i organizacijskim razvojem. Njezin poseban interes je područje upravljanja učinkom te je sudjelovala na projektima kreiranja i implementacije sustava upravljanja učinkom u različitim kompanijama. Certificirani je trener za korištenje metodologije Stonebow International UK  te korištenja SDI alata od strane Personal Strengths Publishing USA.  Dodatno se školovala u Management Centre Europe, Bruxelles i Ashridge Business School, London na temu strateškog upravljanja ljudskim potencijalima.

 

Marija Kovačević

Marija Kovačević

Marija Kovačević je zaposlena kao Supervizor u poreznom odjelu društva KPMG Croatia d.o.o. Svoju karijeru je započela u Poreznoj upravi gdje je radila kao viši inspektor u Odjelu za nadzor velikih poreznih obveznika te stekla brojna iskustva iz područja poreza na dobit, PDV-a te ostalim područjima domaćeg i međunarodnog oporezivanja. Marija je završila Ekonomski fakultet, smjer financijski management u Osijeku, te poslijediplomski specijalistički studij iz područja računovodstva i poreza na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Prije dolaska u društvo KMG Croatia radila je kao porezni konzultant u društvu Ernst & Young na različitim poljima poreznog savjetovanja poput međunarodnog poreznog strukturiranja, due diligence-a i transfernih cijena.

 

Marijana Brčina

Marijana Brčina

Marijana Brčina, mag. oec.,  Diplomski studij Poslovne ekonomije smjer Računovodstvo i revizija završila je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, Sveučilište u Zagrebu 2011. godine. Karijeru je započela kao Asistent u reviziji tvrtke Mazars Cinotti Audit d.o.o. odmah po završetku školovanja. Danas nakon sedam godina radnog iskustva u reviziji radi u istoj tvrtki kao Assistant Manager.​ Specijalizirana je za širok spektar poslovnih sektora kao što su komercijalni sektor, proizvodnja, usluge i javni sektor. Tijekom svoje karijere radila je na poslovima revizije financijskih izvještaja, revizija statusnih promjena, revizija povećanja i smanjenja temeljnog kapitala, EU revizije. Stekla je i međunarodno iskustvo na poslovima revizije financijskih izvještaja SPV-a (Special Purpose Vehicles). Posjeduje položeni ispit za ovlaštenog revizora pri Hrvatskoj revizorskoj komori, certifikat internog revizora pri RiF-u, kao i certifikat ovlaštenog procjenitelja pri Hrvatskom društvu procjenitelja. Aktivno se služi (u govoru i pismu) hrvatskim i engleskim jezikom.

 

Mario Kurtović

Mario Kurtović

Mario Kurtović, dipl. oec., zaposlen je kao Kreditni analitičar – Specijalist u Direkciji kreditnih analiza u Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak (HBOR). Tijekom rada u razvojnom bankarstvu analizirao je brojne domaće i inozemne projekte i kompanije iz različitih sektora, s primarnim fokusom na prerađivačku industriju, usluge i trgovinu. Uža specijalnost su mu procjena kreditnog rizika, modeli za izračun kreditnog rejtinga te sektorske analize. Prethodno radno iskustvo stekao je na pozicijama analitičara u Europskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD), višeg analitičara za poslovno planiranje u Coca-Coli HBC Hrvatska te konzultanta u Roland Berger Strategy Consultants. Završio je Ekonomski fakultet u Splitu te se kontinuirano usavršava u zemlji i inozemstvu. Dodatno je stekao titulu ovlaštenog računovodstvenog forenzičara te certificiranog kreditnog eksperta od strane Moody's Analytics.

 

Marin Kukoč

Marin Kukoč

Marin Kukoč, diplomirao je na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od 2006. godine je zaposlen u Ministarstvu poljoprivrede, u Upravljačkom tijelu pretpristupnih programa SAPARD i IPARD i Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014. – 2020., na poslovima vezanim uz Programiranje, Praćenje i vrednovanje i Promidžbu EU programa ruralnog razvoja. Od listopada 2018. vlasnik je obrta specijaliziranog za savjetodavne usluge iz područja ruralnog razvoja. Student je na poslijediplomskom doktorskom studiju „Ekonomika poljoprivrede“ na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

 

Marjan Filković

Marjan Filković

Marjan Filković, dipl. iur.  diplomirao je 2006. godine na Pravnom fakultetu Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku obranivši s odlikom diplomski rad: „Kreditni poslovi banaka u funkciji kreditno-monetarne politike“ iz predmeta Financijsko pravo i financijska znanost. Po završetku studija većinu radnog iskustva stjecao u Ministarstvu financija RH (2006.-2017.) od čega posljednjih desetak godina u Samostalnom sektoru za drugostupanjski upravni postupak na poslovima savjetnika, višeg savjetnika i voditelja odjela s fokusom na područje poreza na dohodak, doprinosa, PDV-a, poreza na dobit, ovrhu i porezni nadzor. Tijekom 2014.-2015. godine u časopisima „Poslovni savjetnik“ i „Računovodstvo i porezi u praksi“ povremeno objavljivao stručne članke. Kao vanjski suradnik Pravnog fakulteta u Zagrebu, u razdoblju 2013.-2017., vodio vježbe iz predmeta Porezno pravo u okviru stručnog Poreznog studija. S prof. dr. sc. Hrvojem Arbutinom i izv. prof. dr. sc.  Terezom Rogić Lugarić koautor knjige „Osnove poreznog prava“ objavljene u travnju 2017. u izdanju Narodnih novina. Od proljeća 2018., kao zaposlenik društva Braovac porezno savjetništvo d.o.o., nastavlja razvijati i primjenjivati stečena znanja iz  poreznog i financijskog prava te proširivati  dosadašnje iskustvo u radu s klijentima.

 

Marko Bolanča

Marko Bolanča

Marko Bolanča, dipl. oec., praktičar je u primjeni derivatnih instrumenata u svrhu zaštite od tržišnih rizika i poslova s dužničkim vrijednosnim papirima na tržištu kapitala. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 2003. i radno iskustvo stjecao na raznim poslovima unutar odjela Riznice. Zaposlen je na funkciji izvršnog direktora Upravljanja bilancom i riznica unutar Addiko Bank d.d. U svom  dosadašnjem radu bio je posvećen aktivnom trgovanju vrijednosnim papirima i kamatnim derivatima za knjigu banke, izdavanju dužničkih vrijednosnih papira za banku i klijente, upravljanju gotovinom i uvođenju novih proizvoda za banku. Ima položen ispit za obavljanje poslova investicijskog savjetnika te je sudjelovao na međunarodnim seminarima u organizaciji Euromoney-a, Amsterdam Institute of Finance-a i Finance Trainer-a.

 

Marko Brković

Marko Brković

Marko Brković, dipl. oec., diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Splitu, smjer Opća ekonomija. Većinu radnog iskustva stekao je u Soniku d.o.o. Zadar radeći u službama  nabave  i kontrolinga. Od 2016. godine obavlja poslove Izvršnog direktora. Kao član ili kao voditelj tima radio je na implementaciji kontrolinga na nivou tvrtke, pojedinih službi (nabave, prodaje, logistike, marketinga). Ima dugogodišnje iskustvo na poslovima analize, planiranja, praćenja realizacije i upravljanja poslovnim procesima. Iskustvo je dodatno nadograđivao pohađajući edukacije iz područja organizacije i managementa, kontrolinga (C.A. certifikat), financija kao i rukovođenja ljudima.

 

Marko Čoh

Marko Čoh

Dr. Marko Čoh ima dugogodišnje iskustvo u strateškim projektima i projektima koji uključuju izgradnju organizacija i timova. Njegovi projekti su donijeli veliku dodanu vrijednost, zahvaljujući strateškoj jasnoći i operativnoj učinkovitosti. Svojim aktivnostima pomogao je brojnim rukovodećim timovima definirati i implementirati nove operativne modele i organizacijske strukture. Uže područje interesa i rada odnosi se na: organizacijski dizajn, menadžment organizacijskih promjena, re-dizajn procesa i formiranje voditeljskih sposobnosti. Neke od referenci za koje je radio: hrvatski maloprodajni trgovac, britansko-američki farmaceutski trgovac, britanska avio kompanija, britanska banka, britanske trgovačke kuće i međunarodno IT poduzeće.

 

Marko Gudelj

Marko Gudelj

Marko Gudelj mag. spec. oec., profesionalac je sa 12 godina iskustva u savjetovanju na međunarodnom tržištu u različitim industrijama. Njegovo područje interesa i rada je upravljanje poslovnim procesima, kako iz poslovne tako i iz tehnološke perspektive. Osobno savjetuje i pomaže strateškim klijentima kako prepoznati, demonstrirati i ostvariti vrijednost koju tehnologija i rješenja mogu donijeti organizaciji i procesima. Ima bogato iskustvo u financijskom sektoru, sektoru energetike, IT-u, naftnoj industriji, transportu, trgovini, javnom sektoru i telekomunikacijama.

 

Massimo Piutti

Massimo Piutti

Massimo Piutti, mag.oec., Predsjednik Uprave društva Mon Perin d.o.o.. Diplomski studij Financijski menadžment završio je na Sveučilištu u Puli. Trenutno pohađa poslijediplomski specijalistički studij MBA-Poslovno upravljanje, na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Završetkom studija zaposlio se u turističkoj tvrtci Mon Perin iz Bala, gdje se specijalizirao u području prodaje i marketinga. Tvrtka Mon Perin je pravi primjer socijalnog poduzetništva, osnovana od strane 900 fizičkih i pravnih osoba, sa jedinstvenim modelom upravljanja i s ciljem revitalizacije i razvoja Općine Bale u Istri. Tvrtka je 2014. godine pod vodstvom Mssima Piuttija nagrađena kao najbolje malo i srednje poduzeće u Istri, Primorju i Gorskoj Hrvatskoj od strane poslovnog dnevnika. 2017. godine nagrađen je od strane CROMA-e kao Projekt menadžer godine.

 

Matija Sporiš

Matija Sporiš

Matija Sporiš, mag. oec.,  menadžer je u odjelu Revizije u hrvatskoj podružnici revizorsko-konzultantske kuće EY (Ernst&Young). Posjeduje opsežno znanje iz područja financija, računovodstva, kontrolinga i financijskog izvještavanja a koje je stekao tokom dugogodišnjeg iskustva u EY-u, kao i kroz mnogobrojne interne i eksterne edukacije. Ovlašteni je revizor pri Hrvatskoj revizorskoj komori, a također je i član Udruge certificiranih ovlaštenih računovođa (ACCA). Sudjelovao je u revizijskim angažmanima poduzeća svih veličina (od malih poduzetnika do velikih dioničkih društava listanih na burzi) iz različitih industrija (trgovina, proizvodnja, nekretnine, industrijski proizvodi, farmacija, financijske institucije). Također je bio uključen u raznovrsne posebne angažmane poput revizije likvidacijskih financijskih izvještaja, revizije pojednostavljenog smanjenja temeljnog kapitala, revizije povećanja temeljnog kapitala unosom prava i slično. Uz reviziju, bio je uključen i u angažmane dubinskog snimanja i savjetovanja kod transakcija. U EY-u dugi niz godina djeluje i kao predavač na raznim internim edukacijama osoblja u Hrvatskoj i regiji iz područja revizije.

 

Matija Jurin

Matija Jurin

Matija Jurin u Croatia osiguranju radi od 2011. godine. Prve dvije godine proveo je u Sektoru za ulaganja, nakon čega prelazi u Sektor za kontroling. U sklopu aktivnosti kontrolinga primarno su mu bili u fokusu procesi planiranja i izvještavanja na razini grupe Croatia osiguranje te cost-benefit analize. 2017. godine prelazi u Ured Uprave kao Glavni analitičar predsjednika Uprave. Završio je diplomski i poslijediplomski sveučilišni studij na Fakultetu ekonomije Sveučilišta u Zagrebu.

 

Mato Šarčević

Mato Šarčević

Mato Šarčević, mag. oec., diplomirao na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, zaposlen kao Konzultant u poduzeću Poslovna učinkovitost d.o.o. na projektima iz područja kontrolinga, financija i menadžerskog izvještavanja. Certificirani je konzultant za Zebra BI i član IBCS-a. Ranije je radio u bankarstvu na poslovima naplate potraživanja, u računovodstvu i u financijama te na uvođenju i implementaciji ERP rješenja (Addiko Bank, Adecco d.o.o.). Kontinuirano se usavršava i educira iz područja kontrolinga i menadžerskog izvještavanja.

 

Milan Listeš

Milan Listeš, voditelj BI odjela u poduzeću Adacta Zagreb, stručnjak na području savjetovanja i uvođenja sistema za poslovnu analitiku u različitim poslovnim procesima i nivoima poslovanja. Diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu 2011. godine, a potom i na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 2013. godine. U poduzeću Adacta zadužen je za prodaju QlikView rješenja unutar poslovnog odjela Business Intelligence. Osim toga radi na implementaciji i vođenju BI projekata u industrijama distribucije, proizvodnje i maloprodaje.

 

Miroslav Živko

Miroslav Živko

Miroslav Živko, dipl. ing., diplomirao je na FER-u, smjer telekomunikacije i informatika na temi Razvoja ERP sustava posebne namjene. Ima više od 20 godina iskustva u radu s bazama podataka.  Područje interesa su mu ERP sustavi u različitim djelatnostima. Projektirao je i vodio implementaciju programskih rješenja u mnogim složenim sustavima i različitim industrijama kao npr. Prehrambena industrija (Mesna industrija Lijanovići), financijski sektor (Veneto banka), te energetski sektor (Gradska plinara Zagreb). Od 2002. godine direktor je i vlasnik firme te je po zavodu za poslovna istraživanja jedan od najuspješnijih poduzetnika u Republici Hrvatskoj za 2005. i 2006. godinu. Do sada je implementirao programska rješenja vlastite izrade u više od 100 poduzeća u RH i BiH. Od 2010. godine radi u Gradskoj plinari Zagreb na mjestu pomoćnika direktora Društva. Trenutno pohađa doktorski studij na odjelu za informatiku sveučilišta u Rijeci.

 

Mladen Jančić

Mladen Jančić

mr. sc. Mladen Jančić, CMC, posjeduje 20 godina iskustva u menadžmentu i konzaltingu, uključujući deset godina u Londonu. Magistar je ekonomskih znanosti (London Metropolitan University). Raspolaže bogatim praktičnim menadžersko-konzultantskim iskustvom stečenim u londonskom Cityu i regionalnom okruženju s portfoliom različitih klijenata (bankarski, energetski sektor telekomunikacijski sektor te državne institucije). Po povratku u Hrvatsku 2004. godine radi kao voditelj tima na međunarodnom savjetodavnom projektu u Dalmaciji, a iste godine osniva Anglo-Adria poslovno savjetovanje. Međunarodno je certificirani poslovni savjetnik (CMC – Certified Management Consultant). Godine 2008. postaje certificirani konzultant UNIDO-a (United Nations Industrial Development Organisation) za provedbu REAP metodologije u oblasti društveno odgovornog poslovanja poduzeća. Radi kao predavač, trener i konzultant za područja leadershipa, prodaje i pregovaranja. Kolumnist je poslovnih magazina i predavač na poslovnom učilištu u Zagrebu. Dobitnik je nagrade ”Primus” za najboljeg poslovnog savjetnika u Hrvatskoj u području ljudskih potencijala, edukacije i treninga (nagrada se dodjeljuje u organizaciji časopisa Poslovni savjetnik i Hrvatske udruge poslovnih savjetnika).

 

Mladen Meter

Mladen Meter

Dr. sc. Mladen Meter je konzultant i direktor tvrtke Poslovna učinkovitost d.o.o. za poslovno savjetovanje. Posjeduje višegodišnje iskustvo na rukovodećim pozicijama u međunarodnim tvrtkama (Kaufland, Generali, Basler), a trenutačno radi samostalno i s renomiranim inozemnim partnerima na brojnim projektima u Hrvatskoj i u inozemstvu. Magistrirao je 2005. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, 2006. završio je Controlling Stufenprogramm na austrijskom Controller Institutu u Beču te položio ispit za diplomiranog financijskog kontrolera, a 2012. je doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Također se školovao na poslovnoj školi IEDC Bled School of Management i na Horváth Akademie u Njemačkoj. Međunarodno je certificirani HICHERT®IBCS konzultant i trener te certificirani HI Chart i ZEBRA BI konzultant partner za IBCS certificirano informatičko rješenje za izradu profesionalnih poslovnih izvještaja i prezentacija prema HICHERT®IBCS standardima. Pripremio je međunarodne kontroling standarde za Hrvatsku te je kao jedini suradnik koji nije iz njemačkog govornog područja bio član međunarodnog projekta (Njemačka, Švicarska, Austrija, Hrvatska) za prepoznavanje i poboljšanje kontroling standarda u poslovnoj praksi poduzeća. Također je jedini koautor, koji nije iz njemačkog govornog područja, međunarodnih standarda kontrolinga „Standards im Controlling“ (njemačko izdanje). Autor je brojnih certificiranih edukacijskih programa za kontroling, financije i menadžment te urednik časopisa za poslovnu praksu „Kontroling, financije i menadžment“ i knjiga „Najnoviji trendovi u kontrolingu“, „Instrumenti kontrolinga“ „Menadžment i kontroling“. Voditelj je radne grupe ICV Croatian Adriatic Region, međunarodne udruge kontrolera ICV – Internationaler Controller Verein, koja je regionalno orijentirana i fokusirana na teme poboljšanja i postizanja izvrsnosti u poslovanju poduzeća različitih industrija. Ovlašteni je interni revizor za banke, financijske institucije i informacijske sustave te certificirani konzultant Mreže konzultanata HAMAG-BICRO-a za područja: poslovnog planiranja, financija, organizacije i poslovnog upravljanja. Veći broj godina je kao viši predavač predavao na AACSB akreditiranoj poslovnoj školi, a među brojnim fakultetima i poslovnim školama predaje i u Njemačkoj na ESB Business School u Reutlingenu. Također vrlo često predaje na otvorenim i in-house edukacijama u Hrvatskoj i inozemstvu.

 

Monika Brzović

Monika Brzović

mr. sc. Monika Brzović, magistrica je znanosti iz područja financija i osiguranja. Ima 23 godina radnog iskustva u financijskom sektoru i sektoru osiguranja. Magistrirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 2012. godine, smjer „Aktuarstvo i osiguranje“. 2006. godine je postala redovni član Hrvatskog aktuarskog društva i od HANFA-e dobila licencu za obavljanje poslova ovlaštenog aktuara. Posjeduje licencu školovanja organizacijskog razvoja i mentoringa. 2014. godine je upisala poslijediplomski doktorski studij Ekonomije i Poslovne ekonomije na Ekonomskom fakultetu u Rijeci. Posjeduje višegodišnje iskustvo na rukovodećim pozicijama (Merkur osiguranje, Uniqa osiguranje i Basler), te je bila dugogodišnja članica Uprave Baslera. Sudjelovala je i radila na mirovinskoj reformi od 2002. godine u nadzornoj Agenciji za nadzor mirovinskih fondova i osiguranja (HAGENI). Pet godina je nositelj ključne funkcije za upravljanje rizicima i aktuarske ključne funkcije. Sudjeluje u radu odbora za upravljanje rizicima u društvu za osiguranje. U svojoj bogatoj karijeri završila je brojne seminare iz područja financija, aktuarstva, osiguranja i reosiguranja, mirovina i upravljanja rizicima, te objavila članke iz područja osiguranja. Aktivno govori tri strana jezika.

 

Nenad Buljan

Nenad Buljan

Nenad Buljan, MBA, poslovni je savjetnik i menadžer s dugogodišnjim poslovnim iskustvom u upravljanju i vođenju poslovanja. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na smjeru Računalne tehnike, a MBA studij završio je na IEDC Poslovnoj školi Bled. Uz to pohađao je brojne interne edukacije za razvoj menadžerskih vještina u poduzećima u kojima je radio. Njegovo iskustvo uključuje: 15 godina menadžerskog iskustva na visokim menadžerskim pozicijama, 8 godina menadžerskog iskustva u međunarodnom okruženju, 7 godina iskustva u prodaji i marketingu na hrvatskom i međunarodnom tržištu, 5 godina iskustva u poslovnom savjetovanju MSP, 5 godina suradnje s HAMAG-om kao HAMAG certificirani konzultant, 5 godina suradnje s BICRO-om kao konzultant i evaluator projekata. Od 2008. godine ima vlastitu tvrtku Modus Melior d.o.o. koja se bavi poslovnim savjetovanjem.

 

Nenad Trajkovski

Nenad Trajkovski

Nenad Trajkovski, mag. Elektortehnike, PMP, PMI-RMP, PMI-ACP, PSM-I, MCP, MCTS, MVP, diplomirao je na Elektroteehničkom kultetu u Zagrebu, a tijekom karijere vodio je niz domaćih i međunarodnih projekata. Posjeduje prestižne međunarodne certificate za vođenje projekata, te certificate kompanije Microsoft. Radi kao nezavisni konzultant za upravljanje projektima, uvođenje projektnih metodologija u srednje i velike kompanije, te kao trener za upravljanje projektima, Scrum, MS Project, te Scrum i DevOps. Certificiarni je računpovođa i jedan od 50 ljudi na svijetu koji imaju Microsoftov prestižni status MVP (Most Valuable Proefessional) iz MS Projecta.

 

Nidžara Osmanagić Bedenik

Nidžara Osmanagić Bedenik

Prof. dr. sc. Nidžara Osmanagić Bedenik, redovita je profesorica u trajnom zvanju, zaposlena na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je izgradila i vodi kolegije  Kontroling i Krizni menadžment.  Voditeljica je više međunarodnih i domaćih istraživačkih projekata. Autorica je deset  knjiga te više od 150 znanstvenih i stručnih radova. Sudjelovala je na više od 30 međunarodnih znanstvenih konferencija. Za svoj znanstveni rad je u tri navrata dobila nagrade Mijo Mirković i to za knjige 'Potencijali poduzeća' (1993), 'Kontroling – Abeceda poslovnog uspjeha' (1998) te 'Operativno planiranje' (2002).

 

Nikola Cvjetković

Nikola Cvjetković

mr. sc. Nikola Cvjetković posjeduje višegodišnje radno iskustvo u području financija i kontrolinga. Zadnje četiri godine obnaša funkciju Direktora financija i kontrolinga u poduzeću AWT International d.o.o., gdje je proveo svoj cijeli radni vijek. Tijekom svoje karijere vodio je brojne projekte, a među značajnijim projektima su: projekt uvođenje kontrolinga u poduzeće, projekt implementacije Business Intelligence sustava te projekt nadogradnje ERP sustava. Magistrirao je 2007. godine na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer Financije poduzeća. Kao gost predavač drži predavanja na raznim fakultetima, poslovnim školama i konferencijama.

 

Nikola Karamarko

Nikola Karamarko

dr. sc. Nikola Karamarko, dipl. oec. hotelijerstva i turizma, magistrirao je na studiju ”Upravljanje kvalitetom u hotelijerstvu i turizmu”, a obranio je doktorsku disertaciju na temu “Branding ugostiteljsko-turističkih proizvoda kao preduvjet konkurentnosti hrvatskog turizma”. Od 1977. do 1996. godine je generalni direktor Grand hotela Adriatic d.d. i Opatijskog kongresnog centra. Od 1996. g. formira i radi kao direktor operacija, u prvoj hrvatskoj međunarodnoj management tvrtki Hrvatski hoteli i ljetovališta - Croatian Hotels and Resorts za Zagrebačku banku. Od 1998. je generalni direktor Hoteli Milenij Opatija u Deluxe Colection branda World Hotels. Od 2001. je predsjednik Uprave Liburnia Riviera Hoteli d.d. Opatija, a od 2004. samostalni konzultant za hotelijerstvo i turizam. Usavršavao je ugostiteljski menadžment u tvrtki Harrods u Londonu. Završio je menadžment trening 2002. g. s Carl Duisberg Gesellschaft e.v. i njemačkim ekspertima za «Menadžment saniranja i restrukturiranja hrvatskih hotelskih poduzeća» te treninge za savjetnike EBRD TAM/ BAS Programi u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi. Certificirani je konzultant HAMAG-a.

 

Nikolina Bunčić

Nikolina Bunčić

Nikolina Bunčić, mag. oec., ovlašteni revizor i računovođa, posjeduje višegodišnje iskustvo na rukovodećim računovodstvenim pozicijama u međunarodnim tvrtkama Merkur-Hrvatska d.o.o. i Mersteel d.o.o., a trenutačno je zaposlena na poziciji ovlašteni revizor i konzultant u revizijskom društvu Perfectus revizija d.o.o. gdje obavlja poslove revizije i savjetovanja, te se specijalizirala za porezno i poslovno savjetovanje.  Posjeduje položeni ispit za ovlaštenog revizora pri Hrvatskoj revizorskoj komori, kao i certifikat ovlaštenog računovođe u organizaciji udruge Hrvatski računovođa. Dodiplomski studij ekonomije završila je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, Sveučilište u Zagrebu, 2005. godine.
 

 

Paulino Lonza

Paulino Lonza

Paulino Lonza, dipl. oec., rođen je 1976. godine u Dubrovniku. Od 2005. do 2014. radio je na više izvršiteljskih i rukovodećih mjesta u Poreznoj upravi u Dubrovniku, da bi nakon toga prešao u uži dio Ministarstva financija u Zagrebu gdje radi i danas kao načelnik Samostalnog sektora za otkrivanje poreznih prijevara. Kroz dugogodišnji rad i praksu u sustavima Ministarstva financija i Porezne uprave stekao je značajno iskustvo u analizi i nadzoru primjene svih poreznih propisa, osobito poreza na dohodak. Kao autor ili koautor napisao je više stručnih članaka od kojih ističemo: "Analiza izazova u provedbi poreznih propisa Republike Hrvatske: perspektiva malih poslovnih subjekata" (RIPUP br. 09/2016, koautor), "Uloga financijskih istraga porijekla imovine u kaznenim postupcima" (Porezni vjesnik br. 03/2016, autor) i "Oporezivanje dohotka od kapitalnih dobitaka za 2016. s praktičnim primjerima" (Porezni vjesnik br. 12/2016, autor). Također je sudjelovao na više seminara i edukacija iz porezne tematike.

 

Ozren Hudina

Ozren Hudina

Ozren Hudina, mag. oec. ima 14-godišnje iskustvo u bankarstvu i consultingu. Rođen je u Bjelovaru gdje je završio Ekonomsku i birotehničku školu te nakon toga Ekonomski fakultet u Zagrebu. Karijeru je započeo u Volksbank d.d. na pozicijama Risk managera i Višeg financijskog analitičara. Nakon toga je u Zagrebačkoj banci d.d.  radio na odnosima sa korporativnim klijentima. U navedenom periodu polazio je veliki broj internih i eksternih edukacija te  preuzeo poziciju Voditelja work-out odjela u Partner banci d.d. gdje je bio zadužen za kompletni postupak naplate potraživanja fizičkih i pravnih osoba. Od 2016. do 2018. godine radio je na poziciji Voditelja sektora kreditnih rizika u J&T banci d.d. gdje je bio zadužen za procjene rizika ulaganja u velike investicijske projekte. Posljednjih godinu dana zaposlen je u Deloitteu.

 

Pero Hrabač

Pero Hrabač

Pero Hrabač, dr. med. diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Trenutno završava treću godinu poslijediplomskog studija „Biomedicina i zdravstvo“ na istom fakultetu.
Radno iskustvo tijekom karijere stjecao je u radu za niz farmaceutskih tvrtki – Boehringer Ingelheim, Pfizer, Lek, JGL, Belupo, CSC Pharmaceuticals, Cyathus i druge. Tijekom 14 godina rada u farmaceutskoj industriji prošao je sva radna mjesta od unosa podataka preko planiranja kliničkih ispitivanja i pripreme dokumentacije do mjesta voditelja međunarodnih multicentričnih kliničkih ispitivanja. Najviše se usavršavao u područjima planiranja informatičke podrške za provođenje kliničkih ispitivanja, statističke obrade podataka te izrade izvješća o kliničkim istraživanjima za potrebe registracije lijekova na tržištu EU.  
Zbog interesa za IT, paralelno uz posao za farmaceutsku industriju od 2011. godine radi kao CARNet-ov sistemski inženjer na Medicinskom fakultetu u Zagrebu gdje prelazi u cijelosti 2014. godine. Trenutno je zaposlen kao asistent na Katedri za medicinsku statistiku, epidemiologiju i medicinsku informatiku pri istom fakultetu.  

 

Petra Grabušić

Petra Grabušić

Petra Grabušić, diplomirala je 2001. g. na Fakultetu za hotelski i turistički menadžment u Opatiji te se dodatno se obrazovala u području HR menadžmenta na poslovnoj akademiji u Zagrebu. Stekla je pedagoško-psihološku i andragošku izobrazbu. Kontinuirano je uključena u različite oblike učenja i usavršavanja postojećih vještina ali i stjecanja novih. Educira se i usavršava u području HR management-a i leadership-a i na međunarodnoj razini što joj omogućuje korištenje suvremenih alata na području upravljanja i razvoja ljudskih potencijala, a što uključuje organiziranje i vođenje procesa selekcije, upravljanja radnim učinkom, razvoja i implementacije sustava interne komunikacije te interne edukacije zaposlenika u odnosima s klijentima. Certificirala se kao SDI (Strength Deployment Inventory) facilitator za upotrebu i interpretaciju alata za vođenje timova, prevenciju i upravljanje konfliktima u timu te pružanje Feedback-a i komuniciranje očekivanja. Aktivni je gost predavač iz područja upravljanja ljudskim potencijalima te leadership-a i management-a na nekoliko poslovnih škola. Proteklih 10 godina radi kao voditeljica ljudskih potencijala.

 

Renata Fijan

Renata Fijan

Renata Fijan, prof., DV NLP trener, hipnoterapeut i coach. Diplomirala je njemački i talijanski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Nakon višegodišnjeg iskustva u nastavi jezika s djecom i odraslima, te u turizmu, specijalizira se za razvoj ljudskih potencijala. U posljednjih desetak godina školuje se i razvija u području neurolingvističkog programiranja i coachinga. Po interesu i vokaciji humanist deset godina radila na rukovodećim pozicijama u ljudskim resursima u velikim internacionalnim poduzećima u trgovačkoj i osiguravateljskoj branši gdje je stekla bogato iskustvo u implementaciji i korištenju sustava upravljanja ljudskim potencijalima. Kao samostalni trener i suradnik poslovnih škola već više od šest godina održava brojne edukacije s područja komunikacije, upravljanja ljudskim potencijalima i osobnog razvoja, pruža usluge savjetovanja u upravljanju ljudskim potencijalima, izrade programa za razvoj zaposlenika te grupnog i individualnog coachinga te prenosi svoja brojna praktična iskustva na polaznike. Njezini su treninzi kreativan spoj dugogodišnjeg praktičnog iskustva, stalnog ulaganja u znanje i kontinuiranog istraživanja novih mogućnosti.

 

Roman Griesfelder

Roman Griesfelder

Roman Griesfelder, MBA, radi kao generalni direktor HICHERT+PARTNER do 2011. godine, a od tada nastavlja usku poslovnu suradnju s prof. Rolfom Hichertom, koji je tvorac jedinstvenog i međunarodno prepoznatog koncepta menadžerskog izvještavanja poznatog pod imenom SUCCESS RULES® - pravila za uspješnu izradu menadžerskih izvještaja. Uz angažman u poduzeću  HICHERT+PARTNER i bavljenje konceptom SUCCESS RULES®, tijekom svoje višegodišnje karijere radi kao vodeći kontroling i projekt menadžer za velika poduzeća u Švicarskoj. Trenutačno je na funkciji generalnog direktora u aspektum gmbh, čiji fokus rada čini upravo primjena SUCCESS RULES® u poslovnoj praksi, a također je razvio komplementarne koncepte poput TEXT RULES® i Reporting 2.0. U bliskoj suradnji sa prof. Hichertom, ostaje posvećen radu na menadžerskom izvještavanju i poslovnoj komunikaciji, kao predavač, ali i kao konzultant i coach za praktičnu primjenu tema vezanih uz SUCCESS RULES®.

 

Romina Orešković

Romina Orešković

Romina Orešković, potpredsjednica je za financije i kontroling Orbico Grupe. Postavila je nove organizacijske strukture i standarde u korporativnim financijama unutar Orbico Grupe gdje posluje 30 stručnjaka za podršku. Vrlo uspješno vodi korporativne financije organizacije te je važna članica tima za kreiranje IT strategije i implementacije NAV i SAP ERP sistema. Strateško i poslovno planiranje domena su njezinog razvojnog poslovanja. Za grupu tvrtki razvija interne i eksterne sisteme izvještaja. Uspostavila je kulturu i zajednicu kontrolinga te je kreirala edukacijske materijale iz različitih područja kontrolinga i financija. Uspješno je sklopila brojna strateška partnerstva sa financijskim investitorima. Vrlo je bitan član ICV International Grupe kontrolera te vodi i prisustvuje brojnim revizijskim procesima.

 

Ronald Gleich

Ronald Gleich

Prof. Dr. Ronald Gleich je predsjednik Uprave Horváth Akademie, članice konzultantske grupe Horváth & Partners iz Njemačke,  predsjednik Uprave renomiranog instituta za inovacije SITE - Strascheg Institute for Innovation, Transformation and Entrepreneurship te profesor i predstojnik katedre za industrijski menadžment na EBS Business School, EBS Universität für Wirtschaft und Recht.
Predsjednik je i član brojnih nadzornih odbora (Wittenstein AG, EBS House of Ventures (HoV), Gebr. Becker GmbH i dr.). Obnašao je funkcije predsjednika Uprave i financijskog direktora European Business School (EBS) Executive Education GmbH, u Hochenheimu je bio profesor na katedri za vođenje i organizaciju te je također bio profesor i docent na Universität Stuttgart.     

 

Saket Modi

Saket Modi

Saket Modi is a London based financial trainer and consultant with over 20 years of experience. He has designed and facilitated workshops for finance and non-finance professionals from over 50 countries in North America, Europe, Middle East, Africa and Asia. Saket specializes in advanced accounting and financial analysis (IFRS/IPSAS), financial instruments, corporate finance and CFA® exam preparatory courses. He has spent considerable time working, advising and training in matters relating to international accounting and finance, and delivered workshops for banks and similar financial institutions, oil and gas companies, other private and public sector organizations, professional services firms, accountancy bodies and educational institutions. Saket has written material on IFRS Accounting for Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW) and was invited by the International Auditing and Assurance Standards Board® (IAASB®) to present on IFRS 9 Financial Instruments at their board meeting in New York. Saket has previously worked with Lloyds Bank, Ernst & Young and PricewaterhouseCoopers. In addition to being a Chartered Accountant, Saket holds IFRS certificate from the ICAEW and IPSAS Diploma from the Chartered Institute of Public Finance and Accountancy (CIPFA). He has an MSc in Multinational Accounting and Financial Management from UK and is a CFA® charterholder.Saket has delivered courses in UK, Ireland, France, Switzerland, Croatia, Macedonia, USA, Trinidad, Jamaica, UAE, Saudi Arabia, Qatar, Kuwait, Oman, Ghana, Ethiopia, Tanzania, South Africa, Mauritius, Russia, India, Sri Lanka, Malaysia, Papua New Guinea, Solomon Islands and Fiji. 

 

Sanja Suman

Sanja Suman

mr. sc. Sanja Suman, magistar je znanosti iz područja računovodstva, revizija i financija, ovlašteni interni revizor te financijski stručnjak s 20 godina iskustva u financijskom i bankarskom sustavu. Magistrirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 2003. godine.  Od 1996. do 2003. godine bila zaposlena u Zagrebačkoj banci d.d. na sljedećim radnim mjestima: pripravnik u programu Eduka, mlađi revizor, revizor i stariji revizora u Direkciji unutarnje revizije. Od 2003. do 2009. godine radila je u Hypo Alpe-Adria-Bank  d.d. Zagreb na sljedećim radnim mjestima: analitičar poslovnih procesa, suradnik za vođenje projekata i voditelj Tima poslovnih procesa u Sektoru organizacije i informatike te kao viši stručni suradnik za operativni rizik, a zatim voditelj Tima operativnih rizika u Sektoru upravljanja rizicima. Od 2009. do 2011. godine bila je zaposlena u „Banka Kovanica d.d.„ na radnom mjestu direktora Sektora upravljanja rizicima. Od 2011. godine zaposlena je na radnom mjestu voditelja Ureda unutarnje revizije u Partner banci d.d. Zagreb. Ključna područja stručnosti uključuju: upravljanje i kontrolu rizika, unutarnju reviziju, upravljanje kvalitetom, vođenje projekata te sustav unutarnjih kontrola. Od 2012. godine voditelj je Sekcije za bankarstvo i osiguranje pri Hrvatskom institutu internih revizora.

 

Sebastijan Žlebnik

Sebastijan Žlebnik

Sebastijan Žlebnik, MBA, President of the Board of Directors of CDA 40 and before that he was a member of the General Insurance Directorate and member of the Executive Committee of CEE. He has rich experience in the field of sales, marketing and human resources. In his career he has done many projects for renowned international companies in the field of Change Management and Performance Management. He has been in London and Mogliano for several years and has completed the MBA at Imadec University in Austria.

 

Snježana Šlabek 

Snježana Šlabek 

Snježana Šlabek, struc. spec. ing. tech. info.,  konzultantica je i trenerica koja pomaže organizacijama u provođenju inovacijske transformacije, digitalnom učenju i upravljanju znanjem. Suosnivačica je i partnerica u Cambridge Innovative System Solutions Ltd, međunarodnoj kompaniji specijaliziranoj za razvoj inovativne korporativne kulture. Kroz svoje višegodišnje korporativno iskustvo u Podravci radila je u HR-u i Globalnom razvoju poslovanja  kao voditeljica upravljanja znanjem, projekata digitalne transformacije HR-a i voditeljica inovacija  te stekla  niz dodatnih certifikata i specijalizacija u struci. Dvije godine zaredom nalazila se se na britanskoj „Movers and shakers“ listi kao jedna od 100 svjetski najutjecajnih osoba iz područja digitalnog učenja i upravljanja znanjem.  Za projekte iz područja upravljanja znanjem, idejama i inovacijama  dva puta osvojila je nagradu “Najbolje HR prakse”. Kao asistentica i mentorica surađuje s poslovnim školama i sveučilištima u Hrvatskoj i Sloveniji. 

 

Stiven Toš

Stiven Toš

Stiven Toš je direktor Bomark Pak d.o.o. od 2015. godine. Prethodno je radio kao financijski analitičar i risk menadžer u Fima Vrijednosnicama d.o.o. Završio je poslijediplomski studij „Financijske institucije i tržišta“ na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Posjeduje odobrenje za rad investicijskog savjetnika, odobrenje za rad brokera te europsku računalnu diplomu.

 

Šime Prtain

Šime Prtain

Šime Prtain, mag. oec., Diplomski studij Poslovne ekonomije smjer Računovodstvo i revizija završio je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Karijeru je započeo godinu ranije kao asistent u poreznom odjelu Mazars društava. Trenutno se nalazi na poziciji supervizora te je specijaliziran za pitanja poreza na dobit i PDV-a. Kroz dosadašnju karijeru sudjelovao je u izradi niza poreznih mišljenja, due dilligence projekata, završnih računa, poreznih pregleda i ostalih sličnih projekata. Suautor je knjige: „Porez na dobit poduzetnika i neprofitnih organizacija“ te znanstvenog rada: „Određivanje postojanja stalne poslovne jedinice u Republici Hrvatskoj prema ugovorima o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja“.

 

Tomislav Mališ

Tomislav Mališ

Tomislav Mališ, mag. ing. aedif., certificirani Data Scientist, trenutno radi kao voditelj projekata u Zagrebačkom holdingu d.o.o. te je stalni predavač za Power BI i ekspertni Excel u sklopu Poslovne učinkovitosti d.o.o. i samostalni BI developer u PBI EXPERT. Početno informatičko znanje stječe kao srednjoškolac elektroničar (Ruđeraš), nastavlja učiti nove alate kroz studij i rad. Microsoft Office power user, s posebnim naglaskom na Excel (Power Query, Power Pivot, Power View, Power Map, VBA, pivot, …), Power BI, UI Path, u radu koristi dostupne alate za prikupljanje podataka, obradu i vizualizaciju. Za javno objavljeni Power BI report Interaktivna prezentacija projekta Podbrežje, na poziv Microsoft Hrvatska, sudjelovao na Windays 17 kao autor-predavač. U 17 godina rada u Zagrebačkom holdingu d.o.o. radio je na radnim mjestima voditelja, rukovoditelja, projektanta, tehničkog direktora, voditelja projekta. U radu stječe status člana Komore građevinskih inženjera i sudskog vještaka za graditeljstvo i procjenu nekretnina. S krajem 2017. započinje predavati Power BI i ekspertni Excel (Power Query, Power Pivot,VBA, Power View, Power Map).

 

Tonći Jelić

Tonći Jelić

mr. sc. Tonći Jelić, svoju je karijeru započeo u procesnoj, a nastavio u financijskoj industriji te industriji zaštite okoliša. Znanje je stjecao u međunarodnim osiguravateljima: u Generali  osiguranju, Osiguranju Zagreb/Basler osiguranju te Merkur osiguranju kao član Uprave, direktor raznih sektora i voditelj odjela uz članstvo u raznim stručnim odborima. Fokusi dosadašnjeg rada su ustrojavanje osiguravateljnih operativnih procesa uz uvođenje ključnih pokazatelja poslovanja, implementacija potrebnih kontrola te strateško i operativno planiranje i izvješćivanje. U središtu poslovnog interesa je kontroling proizvoda - mjerenje procesa obrade poslovnih slučajeva te upravljanje projektima. Projektno iskustvo je vezano uz vođenje projekta osnivanja osiguravatelja, uvođenje novih proizvoda u portfelj kompanija te sudjelovanje u spajanju više poduzeća u jedno. Posljednji projekti su obuhvaćali reinženjering poslovnih operativnih procesa nakon spajanja više kompanija te reinženjering funkcionalnosti intraneta poduzeća temeljenog na Sharepoint platformi.

 

Vedran Sokač

Vedran Sokač

Vedran Sokač, MBA, ovlašteni revizor u poduzeću Perfectus revizija d.o.o., te direktor poduzeća Perfectus Računovodstvo d.o.o. Završio studij ekonomije na Queens College-u, New York, te MBA iz financija i bankarstva na Zagrebačkoj školi za ekonomiju i management. Znanje i iskustvo u području financija i projekata stekao je na pozicijama voditelja financija, kao suradnik u inozemnom poduzeću Vakakis International na EU projektu uspostave Agencije za plaćanje u odjelima financija, računovodstva i izvještavanja, te u privatnim revizorskim poduzećima Mateus d.o.o. i Perfectus Revizija d.o.o., gdje se specijalizirao u području studija izvodljivosti, investicijskih studija i revizija EU projekata, te računovodstva. Samostalno je formirao ili sudjelovao u izradi financijskih modela za velik broj investicijskih studija i studija izvodljivosti, te je samostalno vodio više od 30 revizija EU projekata. Angažiran je na nekoliko privatnih energetskih projekata kao vanjski savjetnik za financijske modele, te kao predavač na temu studija izvodljivosti, cost benefit analiza, revizije EU projekata, te računovodstva.

 

Vesna Maglov

Vesna Maglov

Vesna Maglov, dipl. oec., je trener, HR konzultant, coach. Ima sedmogodišnje iskustvo rada na području osobnog i organizacijskog razvoja u sferi ljudskih resursa. Područja njezine specijalizacije su HR konzalting, trening i coaching voditelja. Kao vanjski suradnik tvrtke za razvoj ljudskih resursa radi treninge za velike međunarodne tvrtke, većinski u telekomunikacijskoj, farmaceutskoj i prehrambenoj industriji. Najčešće teme treninga: Komunikacija i odnosi, Kreativnost i inovativnost, Solution Focus, Motivacija. Prije pokretanja vlastitog posla, pet godina je radila kao direktorica konzultantske tvrtke koja se bavila pripremom i prijavom projekata na EU programe. Educirala se na The Coaching Academy u Londonu. U Agenciji za razvoj ljudskih potencijala za koju je radila pet godina prošla je brojne soft skills treninge. Certificirani je SDI trener (Strength Deployment Inventory), certificirana je kao međunarodni trener te je završila trogodišnju edukaciju o leadershipu.

 

Vladimir Ferdelji

Vladimir Ferdelji

Vladimir Ferdelji, dipl.ing. bio je dugogodišnji direktor i predsjednik Uprave tvrtke Elektro-Kontakt d.d. Zagreb. Pod njegovim je stručnim i moralnim vodstvom izvedena jedna od najuspješnijih autonomnih pretvorbi u RH. Elektro-Kontakt je pod njegovim vodstvom profitabilna tvrtka koja ima vrhunsku europsku razinu automatizacije i informatizacije te više od 90% svoje proizvodnje izvozi u EU i SAD, a u proizvodnji regulacijskih uređaja za električne štednjake, drži svjetski tržišni udio od 35%, te osvaja zlatnu kunu HGK u kategoriji velikih poduzeća. 

 

Zoran Krstulović

Zoran Krstulović

Zoran Krstulović, dipl. oec. zahvaljujući permanentnom obrazovanju i dugogodišnjem radnom iskustvu radeći za tvrtke iz različitih područja djelatnosti stekao je širok spektar znanja iz područja financija, računovodstva, kontrolinga i interne revizije. Kao konzultant angažiran je na poslovima korporativnih financija, financijskog, imovinskog i organizacijskog restrukturiranja, procjene vrijednosti tvrtki, kontrolinga, interne revizije i ekonomske forenzike. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Splitu, smjer financije te je kandidat na CFA programu.

 

Zorica Palac

Zorica Palac

Zorica Palac, dipl. oec., dugogodišnji je ovlašteni revizor i član Association of Certified Fraud Examiners te je u postupku stjecanja certifikata Certified Fraud Examiner. Trenutno je na poziciji Senior Consultant u Ernst & Young Odjelu za istragu prijevara i rješavanje sporova gdje intenzivno radi na istragama prijevara, angažmanima provjere usklađenosti te prevencije prijevara u velikim inozemnim i domaćim kompanijama. Zorica je radila na najvećim projektima istrage prijevara u hrvatskoj, te na nizu projekata za internacionalne kompanije sa podružnicama u hrvatskoj te u drugim susjednim zemljama. Zorica je dio jednog od najrazvijenijih timova za istrage prijevara u regiji, u sklopu Ernst & Younga koji je prepoznat kao globalni lider u forenzici.

 

Zrinko Mršo

Zrinko Mršo

Zrinko Mršo, dipl. ing. je završio FER 1995. godine. Zapošljava se u Siemensu u kojem ostaje do 2000.  Od 2000. godine radi u IN2, te se otpočetka bavi skladištima podataka i Business Intelligenceom. Sudjeluje u brojnim velikim projektima u ulogama BI konzultanta, arhitekta BI sustava, voditelja projekta. Neki od klijenata su TDR, Oktal Pharma, Plinacro, Kraš, Hypo leasing, Narodne novine, Stanić itd. Od 2006. bavi se i sustavima poslovnog planiranja (Enterprise Performance Management), poglavito na Oracle Hyperion platformi. Sustavi planiranja implementirani su u velikim poduzećima poput Hrvatskog telekoma, Telekom Srbija, Plinacro. Ima bogato iskustvo u primjeni raznih alata i platformi, koji omogućavaju efikasnije ostvarenje poslovnih ciljeva u poduzeću, kao što su: SQL, Oracle baza podataka, Oracle Business Intelligence, Power BI, Excel za analitičare, Microsoft SQL Server, Access. Glavna područja interesa i specijaliziranosti su mu dizajn podatkovnih modela, poslovna analitika i analiza podataka, financijsko planiranje i izvještavanje. Radi i kao samostalni BI konzultant, te interni i eksterni trener za Power BI alate i Excel za analitičare.

 

Željka Senjak

Željka Senjak

mr. sc. Željka Senjak, diplomirala je na FER-u i završila Poslijediplomski studij ”Organizacija i menadžment” na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te stekla certifikat Leadership Core Curriculum trening na Ericsson Management Institute u Stockholmu i certifikat Accounting and Corporate Finance u International Executive Development Centre u Bledu, Slovenija. Bogato poslovno iskustvo uključuje pozicije Service Marketing & Sales Manager, Solution Marketing Manager, Senior Service Account Manager i Senior Customer Project Manager, sve u kompaniji Ericsson Nikola Tesla u Zagrebu. U kompaniji Hrvatski telekom radi na pozicijama Key Account Manager za hrvatsko tržište i kao menadžer korporativnih projekata, a u Metronet telekomunikacijama kao izvršni direktor za prodaju. U HT Eronet-u (Mostar) bila je članica Uprave (CMO) i izvršni direktor za marketing, prodaju i brigu o korisnicima, a u HT Mostar do 2009. članica Odbora Direktora (CMO) i izvršni direktor za marketing, prodaju i brigu o korisnicima. Trenutno radi kao samostalni konzultant i predavač u poslovnim školama u područjima prodaje, menadžmenta, marketinga i vještina upravljanja resursima.

 

Željka Šeler

Željka Šeler

Željka Šeler, dipl. oec. dvadesetogodišnje poslovno iskustvo u financijskom sektoru stjecala je kao stručni suradnik na projektima IBRD (Svjetske banke za obnovu i razvoj) i EBRD (Europske banke za obnovu i razvoj), stručni suradnik za kreditiranje i kao financijski analitičar u banci. Raspolaže bogatim znanjima iz područja računovodstva, procjene boniteta i kreditne sposobnosti poduzeća, planiranja, izrade i ocjene investicijskih projekata te razvoja projekata. Uz profesionalni rad u financijskom sektoru posjeduje i desetogodišnje iskustvo održavanja treninga i edukacija. Diplomirala je 1998. na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, ovlašteni je samostalni voditelj knjigovodstva, računovodstva i financija i ovlašteni je voditelj projekata. Pohađala je FOIP studij, gdje je stekla certifikat za izradu i ocjenu investicijskih projekata, kao i certifikat za ocjenu boniteta poduzeća. Uspješno je završila program NLP manager&business coach odobren od International network of Humanistic Neurolinguistic Psychology i sva naučena znanja implementira u treninzima i radionicama.

 

Željko Šundov

Željko Šundov

Željko Šundov, dipl.oec., diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a tijekom karijere, a pogotovo za vrijeme svog konzultantskog rada u švedskom Mercuri Internationalu, pohađao je mnoge treninge i razvojne programe važne za vođenje ljudi i upravljanje kompanijama u različitim područjima. Uspješno je završio Top International Executive Program na IFC Stockholm. Zadnjih više od 15 godina radi na rukovodećim mjestima, kao glavni direktor, član Uprave ili izvršni direktor u velikim hrvatskim ili međunarodnim kompanijama kao što su Bonnier Group, Nexe Gerupa, Aluflexpack Grupa itd., a danas je direktor jedne o najvećih svjetskih executive search kompanija, za područje Hrvatske. Osim traženja i selekcije menadžera za visoke pozicije, sudjeluje i u pružanju šireg spektra usluga savjetovanja u području uvođenja top menadžera u posao, savjetovanju Uprava i nadzornih odbora, te posebnim leadership uslugama.

 

Wolfgang Hackenberg

Wolfgang Hackenberg

Wolfgang Hackenberg ima petnaestogodišnje iskustvo u top menadžmentu Bertelsmann-a, Roland Berger Strategy Consultants-a i Accenture. Bio je partner voditeljskog tima Accenture's Strategy Service Line te komunikacija i HITech odjela. Nadalje, radio je kao lektor Hertie škole u Berlinu te kao trener za nerješive probleme. 

 

Mirela Copot Marjanović

Mirela Copot Marjanović

Mirela Copot Marjanović, dipl. oec., CPA, ACCA je Partner revizije Mazarsa u Hrvatskoj. Posjeduje licence za ovlaštenog revizora i ovlaštenog računovođu. Posjeduje certifikat ovlaštenog računovođe Velike Britanije (ACCA). Velik dio poslovne karijere provela je u revizorskom društvu IB Grant Thornton Audit d.o.o. na poslovima revizije i due diligence-a. Revizijom se bavi od 2003. te je obavljala čitav niz revizijskih  i projekata dubinskog snimanja (due diligence), dogovorenih postupaka po posebnim zahtjevima naručitelja, revizija konsolidiranih izvještaja, računovodstvenog poslovnog savjetovanja, revizija statusnih promjena (podjele, osnivanja, spajanja). Prošla je internacionalno školovanje vezano za Međunarodne revizijske standarde, Međunarodne standarde financijskog izvještavanja itd. Jedan je od autora knjige „Kako platiti manje poreza?". Mirela je jedan od predavača na Hrvatskom institutu za financije na temu računovodstvenih standarda, tumačenja odredni Zakona o računovodstvu i slične tematike. Aktivno se služi (u govoru i pismu) hrvatskim i engleskim jezikom. Mirelino posebno područje interesa je općenito konsolidacija, trgovina, vodno gospodarstvo i komunalna društva općenito, gdje je kroz godine prikupila relevantno iskustvo na polju revizije, statusnih promjena, te savjetovanja takvih kompanija.

 

Silvana Tomić Rotim

Silvana Tomić Rotim

Dr. sc. Silvana Tomić Rotim, doktorirala je na Fakultetu organizacije i informatike, Sveučilište u Zagrebu, 2011., završila je poslijediplomski studij na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, 2000. te studij menadžmenta u organizaciji FER-a, Ekonomskog fakulteta i Ekonomskog instituta, 1997. godine. Diplomirala je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva 1995. godine. Na University of Central Lancashire završila je studijski program menadžmenta. U OWZ Njemačka završila je jednogodišnju edukaciju za menadžment trenera. Ima više od 20 godina bogatog radnog iskustva u vođenju projekata i pružanju savjetodavnih i edukacijskih usluga za javni i privatni sektor, u Hrvatskoj i inozemstvu. Posljednjih 20 godina bavi se vođenjem projekata, modeliranjem i unapređenjem poslovnih procesa, upravljanjem rizicima, informacijskom sigurnošću i osiguranjem kontinuiteta poslovanja. Vodila je više od 50 različitih projekata, među kojima su i međunarodni i EU projekti. Provela je veliki broj procjena rizika i procjena usklađenosti poslovnog i informacijskog sustava sa zahtjevima međunarodnih normi (ISO 27001, ISO 27002, ISO 22301, CobIT itd.). Održala je preko 100 seminara u području modeliranja i unapređenja poslovnih procesa, vođenja projekata,  upravljanja rizicima, upravljanja informacijskom sigurnosti, upravljanja kontinuitetom poslovanja, itd. Predavač je na Veleučilištu Velika Gorica. Član je Izvršnog odbora PMI Croatia. Autor je više od 30 stručnih i znanstvenih radova te više internih skripti i knjiga iz spomenutih područja te nositelj brojnih certifikata.

 

Gordan Terzić

Gordan Terzić

Gordan Terzić, mag.oec., diplomirao je 2011. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Profesionalno iskustvo posljednjih 7 godina gradi na području EU fondova, prvo u Sisačko-moslavačkoj županiji i županijskoj razvojnoj agenciji, a potom u državnim agencijama SAFU i HAMAG-BICRO. Od početka 2018. radi kao voditelj Službe za praćenje provedbe projekata u HAMAG-BICRO-u.
U svome radu objedinjuje znanja i iskustva stečena iz različitih područja poput pripreme i provedbe EU projekata, provedbe i kontrole nabava u okviru EU projekata, redovitog održavanja informativnih i provedbenih edukacija i radionica za potencijalne korisnike i korisnike EU sredstava i sl. Uz to kao vanjski suradnik održava predavanja na poslovnom učilištu Effectus na temu provedbe EU projekata.

 

Gordan Krčelić

Gordan Krčelić

Gordan Krčelić diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva 1997. godine, a ranije stekao i stručni naziv inženjer strojarstva na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu 1995. godine, oboje na Sveučilištu u Zagrebu. Upisao je poslijediplomski doktorski studij na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu.
Ima više od 20 godina iskustva u radu na poslovnim procesima i poslovnim sustavima u vodećoj telekomunikacijskoj kompaniji u Hrvatskoj. Od 2008. godine certificirani je Six Sigma Green Belt voditelj projekata, a 2009. godine stječe PMP certifikat. Radeći na brojnim projektima poboljšanja poslovnih procesa 2010. godine stječe Six Sigma Black Belt certifikat, a 2015. godine i CSM u agilnom vođenju projekata. Zadnjih pet godina član je užeg steering tima koji planira i vodi infrastrukturne programe i projekte izgradnje telekomunikacijske infrastrukture u pristupnoj bakrenoj i optičkoj mreži u kojima sudjeluje kao E2E poslovni analitičar i PM projektnih streamova. Održavao je interne Six Sigma edukacije, bio mentor Six Sigma Green Belt voditeljima projekata, pružao konzultantske usluge s područja upravljanja promjenama i vođenja projekata, te držao predavanja na konferencijama i događanjima u organizaciji PMI Chaptera Hrvatska. U PMI Chapteru Hrvatska član je izvršnog odbora u drugom mandatu, a u trenutnom sazivu obnaša dužnost Dopredsjednika Chaptera.

 

Heimo Losbichler

Heimo Losbichler

Dr. Heimo Losbichler is Professor of Controlling and Head of Studies of Controlling, Accounting and Financial Management at the Upper Austrian University of Applied Sciences in Steyr. Dr. Losbichler received a courtesy appointment as a Professor of Finance at Clarkson University, NY. He is Chairman of the International Association of Controllers (ICV) and elected Chairman of the International Group of Controlling (IGC). Dr. Losbichler’s research and teaching interests include financial performance measurement and visual reporting design. He has published his research in international academic journals and in leading German professional journals. Dr. Losbichler served as the Vice President Management Accounting at large Austrian companies and has consulted extensively with leading Austrian companies.

 

Ivana Gažić

Ivana Gažić

Ivana Gažić, predsjednica Uprave, diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer Financije, a 2001. godine završila je program Executive MBA na International Executive Development Center (Bled, Slovenija). Licencirani je investicijski savjetnik. Trenutno pohađa doktorski studij Komunikologije i autorica je nekoliko radova iz područja odnosa s investitorima. Od početka svog profesionalnog djelovanja obnašala je neke od vodećih funkcija u brojnim uglednim gospodarskim i financijskim institucijama u Hrvatskoj. Karijeru započinje 1998. u Plivi d.d., gdje radi do 2003. napredujući do funkcije voditeljice operacija na tržištu kapitala. Od svibnja 2003. do prosinca 2005. voditeljica je razvojnog projekta strateškog financiranja u svrhu regionalne ekspanzije kompanije Lura d. d. i asistentica Predsjednika Uprave. Od 2005. do 2006. radila je u Société Générale - Splitskoj banci, gdje je obnašala funkciju voditeljice Odjela strukturnog financiranja i zamjenice voditelja korporativnog centra. U siječnju 2007. zapošljava se u Hypo Alpe-Adria-Bank d. d. na funkciji izvršne direktorice Sektora investicijskog bankarstva (zaduženog za financijska tržišta, skrbništvo, upravljanje portfeljima i korporativno financiranje). Nakon odobrenja od strane Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, u svibnju 2010. preuzima funkciju predsjednice Uprave Zagrebačke burze d.d. Predsjednica je Nadzornog odbora povezanog društva SEE LINK Skopje, pravnog entiteta utemeljenog 2014., koji je nositelj projekta regionalne trgovinske integracije, u kojoj sudjeluju Bugarska, Makedonska i Zagrebačka burza. Nakon akvizicije Ljubljanske burze krajem 2015., također je i predsjednica njezinog Nadzornog odbora. Tijekom godina usavršavala se putem stručnih seminara s područja bankarstva i tržišta kapitala. Sudionica je brojnih konferencija i profesionalnih okupljanja na temu bankarstva, financija i tržišta kapitala

 

Tomislav Rosandić

Tomislav Rosandić

Tomislav Rosandić, dipl. oec., diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1997. smjer financije, uz dodatne završene edukacije na IEDC Bled Slovenija i IMD Lausanne Švicarska. Profesionalno iskustvo predstavlja skoro 10 g. iskustva u bankarstvu (Cibalae banka, Zagrebačka banka; 5 godina obavljajući izvršne funkcije i 5 godina kao član nadzornog odbora Slatinske banke), te 15 g. u industriji (Nexe grupa i Eurocable i HEP) u ulozi izvršnog direktora, predsjednika uprave ili člana uprave najčešće zaduženog za područje upravljanja financijama, računovodstvom, pravnim, M&A i IT poslovima, te člana upravnih i nadzornih odbora domaćih i inozemnih kompanija. U 2014. pridružuje se HEP-u gdje je do 2018. na poziciji člana Uprave i CFO-a HEP Grupe, a od 2019. godine je predsjednik Uprave Dalekovoda d.d.

 

Aljoša Pavelin

Aljoša Pavelin

Aljoša Pavelin, voli izazovne sredine koje zahtijevaju korjenite promjene. Snažnim fokusiranjem na strategiju, transformaciju i razvoj poslovanja te upravljanje prodajom razmišlja i gradi dugoročno, ne zanemarujući važnost kratkoročnog rezultata. Diplomirao je automatiku i robotiku na Sveučilištu u Splitu i kroz 18 godina aktivno sudjelovao u izgradnji informacijskih i komunikacijskih sustava u Hrvatskoj na različitim tehničkim i upravljačkim funkcijama. Široko tehničko znanje omogućilo mu je da brzo stekne vještine u području marketinga i prodaje te uđe u top menadžment. Većinu svoje karijere Aljoša je radio za Hrvatski Telekom, dio Deutsche Telekom grupe, gdje je stjecao i razvijao vještine rukovođenja u korporativnom okružju. U dijelu svoje karijere, Aljoša je bio član top menadžmenta u dvije hrvatske hi-tech kompanije koje su poslovale na međunarodnom tržištu. U svibnju 2016. pridružuje se "Viktor Lencu" kao predsjednik Uprave i glavni izvršni direktor te započinje transformaciju Brodogradilišta. Njegov fokus je na postizanju održive profitabilnosti kroz veću produktivnost, strogu kontrolu troškova i novu radnu kulturu. Završio je EMBA studij menadžmenta na međunarodnoj poslovnoj školi IEDC na Bledu.

 

Jasna Turković

Jasna Turković

Jasna Turković, jedan je od osnivača i trenutna predsjednica Hrvatskog instituta internih revizora te sudionik svih dosadašnjih 11 održanih konferencija HIIR-a u svojstvu člana organizacijskog odbora, predavača ili moderatora. U svijet interne revizije ulazi 2000. godine u funkciji direktorice korporativne Interne revizije nekadašnja PLIVA Grupa, nakon toga kraće vrijeme radi kao voditelj Interne revizije poslovanja u Zagrebačkom holdingu, a posljednjih 8 godina radi na mjestu višeg internog revizora u  Mercury Processing Services International, kompaniji čija je osnovna djelatnost procesiranje platnih transakcija. Kroz višegodišnje radno iskustvo u farmaceutskoj industriji stekla je ekspertna znanja iz područja upravljanja projektima, ocjene investicijskih projekata, internog savjetovanja i informacijskih tehnologija. Posljednjih godina sudjeluje kao predavač na međunarodnim konferencijama instituta internih revizora Austrije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Slovenije i Srbije te na 1. regionalnoj konferenciji o internoj reviziji u javnom sektoru. Aktivni je sudionik CBOK istraživanja 2016. godine kao voditelj projekta za Hrvatsku te kao recenzent CBOK izvještaja o zrelosti interne revizije (CBOK Internal Audit Maturity report). Predavač je u programu osposobljavanja za ovlaštene interne revizore Sekcije interne revizije Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika.

 

Edin Leho

Edin Leho

Edin Leho je nakon diplome na Ekonomskom fakultetu započeo karijeru u financijskom sektoru. Područja ekspertize uključuju upravljanje rizicima, razvoj financijskih modela, projektni management (upravljanje projektima), financijski management, financijsko i operativno restrukturiranje poduzeća, upravljanje sustavima, transakcije kupnje, prodaje i spajanja poduzeća (engl. mergers and acquisitions) i razvoj poslovno-financijskih web aplikacija. Edin je vodio projekte razvoja sustava za upravljanje rizicima i kreditnom analizom, razvoja rating i drugih financijskih modela (npr. sustava ranog upozorenja, prevencije i ranog otkrivanja potencijalnih prevara, upravljanja novčanim tokovima, itd.) za potrebe velikih, srednjih i malih financijskih institucija te poduzeća, financijskog i operativnog restrukturiranja međunarodnih poduzeća, izrade procjena vrijednosti (valuacija) za srednje velika i mala poduzeća, kao i savjetovanja u transakcijama kupnje, prodaje i spajanja poduzeća. Također, vodio je i sektor kreditiranja poduzeća velike banke u Hrvatskoj te bio član uprave za financije srednjih i velikih, domaćih i inozemnih kompanija. Kao direktor EL KONCEPTA, u razdoblju od zadnjih deset godina, razvio je i dvije poslovno-financijske web (internetske) aplikacije, Analizu, koju koristi veći broj financijskih institucija i Fininfo, namijenjenu poduzećima i financijskim institucijama. Aplikacija Fininfo je nagrađena prestižnim EUREKA znakom koji se dodjeljuje inovativnim projektima u EU, a Edin je bio voditelj regionalnog tima koji ju je razvio. Tijekom 2008. g. Edin je stekao zvanje Chartered Financial Analyst (CFA) pri CFA Institute, Charlottesville, Virginia, USA.

 

Krešimir Jurun

Krešimir Jurun

Krešimir Jurun je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Nakon fakultetskog obrazovanja radi u savjetodavnom sektoru na poslovima analitičara u područjima izrade poslovnih planova, investicijskih studija i cost-benefit analiza. Zaposlen je u društvu AD Plastik d.d. od 2014. godine. Trenutno radi na poziciji Direktora kontrolinga i računovodstva. Vanjski je suradnik Sveučilišta u Splitu na kolegijima Korporativno izvještavanje i Forenzično računovodstvo. Pri kraju je stručnog obrazovanja u programu Association of Chartered Certified Accountants (ACCA).

 

Nedeljko Štefanić

Nedeljko Štefanić

Prof. dr. sc. Nedeljko Štefanić je redoviti profesor na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu. Usavršavao se u Toyota Motor Company u Japanu te na Massachusetts Institute of Technology u SAD-u iz područja Lean menadžmenta. Suosnivač je i predsjednik Lean menadžment inicijative u RH, a od 2014. godine redoviti član Europske akademije za industrijski menadžment. Također, član je radne grupe pri EU komisiji za digitalizaciju industrije, zdravstva i poljoprivrede, voditelj radne skupine za izradu Nacionalne platforme za digitalizaciju industrije RH te pokretač dviju godišnjih konferencija iz područja Lean menadžmenta; GALP i Lean Spring Summit. Područja djelovanja su mu: Lean menadžment, digitalizacija proizvoda i proizvodnje, operacijski menadžment, unapređenje ljudskih potencijala.

 

Bruno Đurašević

Bruno Đurašević

Bruno Đurašević, mag. iur., diplomirao je 2005. godine na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Od 2010. godine voditelj je Odjela pravnih poslova i usklađenosti Basler osiguranja Zagreb d.d., a od 2016. godine nositelj ključne funkcije usklađenosti UNIQA osiguranja d.d. Voditelj je Radne grupe za GDPR pri Hrvatskom uredu za osiguranje i sudionik Radne grupe za praćenje i provedbu u praksi EU legislative. Aktivno je sudjelovao u formuliranju odredaba Zakona o osiguranju koje se odnose na zaštitu osobnih podataka te kojima se implementiraju odredbe Direktive o distribuciji osiguranja. Nositelj je certifikata CDPO (PECB) te ISO 9001:2015 Lead Auditor.

 

Matija Ekart

Matija Ekart

Matija Ekart, voditelj tehničkih projekata posjeduje tehničko znanje u pogledu elektroničkog računa, zahavljujući svakodnevnom kontaktu s velikim i ključnim korisnicima servisa Moj-eRačun gdje radi na poziciiji Konzultanta tehničke podrške. Na trenutnoj radnoj poziciji, bavi se tehničkom pozadinom elektroničkog računa, njegovim PDF i XML oblikom, načinom slanja/zaprimanja istog te procesom integracije i povezivanja raznih računovodstvenih programa sa servisom Moj-eRacun. Uz osnovne konzultantske funkcije, član je stručnog tima za provedbu GDPR-a u elektronički računi. Matija je aktivan član Moj-eRačun tima od 2017. Godine a prije usavršavanja na području digitalizacije u Elektronički računi d.o.o. radio je u telekomunikacijskoj industriji na sektoru mobilnih mreža, naobrazbe Tehničko veleučilište u Zagrebu.

 

Josip Kovačec

Josip Kovačec

Josip Kovačec, završio je Ekonomski fakultet u Zagrebu. Trenutno na funkciji direktora prodaje servisa Moj-eRačun. Izuzetno involviran u tržište eRačuna, eDokumenata i srodnih djelatnosti od 2015. godine. Jedan od vodećih konzultanata u Hrvatskoj u području digitalizacije hrvatskog gospodarstva. Godine 2017. preuzima vođenje cjelokupnog prodajnog sektora servisa Moj-eRačun, pokrivajući pri tome eDokumente, sustave za upravljanje poslovnom dokumentacijom i sustave za arhiviranje. Uz sve navedeno, obavlja funkciju redovnog predavača edukacijskih radionica servisa Moj-eRačun. Održao je stotine sastanaka diljem Hrvatske te proveo više od 300 tvrtki u procesu digitalizacije, a među kojima je i projekt tehničke provedbe digitalizacije INA-e d.d. Jednako tako, njegovu karijeru obilježila su i  gostovanja na renomiranim edukacijama i konferencijama poput DignetDays-a, Liderove edukacije o eRačunu te uloga gostujućeg predavača na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa. Također sudjelovao na prestižnim međunarodnim tehnološkim konferencijama poput Web Summita u Lisabonu 2017. godine i Shift money conference.

 

Ivan Tomljenović

Ivan Tomljenović

Ivan Tomljenović se nalazi aktivno u industriji elektroničkih dokumenata niz godina. Na servisu Moj-eRačun akvizirao je jedne od prvih velikih klijenata, te je danas na poziciji Voditelja ključnih korisnika te Voditelja DMS (Document Management System) mreže u Hrvatskoj gdje aktivno sudjeluje u implementacijama programa za upravljanje dokumentacijom u velike računovodstvene sustave. Iskustvom stečenim u Servisu Moj-eRačun nalazi se među najkompetentijim konzultantima za digitalizaciju poslovanja po pitanju eDokumenata u Hrvatskoj. Održao je stotine sastanaka diljem Hrvatske u B2B sektoru te proveo više od 200 tvrtki u procesu digitalizacije. Na projektima implementacije eRacuna u poslovanje radi 4 godine a neki od većih projekata na kojima je radio su implementacije u HRT, Wiener Osiguranje, Siemens d.d., Autocesta Rijeka Zagreb d.d. Završio je preddiplomski studij Komunikologije na Hrvatskim Studijima Sveucilišta u Zagrebu, magistrirao Komunikacijski menadžment na Visokoj školi za poslovanje i upravljanje Baltazar Adam Krčelić. Iskustvo je gradio u telekomunikacijskoj industriji (Amis Telekom i Bnet).

 

Ivan Oreški

Ivan Oreški

Ivan Oreški, mag. oec., nakon diplome na Ekonomskom fakultetu započeo je karijeru u financijskom sektoru na poslovima sajetovanja klijenata vezano uz razne porezne oblike iz bankarske maloprodajne, IT, farmaceutske, industrije nafte i plina, automobilske, telekomunikacijske itd. Karijeru je nastavio kao konzultant u revizorskoj kući PricewaterhouseCoopers Savjetovanje d.o.o. gdje je radio na poslovima izrade izvještaja o transfernim cijenama za klijente iz bankarske, IT i građevinske industrije. Danas je zaposlen u poduzeću EL Koncept d.o.o.  kao stariji financijski analitičar, te radi na razvoju i kordinaciji projekata, analizi financijskih pokazatelja i ulaznih informacija (data mining & data analysis),  razvoju funkcionalnosti, testiranje i osiguranje kvalitete informacija FinInfo portala. Dodatno se obrazovao na Međunarodnoj poreznoj akademiji na razini CEE regije, te u revizijskoj kompaniji Grant Thornton na području transvernih cijena.

 

Nenad Bakić

Nenad Bakić

Nenad Bakić, hrvatski poduzetnik i investitor. Zadnjih godina najviše posvećen digitalnoj transformaciji u obrazovanju u Hrvatskoj i drugim zemljama – osnivač IRIM-a, vodeće organizacije za uvođenje STEM edukacije u obrazovanje. Od početka 2019. predsjednik uprave i krizni manager Varteksa, najvećeg hrvatskog proizvođača odjeće. Matematičar po obrazovanju, s karijerama u znanosti, digitalnim medijima, financijama i ljudskim resursima. Višestruki osnivač start-upova s nekoliko uspješnih 'izlazaka', a kompanije koje je osnovao, još su u njegovom vlasništvu su tržišni lideri u svojim područjima. Kao investitor u javna dionička društva, najpoznatiji je hrvatski aktivistički investitor posvećen dugoročnom ulaganju. Posebni savjetnik Predsjednice RH za digitalnu transformaciju i STEM.

 

Sandra Uzelac

Sandra Uzelac

Sandra Uzelac, univ.spec.oec diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci 1994. godine, smjer Organizacija i upravljanje. Odmah nakon diplome zapošljava se u Viktoru Lencu te prve tri godine  stječe iskustvo vezano uz plaće i ekonomiku rada. Narednih sedam godina prolazi gotovo sve faze u računovodstvenom i financijskom poslovanju, s najvećim fokusom na poslovima planiranja i analize. 2004. godine imenovana je rukovoditeljem financijskog sektora, a u travnju 2008. i članom Uprave uz obavljanje funkcije i glavnog financijskog direktora.  Tijekom svih godina pohađa više specijalističkih seminara i usavršavanja, uključivo i edukacije za sustave upravljanja kvalitetom, a 2013. godine završava poslijediplomski specijalistički studij na Ekonomskom fakultetu u Rijeci i stječe zvanje sveučilišne specijalistice kontrolinga.  U svojih 25 godina rada u Lencu dobro je upoznala probleme i izazove s kojima se Lenac suočava pa nastoji proaktivnim stavom pitanja financija, računovodstva i kontrolinga prilagoditi vrlo zahtjevnom poslovnom modelu Lenca

 

Ivana Pavić

Ivana Pavić

Dr. sc. Ivana Pavić je doktorirala na Ekonomskom sveučilištu u Zagrebu gdje je završila i diplomski studij, smjer "Računovodstvo" te Specijalistički poslijediplomski studij "Računovodstvo i porezi". Tijekom studija dodatno se usavršavala na Ekonomskom fakultetu sveučilišta u Ljubljani, doktorskoj radionici "Networking for Doctoral Researches" i Harvard Business Publishing, primjena metode slučaja u nastavnom procesu u Francuskoj. Od 2010. godine je ovlašteni interni revizor, a od 2016. je član Uredničkog odbora za časopis Računovostvo i financije. Surađivala je na brojnim projektima, od kojih su neki: Izgradnja hrvatskog računovodstvenog nazivlja, Analiza utjecaja računovodstvenih procjena na vrednovanje biološke imovine i dugotrajne imovine namijenjene prodaji, Harmonizacija financijskog izvještavanja malih i srednjih poduzeća.

 

Miroslav Varga

Miroslav Varga

Miroslav Varga jedan je od nekolicine GCT - Google Certified Trainer u Google Adriatics regiji. Nositelj je svih Google Ads i GAIQ certifikata. Apslovirao je dva poslijediplomska studija, a računala i internet fascinirali su ga od kada se s njima susreo. Tu fascinaciju pokušava prenijeti polaznicima, ali ne nametljivo ili 'geekovski', već vrlo dinamično, zanimljivo i s umjerenom dozom humora. Jedan je od najnagrađivanih predavača i stručnjaka iz područja internet marketinga.

 

Marin Horvatić

Marin Horvatić

Marin Horvatić, dipl. oec., diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 2009. godine, smjer Financije. Karijeru je započeo u revizorskoj kući Ernst & Young d.o.o. 2007. godine. Kroz 5 godina revizije stekao je znanje o funkcioniranju društava pretežno nefinancijskog sektora (telekomunikacije, mljekarska industrija). Nakon stečenog znanja u reviziji, prelazi u tvrtku Otto Bock Adria d.o.o. kao voditelj računovodstva i financija. Kroz 5 godina rada u navedenoj tvrtci produbio je i proširio znanje i iskustvo iz područja financija i računovodstva, ali i „pohvatao“izazove u kompleksnom radu sa raznim profilima suradnika. Kao voditelj računovodstva i financija tvrtke Sport Vision d.o.o. zadužen je za provedbu strateških projekata Grupe, osiguranje financiranja poslovanja, ostvarenje planova poslovanja, unapređenje procesa i procedura poslovanja. Zadovoljstvo mu čini rješavanje naizgled bezizlaznih situacija, suradnja sa renomiranim stručnjacima iz područja računovodstva i financija, rad u timu.

 

Daniel Daub

Daniel Daub

Daniel Daub je završio magisterij iz poslovnog upravljanja, smjer korporativnih financija, marketinga i poduzetništva, u vodećoj njemačkoj poslovnoj školi  WHU – Otto Beisheim. Tijekom višegodišnjeg obnašanja rukovodećih pozicija u sektoru telekomunikacija ostvario je brojna postignuća u područjima prodaje i usluga, financija i strategije. Od 2001. do 2006. radio je u T-Mobileu International, najprije kao voditelj projekta u korporativnim financijama, a potom kao pomoćnik člana Uprave za prodaju i usluge. Od 2006. do 2009. bio je potpredsjednik za upravljanje tržištem / planiranje prodaje i izvještavanje u T-Mobileu Deutschland – Telekom Vertrieb, gdje je bio odgovoran za strategiju i razvoj poslovanja u području prodaje te, između ostalog, imao i vodeću ulogu kod uvođenja iPhonea u Njemačkoj. Od 2009. do 2014. Daniel Daub je ostvario niz unapređenja u T-Mobileu Austria. U sjedište Deutsche Telekom Grupe dolazi 2014. na funkciju potpredsjednika za kontroling kapitala i inovacija te je odgovoran za segment kontrolinga za SAD i Europu i za kontroling inovacija DT Grupe. Između ostalog, imao je vodeću uloga u procesu prodaje EE-a, mobilnog operatora u Ujedinjenom Kraljevstvu, te u projektima “Save4Innovation” i “Return on Innovation”. G. Daub je  članom Uprave HT-a i glavni direktor za financije od 1. studenoga 2017. godine.    

 

Danijela Šarić Lukačić

Danijela Šarić Lukačić

Danijela Šarić Lukačić, dipl. oec., diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, zaposlena je kao konzultant za kontroling i financije u Poslovnoj učinkovitosti d.o.o. Posjeduje višegodišnje iskustvo i opsežno znanje iz područja kontrolinga, računovodstva, vođenja projekata, financijskog planiranja i izvještavanja, koje je stekla u bankarskom sektoru te na rukovodećoj poziciji u Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga. Tijekom svoje karijere kontinuirano se stručno usavršavala i educirala. Posjeduje Certifikat Controller Akademie te Certifikat ATTF International Compliance - Foundation Level. Od posebnog interesa su joj područja strateškog i operativnog planiranja. Tijekom svoje karijere vodila je brojne projekte. Posjeduje značajna znanja i iskustva u vođenju projekata vezanih uz razvoj sustava unutarnjih kontrola u javnom sektoru što obuhvaća izradu strateških i operativnih planova, utvrđivanje ključnih pokazatelja uspješnosti, upravljanja rizicima, dizajn i implementaciju poslovnih procesa itd.  Također je vodila projekt implementacije ERP rješenja i uspostave funkcije kontrolinga u neprofitnom sektoru.

 

Anastazija Britvić

Anastazija Britvić

Anastazija Britvić, MBA, Radno iskustvo započela je kao volonter u Privrednoj banci Zagreb odmah nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja. U PBZ-u nastavlja kao bančin službenik te upisuje Ekonomski fakultet u Zagrebu. U PBZ-u ostaje 5 godina te obavlja poslove analize i usklade podataka između Odjela računovodstva i Riznice. Nakon toga, zapošljava se u Hrvatskoj poštanskoj banci kao diler na deviznom tržištu gdje upravlja deviznom pozicijom banke, radi fundamentalnu i tehničku analizu tečaja te prodaju financijskih proizvoda korporativnim klijentima. U HPB-u je radila i u Odjelu za upravljanje rizicima kao analitičar za tržišne rizike. 2015. godine mijenja industriju te iz bankarstva odlazi u telekom. U Tele2 je radila u Business intelligence odjelu za korisničku službu. Trenutno radi u A1 Hrvatska u Odjelu za razvoj prodaje na poslovima planiranja, analize podataka, izvještavanja te procesnog razvoja. U A1 radi i kao interni trener za Power BI. Nakon završenog studija ekonomije, na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta upisuje MBA smjer kvantitativne financije. Ima položen ispit ACI Dealing Certificate.

 

Luka Matošić

Luka Matošić

mr. sc. Luka Matošić, MBA, nakon završenog Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, svoju profesionalnu karijeru započinje u Croatia osiguranju kao pripravnik u Sektoru za financije. Tijekom sljedeće četiri godine napreduje do funkcije Voditelja Odjela za vođenje portfelja i procjene vrijednosti Društva unutar istog sektora. Karijeru nastavlja u financijskoj struci kao član Uprave Obveznog mirovinskog društva u osnivanju Privredne banke Zagreb i Croatia osiguranja. Nakon osam godina uspješne karijere profesionalni razvoj nastavlja kao Predsjednik Uprave AURUM osiguranja, a nakon toga kao član Uprave ERSTE osiguranje VIENNA INSURANCE GROUP d.d. za životno osiguranje te potom preuzima poziciju predsjednika uprave KVARNER VIENNA INSURANCE GROUP d.d. U lipnju 2012. godine prelazi u UNIQA osiguranje na mjesto člana Uprave gdje tijekom 2013. i 2014. godine sudjeluje u procesu kupnje i pripajanja Basler osiguranja Zagreb. Trenutno obavlja funkciju člana Uprave UNIQA osiguranja odgovornog za financije i računovodstvo, upravljanje ulaganjima te kontroling i IT.

 

Milan Horvat

Milan Horvat

Milan Horvat, iskusni poduzetnik, CEO i konzultant s bogatim iskustvom u financijskoj industriji i investicijskom bankarstvu.  Posluje na tržištu kapitala posljednjih 30 godina te je također aktivan na tržištu digitalne imovine. Posjeduje vještine u poslovnoj strategiji, planiranju, Business Strategy & Planning, R&A, trgovanju vrijednosnim papirima i kriptovalutama, upravljanju portfeljem i imovinom, spajanjima i preuzimanjima, IPO, STO & ICO.

 

Miroslav Grgec

Miroslav Grgec

Miroslav Grgec, zamjenik je direktora kontrolinga Inter Cars Capital Group (Inter Cars S.A. Poland). Započeo karijeru 2000. u IT industriji kao IT projektant,  voditelj projekata i konzultant za MS Dynamics NAV. Nakon 10-tak  godina promijenio područje interesa i počinje raditi kao voditelj računovodstva, a od 2012. godine radio je u Inter Cars d.o.o. na poziciji financijskog direktora za Hrvatsku, zatim za Jadranski klaster (Hrvatska, Slovenija, BiH i Italija), te od 2019. kao zamjenik direktora kontrolinga Inter Cars Capital Group. Glavno područja poslovnog interesa su mu automatizacija financijskog i operativnog izvještavanja, optimizacije poslovnih procesa, razvoj i implementacija kontroling modela, BI alati. Trenutno na završetku doktorskog studija na Fakultetu Organizacije i Informatike u Varaždinu.

 

Gábor Horváth

Gábor Horváth

Gábor Horváth was appointed Chief Financial Officer on 1 November 2017. Before that, Mr. Horváth held the position of Director of Controlling. He began his career in Ernst & Young auditing company in Budapest, and in 2006, he started working in MOL. In January 2010, he became the Advisor to the Executive Director of Finance BF in INA, d.d. where he stayed until 2011. In May 2011, Mr. Horváth became the Head of MOL Group Risk Management, and from March 2015, he served as Director of INA, d.d. Controlling Sector. Gábor Horváth studied at Budapest University of Economic Sciences and Public Administration where he earned his Master’s Degree in Economics. Additionally, he completed ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) exams.

 

Siniša Resanović

Siniša Resanović

Siniša Resanović, FCCA, Izvršni direktor korporativnog kontrolinga Atlantic Grupe d.d.
Posjeduje bogato iskustvo u svim segmentima kontrolinga. Na prijašnjim pozicijama Direktora financija u medijskoj kući RTL Hrvatska d.o.o. te Voditelja kontrolinga u telekomunikacijskom operateru Vipnet d.o.o. učestalo se bavio pitanjima optimalnog izvještavanja i planiranja. Diplomirao je 1999. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Od 2003. član je ACCA (The Association of Chartered Certified Accountants). Dodatno se usavršavao u London Business School.

 

Lidija Štefanec

Lidija Štefanec

Lidija Štefanec, dipl. ing. el. diplomirala na FER-u u Zagrebu. Poslovna iskustva stjecala je u Siemensu, HEP-u, Grundfosu radeći na različitim projektima razvoja poslovnih rješenja u području telekomunikacija, energetike, financija. Zadnjih nekoliko godina obnaša funkciju poslovnog analitičara i voditelja regionalnog financijskog kontrolinga. Razvija modele planiranja (financijski management) uključujući konsolidaciju regije. Projekti obuhvaćaju tehničke modele i BI sučelje – dashboarde za vizualizaciju podataka. Financijski kontrolingom pokriva područje analize dužnika, izrade analize rizičnih kupaca na razini kompanije te konsolidacije. Iskustvo nadograđuje MBA programom, sveučilište u Beču.

 

Sanja Terziev

Sanja Terziev

Sanja Terziev je konzultantica Megatrend poslovnih rješenja s dugogodišnjim iskustvom u projektiranju i razvoju različitih DWH i BI rješenja u gotovo svim poslovnim područjima i industrijama. Specijalizirala se za sustave za planiranje te iza sebe ima implementacije rješenja za planiranje u najvećim hrvatskim kompanijama.