19. 02. 2015.
Kontroling u nabavi

Koliko zaposlenih imate u nabavi? Koliko predmeta prosječno riješe mjesečno? Jesu li oni „poštanski ured za tendere“ ili su dio strategije poduzeća? Koliko ste uštedjeli u pregovorima s dobavljačima?

Ova i još mnoga  druga pitanja javljaju se u većini poduzeća. Menadžeri nabave prisiljeni su postati „rezači troškova“, ali pri tome ne smiju ugroziti operativne i razvojne ciljeve poduzeća. Gospodarska kriza i uvjeti sve jače globalne konkurencije dovode menadžment poduzeća u stanje borbe za preživljavanje. U tim turbulentnim situacijama nameće se imperativ -  racionalizirati poslovanje u svakom segmentu, jer kupci su sve zahtjevniji, a prostora za snižavanje prodajnih cijena i dodatne pogodnosti u financijskom rezultatu jednostavno – nema.  Kontroling nije svemoćan, ali njegova organizacija može pomoći u izgradnji razvojne koncepcije menadžmenta u poduzeću. Funkcija nabave u tom procesu sve je prije nego zanemariva.

Branko Grubić, dipl. oec.

Ukoliko želite odgovore na slična pitanja poput: Koliko zaposlenih imate u nabavi? Koliko predmeta prosječno riješe mjesečno? Jesu li oni „poštanski ured za tendere“ ili su dio strategije poduzeća? Koliko ste uštedjeli u pregovorima s dobavljačima?

Prijavite se na specijalističku radionicu: "Kontroling u nabavi" koja će se održati 20.05.2020.,na adresi Martićeva 73/1 , u Zagrebu.

 
Da li vam se svidio stručni tekst?
Prijavite se za redovito primanje obavijesti iz kontrolinga, financija i menadžmenta.