02. 12. 2015.
Uspješna radionica Dr. Lukasa Riedera u Zagrebu

Od 24. - 26.11.2015.u Zagrebu je boravio Dr. Lukas Rieder, iz CZSG Controller Zentrum St. Gallen AG iz Švicarske te je tijekom svog boravka održao je uspješnu praktičnu radionicu.
Dr. Lukas Rieder je jedan od utemeljitelja IGC-a (International Group of Controlling), također sa sjedištem u St. Gallenu, sa najdužim stažom u Upravi IGC-a.
Na praktičnom treningu: 360° Management: How to make it actionable sudionici su imati priliku slušati o praktičnim temama iz bogatog iskustva Dr. Riedera.
Koncept 360° Management se temelji na pristupu sagledavanja više dimenzija istovremeno, kako bi se osiguralo kvalitetno upravljanje poslovanjem poduzeća, a obuhvaća sljedeće teme:

  • Od kupca do proizvoda (ili usluge) -> s tržišta prema poduzeću
  • Od politike i strategije do operativnog poslovanja -> zastupanje temeljnih vrijednosti u idućim godinama planiranja organizacijske jedinice
  • Od direktora do operativnog vođenja -> kaskadiranje korporativnih ciljeva sve do pojedine osobe
  • Od funkcije do projekta -> ostvarivanje rezultata u strukturnoj organizaciji i zajednički paralelni rad na budućim ciljevima kroz projekte.

Za ovu radionicu su pripremljeni iznimno praktično korisni:

  • Katalog (XLSX) s primjerima za godišnje operativne ciljeve za sva funkcionalna područja poduzeća
  • Struktura spremna za korištenje za implementaciju Kontrole holističkog menadžmenta u višedimenzionalnoj organizaciji
  • Detaljan opis zahtjeva koje Menadžersko računovodstvo i Vaš ERP sustav moraju ispuniti kako bi se omogućila holistička kontrola upravljanja.



 360° Management: How to make it actionable

Bila nam je iznimna čast da je Dr. Rieder prvi put održao predavanje u Hrvatskoj u organizaciji Poslovne učinkovitosti, te se nadamo nastavku uspješne suradnje i u budućnosti.

Izjave polaznika radionice:

„Koncept upravljanja i kontrolinga kojeg je izložio Dr. Lukas Rieder jedinstven je na hrvatskom tržištu edukacija koje se bavi ovom problematikom.
Na sveobuhvatan, jednostavan i praktično koristan način, Dr. Rieder je svoje višegodišnje iskustvo prenio na prisutne menadžere i kontrolere iz hrvatskih poduzeća“
Andrea Milić, Specijalist, Hrvatska banka za obnovu i razvitak d.d.

"Sudjelovanje na radionici  Dr. Lukasa Riedera "360° Management: How to make it actionable" odlična je prilika za stjecanje uvida u holistički pristup vođenja poduzeća.
Dr. Rieder kroz svoju komunikaciju sa polaznicima ukazuje na krucijalne parametre kako u menadžerskom tako i u poslu kontrolera, potičući svakog sugovornika na razmišljanje o iznesenoj problematici.
Iako se radi o samom vrhu europske kontrolinške scene jasna je želja da se znanje i spoznaja prenesu svakom sudioniku neovisno o njegovom iskustvu."
Hrvoje Filipčić, dipl. oec., direktor kontrolinga, Franck d.d.

„Dr. Rieder posjeduje bogato praktično iskustvo i zbog toga na vrlo jednostavan način uspijeva kvalitetno pojasniti relativno složene stvari.
Ono što me se posebno dojmilo je način na koji odgovora na sva pitanja sudionika – ulazi u samu srž pitanja te daje kvalitetne i praktično primjenljive odgovore.
Definitivno bi svatko tko se izravno ili neizravno bavi upravljanjem poslovnim rezultatom trebao pohađati ovu edukaciju.“
mr. sc. Dalibor Brnos, MBA, Direktor, Brionka d.d.


Fotografije sa radionice 360° Management: How to make it actionable!

 
Da li vam se svidio stručni tekst?
Prijavite se za redovito primanje obavijesti iz kontrolinga, financija i menadžmenta.