Posljedice koronavirusa osjetit će poduzeća diljem svijeta. Poduzetnici, lideri, menadžeri moraju prilagoditi svoje strategije poslovanja, načine donošenja odluka, organizaciju rada i ciljeve. 

Na financijskoj konferenciji saznajte kako su se velika poduzeća prilagodila situaciji, na koji način je Covid-19  utjecao na njihovo planiranje i upravljanje financijama. Saznajte kako je pandemija utjecala na međunarodne standarde financijskog izvještavanja, kao i zašto je važno transparentno i korporativno upravljanje. 

Na kraju će biti prikazani primjeri implementacije BI rješenja i robotizacije procesa.

Kroz aktualne teme i praktična iskustva, na konferenciji ćete se upoznati s najnovijim trendovima u financijama.

Early bird do 15.10.2020.: 550,00 HRK + PDV

Redovne prijave od 16.10.2020.: 750 HRK + PDV

 
10:00 – 10:15   Otvaranje konferencije
 
 
10:15 - 12:15  
 

Promjena načina planiranja u vrijeme Covida-19

Luka Šomen, MBA, Finance Director

HEINEKEN Germany

 • Promjena planiranja sa fiskalne godine na 12 mjesečni plan (prateći S&OP)
 • Risk mitigation planning
 • Scenario planning i pravovremena komunikacija
 

Impact of COVID-19 on Going Concern and Impairment of Assets in IFRS

Saket Modi, ACA, CFA, Founder and Director

Square Mile Global Consulting

 • The coronavirus pandemic implications on the preparation and analysis of the IFRS financial statements
 • The requirement to carry out a going concern and liquidity assessment
 • An adjustment of the measurement of assets and liabilities
 

Upravljanje financijama tijekom Covida-19

Josip Lasić, CFA, Član Uprave za Financije

Končar - Elektroindustrija

 • Utvrđivanje postojećeg i mogućeg budućeg stanja
 • Očuvanje i unapređenje financijske pozicije - plan i provedba aktivnosti 
 • Lessons learned
 
 
  II. blok predavanja
 

Važnost transparentnosti i korporativnog upravljanja

Ivana Gažić, MBA, Predsjednica Uprave

Zagrebačka burza

 • Važnost korporativnog upravljanja i transparentnosti za privlačenje investitora
 • ESG (Environmental Social Governance) investitiranje
 • Najbrže rastuća klasa investitora u svijetu i kako je privući
 • Novi kodeks korporativnog upravljanja-ključni zahtjevi
 

Implementacija BI rješenja - strategija i koristi

Davor Jambrešić, Direktor Službe za poslovnu inteligenciju i upravljanje podacima

Croatia osiguranje 

 • Analitička zrelost poduzeća
 • Mjerenje financijskog ROI za BI projekte
 • Izvrsnost i automatizacija upravljanja upotrebom odgovarajućih alata i metodologija
 

Robotic Process Automation in Controlling - Results of an empirical study

Prof. Dr. Mike Schulze, Vice Dean “Finance & Accounting”
Professor of Controlling, Accounting and Financial Management


CBS International Business School

 • Understanding of RPA
 • Overview on the architecture of RPA tools
 • Market overview on RPA software tools
 • Typical use cases of RPA in Finance
 • Potential of RPA in Controlling main processes
 • Outlook
 
 
Luka Šomen
 

Luka Šomen, MBA, završio je MBA program na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta te je završio fakultet na američkom sveučilištu Virginia Tech sa dvije diplome; Investment Finance & Insurance Law te International Management. U Austriji je radio 2012. u kontrolingu proizvodnje pive, 2013. u Brazilu na implementaciji SAP I BI, 2014. i 2015. u Nizozemskoj na globalnoj strategiji, te od 2015. do 2017. u Hrvatskoj u komercijalnom kontrolingu/Revenue Managementu. Zadnjih godinu i pol radi u Nizozemskoj kao Global IT Controling Manager. Započeo je pripravničku karijeru u Heineken International Graduate Programme u Amsterdamu, Nizozemskoj, na poziciji Global Strategic Planning & Business Control; Heineken Brasil, São Paulo, na poziciji Business Controlling & Planning; Brau Union Austria u Linzu (član Heineken grupe) na poziciji Business Controlling & Planning. Tijekom rada u FMCG industriji (trenutna pozicija Senior Commercial Controller, HEINEKEN Croatia) stekao je iskustvo u korporativnim financijama s naglaskom na kontroli poslovanja, financijskoj analizi, planiranju, poslovnoj strategiji, upravljanju projektima i sustavima / implementaciji procesa. Kao praktikant je radio u Coca Cola Hellenic u Zagrebu, a profesionalno se bavio tenisom te nastupao na grand slamovima (Australian Open).

Saket Modi
 

Saket Modi, ACA, CFA is the Founder and Director of Square Mile Global Consulting (www.smglobal.co.uk), a London-headquartered financial training and consulting company. Saket specialises in international financial reporting and analysis, particularly with regards to International Financial Reporting Standards (IFRS) and International Public Sector Accounting Standards (IPSAS). He has facilitated IFRS courses for preparers and users of financial statements from over 50 countries in Europe, Africa, Middle East and Asia. Saket has previously worked with Lloyds Bank and Ernst & Young in London. He is a member of the Institute of Chartered Accountants of India, holds IFRS certificate from the ICAEW and IPSAS Diploma from the Chartered Institute of Public Finance and Accountancy (CIPFA). In addition to being a qualified accountant, Saket is also a CFA® charterholder.

Josip Lasić
 

Josip Lasić, CFA diplomirao je financije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, stekao sve licence koje izdaje HANFA vezane uz tržište kapitala, investicijske i mirovinske fondove, a 2012. godine stekao je titulu CFA (Chartered Financial Analyst). Karijeru je započeo kao broker za institucionalne klijente u Zagrebačkoj banci. Kasnije je radio kao Chief Investment Officer, kada je bio zadužen za kreiranje investicijske strategije fondova pod upravljanjem sa ukupnom imovinom od otprilike 2,5 milijarde eura. 2017. godine prešao je u EBRD (Europska banka za obnovu i razvitak) gdje je pokriva SME segment za Hrvatsku te radi za EBRD-ev private equity fond aktivan u regiji koji se specijalizirao za hibridna financiranje i financiranje vlasničkim kapitalom te za financiranja regionalnih spajanja i akvizicija.  2020. postao je član Uprave za financije Končar – Elektroindustrije d.d. 

Ivana Gažić
 

Ivana Gažić, MBA, predsjednica Uprave, diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer Financije, a 2001. godine završila je program Executive MBA na International Executive Development Center (Bled, Slovenija). Licencirani je investicijski savjetnik. Trenutno pohađa doktorski studij Komunikologije i autorica je nekoliko radova iz područja odnosa s investitorima. Od početka svog profesionalnog djelovanja obnašala je neke od vodećih funkcija u brojnim uglednim gospodarskim i financijskim institucijama u Hrvatskoj. Karijeru započinje 1998. u Plivi d.d., gdje radi do 2003. napredujući do funkcije voditeljice operacija na tržištu kapitala. Od svibnja 2003. do prosinca 2005. voditeljica je razvojnog projekta strateškog financiranja u svrhu regionalne ekspanzije kompanije Lura d. d. i asistentica Predsjednika Uprave. Od 2005. do 2006. radila je u Société Générale - Splitskoj banci, gdje je obnašala funkciju voditeljice Odjela strukturnog financiranja i zamjenice voditelja korporativnog centra. U siječnju 2007. zapošljava se u Hypo Alpe-Adria-Bank d. d. na funkciji izvršne direktorice Sektora investicijskog bankarstva (zaduženog za financijska tržišta, skrbništvo, upravljanje portfeljima i korporativno financiranje). Nakon odobrenja od strane Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, u svibnju 2010. preuzima funkciju predsjednice Uprave Zagrebačke burze d.d. Predsjednica je Nadzornog odbora povezanog društva SEE LINK Skopje, pravnog entiteta utemeljenog 2014., koji je nositelj projekta regionalne trgovinske integracije, u kojoj sudjeluju Bugarska, Makedonska i Zagrebačka burza. Nakon akvizicije Ljubljanske burze krajem 2015., također je i predsjednica njezinog Nadzornog odbora. Tijekom godina usavršavala se putem stručnih seminara s područja bankarstva i tržišta kapitala. Sudionica je brojnih konferencija i profesionalnih okupljanja na temu bankarstva, financija i tržišta kapitala

Davor Jambrešić
 

Davor Jambrešić u Croatia osiguranju radi od 2007. godine. Prvih sedam godina proveo je u Odjelu za poslovnu inteligenciju angažiran na poslovima razvoja korporativnog skladišta podataka. Slijedećih pet godina, u Sektoru za kontroling radi na implementaciji korporativnog BI rješenja s ciljem bolje podrške odlučivanju i implementaciji SAP CO i FM modula. Sredinom 2019. prelazi na poziciju direktore Službe za poslovnu inteligenciju i upravljanje podacima koju i danas obnaša. Završio je Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, a dodatno se školovao na poslovnoj školi IEDC Bled School of Management i kroz niz specijalističkih edukacija iz područja BI-a, osiguranja i kontrolinga.

Mike Schulze
 

Prof. Dr. Mike Schulze,  has completed his Doctoral studies programme „Business Administration“ at EBS Universität für Wirtschaft und Recht in Germany.  Since 2017 he is Professor of Controlling, Accounting and Financial Management at CBS International Business School, Campus Mainz, Germany.  Areas of his research and consulting are: Trends and developments in CFO units, Digitization within the area of Management Accounting, Integrated Reporting, Sustainability Accounting/Green Controlling, Energy Management/ Energy Controlling, Strategic and Operational Planning, Cost Management, Management Reporting, Competence Management in CFO units.  He has published few books and authored many articles.

 
 

Ukoliko ne dobijete potvrdu web stranice da je prijava uspješno zaprimljena, molimo Vas da se prijavite na broj telefona 01/ 2304-571 ili putem e-mail-a na info@poslovnaucinkovitost.eu.

Kotizacija: 1.500,00 HRK + PDV

POPUSTI
5% - za dosadašnje polaznike
10% - za 2 polaznika iz istog poduzeća
15% - za 3 i više polaznika iz istog poduzeća
15% - za članove CFM Cluba

Polja označena sa * znakom su obavezna.