Upravljanje vremenom

Opis: 
Vrijeme ne možemo zaustaviti, posuditi, kupiti, no ipak ga razbacujemo i gubimo. Vrijeme kao ključni čimbenik uspjeha, zapravo je veliko bogatstvo i cijenimo ga tek kada ga imamo sve manje. Upravljanje vremenom, kao temeljna vještina i pretpostavka osobne djelotvornosti, je disciplina usmjerena na uštedu i racionalnu uporabu vremena kao dragocjenog i oskudnog resursa te razvoj metoda i tehnika za unapređivanje metoda rada i efikasnost korištenja vremena. Na radionici ćete se moći informirati i naučiti o važnosti planiranja ciljeva, zadataka, utvrđivanja prioriteta, planiranja i korištenja vremena obzirom na važnost i hitnost njihova izvršavanja, upoznati kradljivce vremena, što u konačnici osigurava da se bavite pravim poslovima i ključnim problemima te ostvarite bolje rezultate i veću kontrolu nad svojim poslovanjem, ali i svojim životom.

Ciljevi:
Omogućiti polaznicima unapređenje osobne učinkovitosti putem učenja o načinima efikasnog postavljanja prioriteta u odnosu na osobne i profesionalne životne ciljeve i organiziranje svojih dnevnih zadataka u službi dugoročnih ciljeva.

Metode rada:
Polaznici će navedene sadržaje i vještine usvojiti kroz teorijsko predavanje, praktične vježbe, diskusiju te individualni i grupni rad s ostalim polaznicima i trenerom.

Kome je namijenjena:
Program edukacije je prilagođen svakodnevici zaposlenih u korporacijama, tvrtkama na različitim nivoima i pomaže ne samo u postizanju efikasnije osobne organizacije, već i korištenju dostupnih softverskih aplikacija u cilju uspješnijeg planiranja i upravljanja svojim i tuđim vremenom. Namijenjena je rukovoditeljima, voditeljima timova, zaposlenicima, odnosno svima onima koji su došli do spoznaje da vrijeme vodi njih, a ne oni njega: svima koji misle da je vrijeme važan čimbenik u poslu i životu; svima koji krajem dana ne završe zadatke koje su si zadali taj dan; svima kojima je svladavanje vremena poslovni i privatni izazov; svima koji žele naučiti kako u današnjem brzom ritmu pronaći vrijeme za bitne stvari.


SADRŽAJ I RASPORED

Prioriteti - što (sve) želite postići?

 • Različiti odnos prema vremenu – uvid u individualne razlike
 • Osobni ciljevi i postavljanje prioriteta
 • Dugoročni ciljevi naspram dnevnih zadataka - jedni u službi drugih

PRAKTIČNA VJEŽBA: Nalaženje vaših korijena tj. korijena odgađanja.


Ciljevi, zadaci i rokovi - kako planirati i pratiti vlastiti rad?

 • Planiranje, organizacija, raspodjela resursa
 • Ojačajte svoje menadžerske sposobnosti – učinkovito delegiranje, vođenje i upravljanje projektima

PRAKTIČNA VJEŽBA: “Kada konačno dođem do toga, planiram prestati odgađati” - vježba s ciljem povećanja razumijevanja sudionika u vezi s osobnim razlozima odlaganja i načinima da se efikasnije nose s tim uznemirujućim rasipnikom vremena


Produktivnost - kako postići fokus i izbjeći odugovlačenje?

 • Kaos na stolu – Kaos u glavi – organizirajte svoj prostor u uredu
 • Upravljanje ”kradljivcima vremena”

PRAKTIČNA VJEŽBA: Moja ”Konačno je vrijeme da se to uradi” lista.


Motivacija i akcija - kako odmah preuzeti kontrolu?

 • Vlastita bolja organizacija i pozitivan utjecaj na poslovni učinak i bolju komunikaciju između članova tima, kolega, s partnerima, klijentima
 • Organizacija učinkovitih sastanaka – priprema i vođenje

PRAKTIČNA VJEŽBA: “Moj osobni plan – gubiti manje vremena od sada pa nadalje” – vježba izrade vlastitog plana na teme

 

Ukoliko ste zainteresirani za otvorenu edukaciju ispunite dolje navedena polja kako bismo Vas mogli pravovremeno obavijestiti o terminu održavanja. Ukoliko Vas pak ima više od petero, u mogućnosti smo doći k Vama i organizirati in-house edukaciju na željenu temu. Odaberite područje Vašeg interesa i kliknite na gumb pošalji.

 •   
 •   
 
Sve edukacije
 Edukacije