Upravljanje i kontroling inovacija

CERTIFICIRANI PROGRAM I RADIONICA         

Moguće pojedinačno pohađanje

7. MODUL: Upravljanje i kontroling inovacija

Kako efektivno i efikasno mjeriti inovacijske aktivnosti Vašeg poduzeća da bi ih mogli uspješno planirati i upravljati njima


Ciljevi i koristi

Na ovoj edukaciji dobit ćete sveobuhvatan pogled na zadatke i instrumente modernog upravljanja inovacijama. Predstavit ćemo Vam kako ćete Vaš kontroling inovacija ugraditi u cjelokupni sustav menadžmenta inovacija.
Pored toga, naučit ćete metode koje se koriste za pojedinačne i višestruke razine projektne organizacije, kao i za cijelo poslovno područje istraživanja i razvoja.
Cilj edukacije je da možete na efektivan način upravljati inovacijskim aktivnostima i aktivnostima istraživanja i razvoja Vašeg poduzeća. Također ćete naučiti kako odabrati i upravljati projektima istraživanja i razvoja, kao i kako svakodnevno upravljati portfeljom projekata prepoznavajući potencijale i rizike u područjima istraživanja i razvoja odnosno inovacija.

Edukacija traje od 9:00 – 16:30 sati te obuhvaća dvije 15-minutne pauze za kavu i 60-minutnu pauzu za ručak. U kotizaciju su uključeni svi materijali za praćenje programa i učenje, certifikat, ručak i osvježenja tijekom pauze.

Sadržaj

  • Upravljanje inovacijama i kontroling inovacija: sadržaji, zadaci i ugrađivanje u menadžment inovacija
  • Primjena inovacijske i tehnološke strategije: metode i instrumenti, kritične točke
  • Innovation Performance Management: Innovation Balanced Scorecard
  • Input-Process-Output-Outcome Model, odabir i vrednovanje ključnih pokazatelja
  • Upravljanje i kontroling inovacijskih projekata: prioritiziranje i odabir inovacijskih projekata, strateški instrumenti
  • Podrška informiranju i planiranju kod inovacijskih procesa i projekata: instrumenti za efektivan razvoj koncepta i proizvoda

Ova edukacija je dio programa CAP – Controlling Advanced Program kojeg zajednički certificiraju Horváth Akademie iz Njemačke i Poslovna učinkovitost.
  
Na edukaciju je moguće prijaviti se i pojedinačno, kao i in-house, čime se dobivaju 2 od ukupno 10 potrebnih bodova za pristupanje procesu certifikacije za Advanced Business Controller (ABC).

 

Ukoliko ste zainteresirani za otvorenu edukaciju ispunite dolje navedena polja kako bismo Vas mogli pravovremeno obavijestiti o terminu održavanja. Ukoliko Vas pak ima više od petero, u mogućnosti smo doći k Vama i organizirati in-house edukaciju na željenu temu. Odaberite područje Vašeg interesa i kliknite na gumb pošalji.

  •   
  •   
 
Sve edukacije
 Edukacije