Kvantitativno vrednovanje strateških opcija

CERTIFICIRANI PROGRAM I RADIONICA         

Moguće pojedinačno pohađanje

10. MODUL: Kvantitativno vrednovanje strateških opcija

Kakve posljedice imaju odabrane strateške opcije na budući rejting i vrijednost poduzeća


Ciljevi i koristi

Na ovoj edukaciji naučit ćete kako strateške opcije temeljene na strategiji poduzeća kvantitativno vrednovati i uspoređivati da bi se pripremile odluke za visoki menadžment o investiranju odnosno spajanju ili preuzimanju.   
Ova edukacija pruža Vam znanja o tome kako kvantificirati rizike i potom ih adekvatno vrednovati, kako bi se mogli ocijeniti utjecaji na buduće prihode i vjerojatnost njihovog ostvarenja.
Za vrednovanje strategije upoznat ćete se sa suvremenim postupcima za nesavršena tržišta kapitala i izravnim izvođenjem stope troška kapitala iz agregiranog rizika prihoda, a time i s analizom rizika. Na edukaciji će se također obraditi tema promjene rejtinga kod očekivane promjene nositelja stvaranja vrijednosti. Unaprijed se od polaznika ove edukacije zahtijeva posjedovanje solidnog znanja o razvoju strategije i vrednovanju poduzeća.

Edukacija traje od 9:00 – 16:30 sati te obuhvaća dvije 15-minutne pauze za kavu i 60-minutnu pauzu za ručak. U kotizaciju su uključeni svi materijali za praćenje programa i učenje, certifikat, ručak i osvježenja tijekom pauze.

Sadržaj

  • Strukturirana strateška analiza i strateško pozicioniranje
  • Od strategije preko analize rizika do stohastičkog intervalnog planiranja: planiranje i kvantificiranje rizika, agregacija rizika i Monte Carlo simulacija
  • Kvantitativno vrednovanje iz perspektive vjerovnika i vlasnika: nesavršeno tržište kapitala i nesavršenost CAPM modela, prognoza rejtinga na temelju simulacijskog modela i rejting kao nositelj stvaranja vrijednosti, izvođenje stope troška kapitala iz agregiranog rizika prihoda, ocjenjivanje profila strategija prihod-rizik  
  • Implementacija: studija slučaja vrednovanja strategije, plan aktivnosti za primjenu u poslovnoj praksi

Ova edukacija je dio programa CAP – Controlling Advanced Program kojeg zajednički certificiraju Horváth Akademie iz Njemačke i Poslovna učinkovitost.
  
Na edukaciju je moguće prijaviti se i pojedinačno, kao i in-house, čime se dobivaju 2 od ukupno 10 potrebnih bodova za pristupanje procesu certifikacije za Advanced Business Controller (ABC).

 

Ukoliko ste zainteresirani za otvorenu edukaciju ispunite dolje navedena polja kako bismo Vas mogli pravovremeno obavijestiti o terminu održavanja. Ukoliko Vas pak ima više od petero, u mogućnosti smo doći k Vama i organizirati in-house edukaciju na željenu temu. Odaberite područje Vašeg interesa i kliknite na gumb pošalji.

  •   
  •   
 
Sve edukacije
 Edukacije