Kontroling u nabavi

CERTIFICIRANI PROGRAM I RADIONICA         

Moguće pojedinačno pohađanje

9. MODUL: Kontroling u nabavi

Kako efektivno uspostaviti instrumente kontrolinga u nabavi da biste uspješno planirali i upravljali Vašim aktivnostima nabave


Ciljevi i koristi

Na ovoj edukaciji dobit ćete sveobuhvatan pregled kontrolinga u nabavi. To obuhvaća mjerenje uspjeha nabave kao i planiranje i upravljanje aktivnostima nabave.
Cilj edukacije je osposobiti Vas da kritički razmotrite i dalje unapređujete postojeće stanje kontrolinga u nabavi u Vašem poduzeću, te da strateške i operativne instrumente kontrolinga prilagodite i primijenite u vlastitom poslovanju kroz zajedničku suradnju stručnjaka iz kontrolinga i nabave.

Edukacija traje od 9:00 – 16:30 sati te obuhvaća dvije 15-minutne pauze za kavu i 60-minutnu pauzu za ručak. U kotizaciju su uključeni svi materijali za praćenje programa i učenje, certifikat, ručak i osvježenja tijekom pauze.

Sadržaj

  • Osnove kontrolinga u nabavi: nabava kao poluga za ostvarenje dobiti, mjerenje uspješnosti, benchmarking i pokazatelji
  • Strateški kontroling u nabavi: kvantificiranje strategije nabave, implementacija i mjerenje
  • Upravljanje portfeljem u nabavi
  • Operativni kontroling u nabavi: uspostavljanje sustava pokazatelja, planiranje nabave i Make-or-Buy odlučivanje
  • Upravljanje dobavljačima i odabrane teme: upravljanje rizicima, rani utjecaj na nastanak troškova, TCO – Total Cost of Ownership, analiza lanca vrijednosti, Design to Cost
  • Analiziranje i izvještavanje
  • Organizacija kontrolinga u nabavi

Ova edukacija je dio programa CAP – Controlling Advanced Program kojeg zajednički certificiraju Horváth Akademie iz Njemačke i Poslovna učinkovitost.
  
Na edukaciju je moguće prijaviti se i pojedinačno, kao i in-house, čime se dobivaju 2 od ukupno 10 potrebnih bodova za pristupanje procesu certifikacije za Advanced Business Controller (ABC).

 

Ukoliko ste zainteresirani za otvorenu edukaciju ispunite dolje navedena polja kako bismo Vas mogli pravovremeno obavijestiti o terminu održavanja. Ukoliko Vas pak ima više od petero, u mogućnosti smo doći k Vama i organizirati in-house edukaciju na željenu temu. Odaberite područje Vašeg interesa i kliknite na gumb pošalji.

  •   
  •   
 
Sve edukacije
 Edukacije