ŠTO JE CFM CLUB BREAKFAST:?

CFM Club Breakfast ima za cilj omogućiti druženje i razmjenu iskustva među zaposlenima u ljudskim potencijalima, kontrolingu, financijama i menadžmentu.

KOME JE NAMIJENJEN DOGAĐAJ?

Događaj je namijenjen:

 • stručnjacima u ljudskim potencijalima, kontrolingu, financijama i menadžmentu i
 • onima koji to namjeravaju postati.

Napomena:​
CFM Club Breakfast je javni događaj te će se sadržaj događaja fotografirati.

 
08:45 - 09:00   Registracija sudionika
 
 
09:00 – 09:10   Otvaranje CFM Club Breakfasta
 
 
09:10 – 09:30   Strateško planiranje

Dr. sc. Mladen Meter, Konzultant za kontroling i financije, Poslovna učinkovitost d.o.o. za poslovno savjetovanje

Strateška analiza poslovanja

 • „push“ vs. „pull“ princip u poslovanju
 • eksterna i interna analiza poslovanja

Strateški okvir poslovanja

 • vrijednosti, vizija, misija
 • poslovni modeli (Business Model Canvas, 7-K Model)
 • strateški, operativni, timski i individualni ciljevi

Implementacija strateških planova

 • kaskadiranje i integracija ciljeva (Balanced Scorecard, Strategy Maps)
 • kontinuirano upravljanje (MbO, MbE, OKR)
 
 
09:30 – 09:50   Operativno planiranje

Siniša Resanović, FCCA, Izvršni direktor korporativnog kontrolinga, Atlantic Grupa d.d. 

Strateško vs. operativno planiranje

 • usklada planova sa strategijom kompanije
 • zadavanje ciljeva i pristup planiranju (top-down / bottom-up)

Proces operativnog planiranja u kompleksnom sustavu

 • sudionici planiranja
 • koraci planiranja
 • alati i informacijska podrška

Izazovi operativnog planiranja

 
 
09:50 – 10:10   IT alati za planiranje

Sanja Terziev, Konzultantica za poslovna rješenja, Megatrend poslovna rješenja d.o.o.

 • Što se danas nosi u planiranju?
 • Kome je i kada potreban profesionalni IT alat
 • Kratki prikaz svojstava jednog od alata za planiranje
 
 
10:10 – 10:30   Experience Exchange & Networking

NAPOMENA: Prijavite se i rezervirajte svoje mjesto na vrijeme jer je broj sudionika ograničen

 

Kotizacija:

390,00 HRK + PDV

Popusti:

10% za 2 polaznika iz istog poduzeća
15% za 3 i više polaznika iz istog poduzeća
15% za članove CFM Cluba

 
 

Organizator:

Sponzor:

 

PREDAVAČI:

Mladen Meter
 

Dr. sc. Mladen Meter je konzultant i direktor tvrtke Poslovna učinkovitost d.o.o. za poslovno savjetovanje. Posjeduje višegodišnje iskustvo na rukovodećim pozicijama u međunarodnim tvrtkama (Kaufland, Generali, Basler), a trenutačno radi samostalno i s renomiranim inozemnim partnerima na brojnim projektima u Hrvatskoj i u inozemstvu. Magistrirao je 2005. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, 2006. završio je Controlling Stufenprogramm na austrijskom Controller Institutu u Beču te položio ispit za diplomiranog financijskog kontrolera, a 2012. je doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Također se školovao na poslovnoj školi IEDC Bled School of Management i na Horváth Akademie u Njemačkoj. Međunarodno je certificirani HICHERT®IBCS konzultant i trener te certificirani konzultant partner za IBCS certificirana informatička rješenja za izradu profesionalnih poslovnih izvještaja i prezentacija prema HICHERT®IBCS standardima. Pripremio je međunarodne kontroling standarde za Hrvatsku te je kao jedini suradnik koji nije iz njemačkog govornog područja bio član međunarodnog projekta (Njemačka, Švicarska, Austrija, Hrvatska) za prepoznavanje i poboljšanje kontroling standarda u poslovnoj praksi poduzeća. Također je jedini koautor, koji nije iz njemačkog govornog područja, međunarodnih standarda kontrolinga „Standards im Controlling“ (njemačko izdanje). Autor je brojnih certificiranih edukacijskih programa za kontroling, financije i menadžment te urednik časopisa za poslovnu praksu „Kontroling, financije i menadžment“ i knjiga „Najnoviji trendovi u kontrolingu“, „Instrumenti kontrolinga“ „Menadžment i kontroling“. Voditelj je radne grupe ICV Croatian Adriatic Region, međunarodne udruge kontrolera ICV – Internationaler Controller Verein, koja je regionalno orijentirana i fokusirana na teme poboljšanja i postizanja izvrsnosti u poslovanju poduzeća različitih industrija. Ovlašteni je interni revizor za banke, financijske institucije i informacijske sustave te certificirani konzultant Mreže konzultanata HAMAG-BICRO-a za područja: poslovnog planiranja, financija, organizacije i poslovnog upravljanja. Lokalni je konzultant Europske banke za obnovu i razvoj - EBRD. Veći broj godina je kao viši predavač predavao na AACSB akreditiranoj poslovnoj školi, a među brojnim fakultetima i poslovnim školama predaje i u Njemačkoj na ESB Business School u Reutlingenu. Također vrlo često predaje na otvorenim i in-house edukacijama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Siniša Resanović
 

Siniša Resanović, FCCA, Izvršni direktor Centralnih financija i Korporativnog kontrolinga Atlantic Grupe d.d.
Posjeduje bogato iskustvo u financijama i kontrolingu koje je stekao na rukovodećim pozicijama u Atlantic Grupi, RTL Hrvatska i Vipnetu (sada A1). Učestalo se bavio svim segmentima financija i kontrolinga te je pokretao i vodio mnoge projekte iz domene razvoja financijskih procesa i sustava. Diplomirao je 1999. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Od 2003. član je ACCA (The Association of Chartered Certified Accountants). Dodatno se usavršavao u London Business School te IE Business School u Madridu.

Sanja Terziev
 

Sanja Terziev je konzultantica Megatrend poslovnih rješenja s dugogodišnjim iskustvom u projektiranju i razvoju različitih DWH i BI rješenja u gotovo svim poslovnim područjima i industrijama. Specijalizirala se za sustave za planiranje te iza sebe ima implementacije rješenja za planiranje u najvećim hrvatskim kompanijama.