10. 09. 2012.

StartUp Weekend Zagreb održan je od 16.-18.11.2012. godine u prostorijama Zagrebačke škole za ekonomiju i menadžment u Zagrebu.

Smisao Startup Weekenda koji se održao na isti vikend u 360 različitih mjesta širom svijeta, je stjecanje edukacije kroz praksu i njena primjena u stvaranju proizvoda i usluga. Krajnji cilj organizatora je poticanje razvoja kvalitetnih poduzetničkih projekata i doprinos razvoju poduzetničke kulture u Hrvatskoj.

Većinom mladi sudionici ili su došli sa idejom koju tek treba razraditi, ili su već imali gotov proizvod pa su tražili ulagača koji bi im pomogao staviti taj proizvod na tržište.  U tome su im pomogli svojim znanjem i iskustvom stručni mentori Magnus Resch, direktor Springstara, vodećeg svjetskog inkubatora za e-komercijalne startupove, Mladen Meter, konzultant i direktor Poslovne učinkovitosti, Nikša Korper, grafički dizajner, Mateja Rožanković iz Hrvatske banke za obnovu i razvoj te mnogi drugi.

Nagrađena su tri projekta: 1.mjesto: TORBAK, 2. mjesto: Racunam Svaki Dan i 3. mjesto: Masinerija a najbolji od njih pak dobiva mogućnost prezentacije svoje ideje u Seattelu, sjedištu globalnog Startup Weekend brenda.

Za pobjednike Poslovna učinkovitost d.o.o poklanja 4 sata besplatnog savjetovanja koje se odnosi na vrednovanje kvalitete poslovnog plana odnosno investicijske studije i njihove provedivosti u poslovnoj praksi te davanje savjeta oko istih.

Najveća vrijednost koju ovaj događaj nudi je iskustvo, kako kaže Milan Belojević, voditelj cijelog projekta: „Polaznici uče kako razviti poslovnu ideju te kako je realizirati. Usto upoznaju ljude s vještinama i sposobnostima koje su komplementarne njihovima, i s kojima će ostati u kontaktu dugo nakon ovog događaja“

 
 
 Novosti - Aktualne