Datum i mjesto održavanja:
Ponedjeljak, 17.06.2019.
Zagreb
Rok za prijavu:
Četvrtak, 13.06.2019.
 
Vještine profesionalne prodaje i pregovaranja

Opis

Razumijevanje želja i potreba klijenata nije jednostavan zadatak. Klijenti preuzimaju ulogu kupca i mijenjaju svoje kupovne navike, nameću neka nova pravila, traže dodatne informacije, udaraju temelje nove komunikacije, postavljaju uvjete, mijenjaju način donošenja odluka. U cilju učinkovite prodaje u takvim situacijama se treba snaći, u malo vremena znati odvojiti važno od nevažnog i pronaći rješenja u kojima obje strane dobivaju te kreirati alternative da klijent s druge strane ima osjećaj dobivene vrijednosti.  Pregovaranje je zahtjevan i složen dio prodajnog procesa, a najvažniji čimbenik uspješne prodaje je prodavač sam. Iako je bitno, samo iskustvo prodaje u današnjim tržišnim situacijama najčešće nije dovoljno. Unatoč iskustvu i/ili prirodnom talentu, za uspješnu profesionalnu prodaju potrebno je učenje, pripremanje, treninzi, korištenje glasovnih mogućnosti i neverbalne komunikacije.

Cilj

Polaznici ove radionice će naučiti kako olakšati prodajni proces, što i kako prodavati u različitim fazama prodajnog procesa, umijeće argumentiranja i protuargumentiranja, kako potaknuti potrebu za proizvodom kod kupca naprednijim tehnikama bez pretjeranog argumentiranja te koje su najčešće greške u prodaji i kako ih izbjeći.

Cilj radionice je unaprijediti znanja i vještine profesionalne prodaje uz kvalitetno pregovaranje s namjerom da se uz mali napor postižu bolji rezultati. Kroz interakciju s polaznicima, diskusije, konkretne vježbe i simulacije slučaja polaznici će usavršiti vještine profesionalne prodaje te usvojiti alate pregovaranja, a ne pogađanja, koje je moguće primijeniti odmah nakon završetka radionice.

Kome je radionica namijenjena

Poduzetnicima, članovima uprava, menadžerima, voditeljima, prodajnim predstavnicima te svima koji žele usavršiti znanja i vještine prodaje i umijeće pregovaranja.


Sadržaj i raspored radionice

08:30 - 09:00 Registracija i preuzimanje materijala
09:00 - 10:30 Prodajni proces i unapređenje prodaje

 • Prodajni proces kao koristan alat
 • Preduvjeti uspješne prodaje
 • Kako unaprijediti profesionalnu prodaju

Praktična vježba: Vještine profesionalne prodaje u praksi

10:30 - 10:45 Stanka za kavu
10:45 - 12:15 Korištenje stilova učenja u prodaji

 • Prepoznavanje potrebe kupca
 • Razine uvjeravanja u prodaji
 • Umijeće argumentiranja i protuargumentiranja
 • Metode prezentacija cijene

Praktična vježba: Primjer izrade SPIN pitanja za vlastiti poslovni slučaj, vježba dosjetljivosti u prodaji, vježba argumentiranja

12:15 - 13:15 Stanka za ručak
13:15 - 14:45 Strategije pregovaranja

 • Strategija WIN-LOSE
 • Strategija LOSE-LOSE
 • Strategija LOSE-WIN
 • Strategija WIN-WIN
 • Dodatne strategije pregovaranja
 • 5 pravila uspješnog pregovaranja

Praktična vježba: Pregovaranje s teškim osobama

14:45 - 15:00 Stanka za kavu
15:00 - 16:30 Taktike pregovaranja

 • Posebne taktike pregovaranja
 • 3 najčešće greške u pregovaranju
 • Tehnike zaključivanja prodaje
 • Pregovaranje putem maila

Praktična vježba: Prava pitanja u pravo vrijeme

 
Željka Šeler
 

Željka Šeler, dipl. oec. dvadesetogodišnje poslovno iskustvo u financijskom sektoru stjecala je kao stručni suradnik na projektima IBRD (Svjetske banke za obnovu i razvoj) i EBRD (Europske banke za obnovu i razvoj), stručni suradnik za kreditiranje i kao financijski analitičar u banci. Raspolaže bogatim znanjima iz područja računovodstva, procjene boniteta i kreditne sposobnosti poduzeća, planiranja, izrade i ocjene investicijskih projekata te razvoja projekata. Uz profesionalni rad u financijskom sektoru posjeduje i desetogodišnje iskustvo održavanja treninga i edukacija. Diplomirala je 1998. na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, ovlašteni je samostalni voditelj knjigovodstva, računovodstva i financija i ovlašteni je voditelj projekata. Pohađala je FOIP studij, gdje je stekla certifikat za izradu i ocjenu investicijskih projekata, kao i certifikat za ocjenu boniteta poduzeća. Uspješno je završila program NLP manager&business coach odobren od International network of Humanistic Neurolinguistic Psychology i sva naučena znanja implementira u treninzima i radionicama.

 
 
Sve edukacije
 Aktualne edukacije