Datum i mjesto održavanja:
Petak, 22.03.2019.
Zagreb
Rok za prijavu:
Srijeda, 20.03.2019.
 
Primjena poslovne inteligencije u kontrolingu

Opis i ciljevi:
BI projekti su visoko rizični projekti u smislu konzumacije kako financijskih tako i znatnih ljudskih resursa u poduzeću naručitelja. TCO BI projekata je veliki i uvijek predstavlja značajnu investiciju u poduzeću. To znači da će za pokretanje takvog projekta biti potrebni pristanak uprave, ali i širi konsenzus u poduzeću.

Self-service BI alati jedna su od komponenata BI sustava. Njihova svrha je da poslovnim korisnicima pomognu u analizi podataka i kreiranju izvještaja bez asistencije IT stručnjaka.

Cilj ove specijalističke radionice je upoznati sudionike s jednim od glavnih self-service alata kroz stvarne primjere i rad na praktičnim vježbama te na taj način pokazati i neinformatičarima jednostavnost u implementaciji i upotrebi navedenog alata.

U kotizaciju edukacije uključeni su materijali, certifikat Poslovne učinkovitosti o pohađanju stručnog usavršavanja, ručak i osvježenja tijekom pauze.

► Kome je radionica namijenjena:
Prvenstveno stručnjacima u kontrolingu te svima koji se bave planiranjem, izvještavanjem i analizom podataka u poduzeću, a također se preporuča: specijalistima u kontrolingu koji žele upoznati mogućnosti besplatnih alata, financijskim analitičarima koji svakodnevno analiziraju podatke, IT u koji se želi upoznati s alternativama skupim BI aplikacijama.
 
SADRŽAJ I RASPORED


08:30 - 09:00 Registracija i preuzimanje materijala
09:00 - 10:30 Uvod u self-service alate BI

  • Uvod u BI
  • Ponuda self-service alata
  • Prednosti korištenja self-service BI alata
  • BI općenito, pristup izgradnji BI sustava

10:30 - 10:45 Stanka za kavu
10:45 - 12:15 Uvod u Tableau Software

  • Vrste alata
  • Spajanje na izvore podataka

Praktična vježba: Izrada modela iz više izvora podataka

12:15 - 13:15 Stanka za ručak
13:15 - 14:45 Izvještavanje i analiza podataka upotrebom TABLEAU Software

  • Filtriranje podataka, izrada grupa i setova
  • Ad-hoc reporting i analiza podataka

Praktična vježba: Osnove tabličnih izvještaja u Tableau platformi

14:45 - 15:00 Stanka za kavu
15:00 - 16:30 Analiza podataka

  • Izrada raznih geo izvještaja
  • Izrada dashboarda

Praktična vježba: Niz izvještaja kreiranih pomoću Tableau public alata, uključujući grafičke i geo orijentirane izvještaje

Ova specijalistička radionica je dio specijalističkog kontroling programa Kontroling akademija Poslovna učinkovitost, certificiranog od strane International Group of Controlling.

International Group of Controlling

 
Andrea Pleše
 

Andrea Pleše, mag.inf., diplomirala je na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, smjer Organizacija poslovnih sustava. Nakon fakulteta zapošljava se u tvrtki Poslovna inteligencija gdje je prvo radila u odjelu za implementaciju DWH sustava, a zadnjih godinu dana radi na projektima vezanim uz poslovnu analitiku. Ima iskustva na raznim inozemnim i domaćim projektima vezanih uz bankarstvo i telekomunikacije. Uže područje interesa su joj poslovna analitika i vizualizacija podataka.

 
 
Sve edukacije
 Aktualne edukacije