Datum održavanja:
Srijeda, 25.03.2020.
Rok za prijavu:
Petak, 20.03.2020.
 

Zbog trenutne situacije s koronavirusom (COVID-19) konferencija se odgađa, a o svim detaljima vezanim za novi termin ćemo Vas obavijestiti na vrijeme.

 
  KONFERENCIJA
 
 
08:30 - 09:00   Registracija sudionika
 
 
09:00 - 09:10   Otvaranje konferencije
 
 
09:10 – 10:30  
 

Kako uspješno upravljati timom?

Lino Červar, TRENER, HRVATSKA RUKOMETNA REPREZENTACIJA

 

 

 • Kako postati bolji vođa?
 • Tim, a ne pojedinci su temeljne jedinice učenja u modernoj organizaciji
 • 2 najvažnije stvari za uspjeh: 1. znati što želiš postići i 2. biti spreman za to platiti cijenu
 • Odabir ljudi – čovjek nije samo tijelo, već um i karakter
 • Stav – čini razliku
 • Budi izvrstan u poslu kojeg voliš
 • Normativ vremena
 • Sport je izazov i znatiželja te pomicanje granica ljudskim mogućnosti
 

Izvrsnost u Allianzu – Business case iz prakse

Slaven Dobrić, ČLAN UPRAVE, ALLIANZ HRVATSKA

 • Izvrsni zaposlenici: kako do njih i kako raditi s izvrsnima
 • Izvrsni procesi: što su zapravo izvrsni procesi
 • Izvrsni projekti: primjer iz poslovne prakse
 
 
10:30 – 11:00   Pauza za kavu
 
 
11:00 - 12:30  
 

Uspostavljanje upravljačkog sustava

Jasmina Dovgan, ČLANICA UPRAVE, IGC CERTIFIED CONTROLLER, SIGNALINEA

 • Kontroling – neizostavna upravljačka funkcija
 • Hijerarhija centara odgovornosti
 • Upravljačke dimenzije planiranja i izvještavanja u praksi
 

Leadership Excellence – Business Case for Healthcare

Ognjen Bagatin, MBA, DIREKTOR, POLIKLINIKA BAGATIN

 • Be your mission and vision
 • Always be executing
 • Grow your people; grow yourself
 

Yazaki i kontroling

Anita Ikica, DIRECTOR FINANCE PLANT ENTITIES, YAZAKI EUROPE LIMITED

 • Japanska priča
 • Paukova mreža
 • Kaizen
 
 
12:30 – 14:00   Pauza za ručak
 
 
14:00 - 15:30  
 

Restrukturiranje poslovanja poduzeća

Ivo Hrdalo, CFA, DIREKTOR KONTROLINGA, IGH

 • Kompleksna struktura kapitala današnjice

       - Dug (senior, junior, PIK..),
       - Equity, Private Equity
       - Kovenanti

 • Restrukturiranje vs. Likvidacija - sukobi interesa dionika
 • Proces financijskog  restrukturiranja

       - Faze
       - Instrumenti
       - Faktori uspješnosti

 

OKRUGLI STOL: Izazovi i dobre prakse upravljanja

 

Moderator: Dr. sc. Mladen Meter, KONZULTANT ZA KONTROLING I FINANCIJE, CERTIFIED CONTROLLER, IBCS® CERTIFIED TRAINER AND CONSULTANT, POSLOVNA UČINKOVITOST

 

Tomislav Dominković, PREDSJEDNIK UPRAVE, ALGEBRA

 

Goran Kalanj, DIREKTOR, SERENGETI

 

Željko Vučemil, DIREKTOR, VMD GRUPA

 

Mr. sc. Barbara Vuković, CFO i ČLANICA UPRAVE, METAL PRODUCT

 
 
15:30 – 15:40   Zatvaranje konferencije
 
 
15:40 - 16:30   Networking & Razmjena iskustava

Napomene:

Organizator zadržava pravo izmjene rasporeda i sadržaja konferencije.
Konferencija je javan događaj te će biti snimana.

 
 
Lino Červar
 

Lino Červar, Čarobnjak iz Umaga (Mago di Umago) je proslavljeni izbornik hrvatske rukometne reprezentacije koja je 2020. godine postala viceprvak Europe. S reprezentacijom je osvojio 3 zlatnih (olimpijske igre, svjetsko prvenstvo, mediteranske igre) i 5 srebrnih medalja (svjetsko i europsko prvenstvo). U zadnjih 20 godina vodio je reprezentaciju na 200 nastupa odnosno 13 velikih natjecanja. 10 puta je proglašen najuspješnijim rukometnim trenerom Hrvatske i 2 puta najboljim trenerom Hrvatske. Autor je dvije knjiga: „La pallamano secondo me“ („Moje viđenje rukometa“) i „Od Učke do Olimpa“, te brojnih stručnih radova. Za svoj sportski rad i uspjehe nagrađen je brojnim nacionalnim i međunarodnim nagradama, priznanjima i državnim ordenima u 3 države (Hrvatska, Italija, Makedonija).

Slaven Dobrić
 

Slaven Dobrić, od 2007. g. član Uprave za operacije Allianz Zagreba d.d., rođen je 1971. u Zagrebu. Nakon završenog Pravnog fakulteta u Zagrebu, 1995. godine započinje profesionalnu karijeru u odvjetničkom uredu. 2000. godine prelazi u Allianz Zagreb d.d. na mjesto pravnika u sudskim zastupanjima, a 2001. postaje voditelj Odjela za pravnu podršku razvoja proizvoda. Godine 2003. prelazi na mjesto direktora Službe za obradu šteta, a 2004. napreduje na poziciju direktora Sektora za obradu šteta. Nakon osnivanja Allianz Reosiguranja d.d. 2005. godine, obnaša i dužnost člana Uprave. Sudjelovao je u brojnim stručnim izlaganjima na „Danima osiguranja“, a u suradnji s Hrvatskim društvom sudskih vještaka izlagao je na temu propisa osiguranja i prijevara u osiguranju. Slaven Dobrić je 2004. završio poslijediplomski studij građanskopravnih znanosti te dobio titulu magistra pravnih znanosti. Od 2003. do  2007. godine ovlašteni je miritelj na listama Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske udruge poslodavaca i Hrvatskog ureda za osiguranje te član stručnih radnih skupina s područja osiguranja.

Jasmina Dovgan
 

Jasmina Dovgan,  dipl. oec. članica je Uprave i rukovoditeljica odjela financija i kontrolinga poduzeća Signalinea d.o.o. Diplomirala je na Fakultetu za turistički i hotelski menadžment u Opatiji. Kontinuirano se usavršava iz područja kontrolinga, financija i menadžmenta te posjeduje certifikate Poslovne učinkovitosti i njenih međunarodnih partnera „Certified Controller“ (International Group of Controllers (IGC), Švicarska), „Advanced Business Controller“ (Horváth & Partners, Njemačka) i „Forenzički analitičar“.

Ognjen Bagatin
 

Ognjen Bagatin, MBA, ravnatelj je Poliklinike Bagatin, privatne poliklinike za estetsku kirurgiju, stomatologiju, dermatologiju i kozmetologiju. Završio je MBA program na Cotrugli Business School. Trenutno Poliklinika Bagatin zapošljava 120 zaposlenika te je prema Deloitte-u jedna od najbrže rastućih malih i srednjih  ustanova u zdravstvu. Kao ravnatelj poliklinike potaknuo je razvoj korporativnog poduzetništva i projektnog managementa u medicinskom segmentu. Svojim širokim znanjem te razumijevanjem funkcioniranja privatnog zdravstvenog sustava potiče razvoj pozitivne korporacijske kulture i razvoja same poliklinike. Dugi niz godina uz profesionalno obrazovanje vodio je sportske momčadi i klubove kao trener, te u korporativnu kulturu uvijek teži unijeti timski duh, zajedništvo i ispravne vrijednosti.  Također, Ognjen je i konzultant za 20-ak klinika u Europi (Češka, Poljska, Estonija, Bugarska…) i u Hrvatskoj u području estetske kirurgije, dermatologije i stomatologije. Vrlo je aktivan član Izvršnih odbora i Vijeća koji su vezani za razvoj medicinskog turizma u Hrvatskoj, gdje leži i veliki potencijal (Vijeće za medicinski turizam pri HGK, Izvršni odbor za zdravstvo u HUP-u …).

Anita Ikica
 

Anita Ikica, dipl. oec., diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te je svoje poslovno iskustvo stekla u internacionalnim kompanijama. Na današnjoj poziciji voditelja financija i kontrolinga potiče važnost kontrolinga i financijskih indikatora te doprinosi kvalitetnim odlukama kompanije. Najviše ju ispunjava rad na projektima koji horizontalno šire znanje jer financije su prisutne u svakoj domeni i svim životnim procesima poslovanja. U svakodnevnim poslovnim aktivnostim bavi se financijskim analizama, planiranjem i prognozama, praćenjem realizacije te poboljšanjem poslovnih procesa. Naravno, tu je i utjecaj na financijsku domenu donošenja strateških poslovnih odluka. Trenutno nadograđuje svoje znanje na CAP programu (Controlling Advanced Program) u organizaciji Poslovne učinkovitosti i Horváth akademie.

Ivo Hrdalo
 

Ivo Hrdalo, dipl. oec., diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer financije te se dodatno usavršavao i 2011. godine stekao međunarodno priznati CFA certifikat (Chartered Financial Analyst), a posjeduje i certifikat ovlaštenog investicijskog savjetnika. Većinu svog poslovnog iskustva je stekao u internacionalnim kompanijama radeći kao voditelj riznice u Generali osiguranju te portfolio menadžer u Raiffeisenbank Austria Zagreb, a trenutno radi na poziciji direktora kontrolinga i izvještavanja u Institutu IGH. Ključna područja stručnosti uključuju: upravljanje likvidnošću i ulaganjima, upravljanje rizicima, budžetiranje, primjenu MSFI te konsolidaciju financijskih izvještaja. Predavač je raznih tema s područja tržišta kapitala i upravljanja financijama.

Tomislav Dominković
 

Tomislav Dominković, prije svega poduzetnik, menadžer sa iskustvom izgradnje tvrtke od start-up faze do organizacije sa 160 stalno zaposlenih i preko 500 vanjskih suradnika. Jedan od 3 osnivača Algebre, poslovne grupacije u sklopu koje funkcionira Visoko učilište Algebra, Pučko otvoreno učilište Algebra i Algebra d.o.o. Završio studij na Fakultetu elektrotehnike i računarstva i poslijediplomski studij poslovnog upravljanja. Dodatno stekao pedagoško psihološko obrazovanje, neophodno za kvalitetnije razumijevanje procesa i sustava obrazovanja u kojem gradi svoju karijeru i poslovni put Algebre. Prvih 10 godina izgradnje Algebre njegov rad je prepoznala CROMA – Hrvatska udruga menađera te ga je 2007. izabrala za mladog menađera godine. Vrlo aktivan na međunarodnom planu, gdje je u periodu 2011.-2014. bio članom savjetničkog partnerskog vijeća za Microsoftovu strategiju na području obrazovanja te je Algebra 2014. izabrana na svjetskoj razini za obrazovnog partnera godine. Najrecentnije, Algebra je 2019. godine u izboru Zlatne kune izabrana u području promocije poduzetništva, ponajviše zahvaljujući svom projektu Algebra LAB u sklopu kojeg funkcionira prvi Zagrebački inkubator poduzetništva. U Algebri se bavi strategijom i upravljanjem organizacije s posebnim fokusom na financije, primjenu digitalnog učenja i strateške obrazovne projekte.

Goran Kalanj
 

Goran Kalanj je osnivač, direktor I vlasnik tvrtke Serengeti d.o.o. Nakon završenog Fakulteta elektrotehnike i računarstva, svoje poslovno putovanje započinje kao software developer u Siemensu. Tijekom svoje karijere radio za različite sistem integratore na pozicijama arhitekta, prodajnog konzultanta i voditelja odjela implementacije poslovnih aplikacija. 11 godina kasnije, 2007.godine pokreće vlastitu tvrtku Serengeti d.o.o., specijaliziranu za softverski inženjering, a čija je baza poslovni model “team extension”.

Željko Vučemil
 

Željko Vučemil, dipl. ing. stroj. je diplomirao na Fakultetu strojarstva i brodogradnje 1983. godine. Nakon nekoliko godina rada u struci u poduzećima: Monting energetika, Sila-Rapid i ZET, 1995. godine s partnerom Dr. Antunom Mikecom osniva VMD Promet d.o.o., čiji je suvlasnik, a od 2015. godine poduzeće mijenja ime u VMD Grupa d.o.o., unutar kojeg se nalazi više poduzeća. U 25 godina postojanja poduzeća, izgrađeno je preko 400.000 m2 BRP stambenog prostora, a u zadnjih desetak godina, u prosjeku, na gradilištima je zaposleno preko 400 radnika. Poduzeće je iznimno orijentirano na etičnost u poslovanju, pa u navedenom razdoblju, iako je imalo preko 1.000 kupaca, nema niti jedan sudski spor s niti jednim kupcem ili dobavljačem. U zadnjih 10 godina poduzeće se ne oglašava, budući da preko 80% novih kupaca dolazi po preporuci ranijih kupaca.

Barbara Vuković
 

Barbara Vuković članica je uprave i financijska direktorica poduzeća Metal Product d.o.o. Barbara je diplomirala i magistrirala na Ekonomskom fakultetu u Zagebu iz područja Računovodstva i revizije. Studij je nastavila na Cass Business School, University of London gdje je stekla titulu magistra znanosti iz Strateškog menadžmenta s najvišim pohvalama te Beta Gamma Sigma priznanje kao jedna od 10% najboljih studenata generacije. Barbara se dodatno školovala na Harvard University i University of California, Berkeley, gdje je pohađala ljetne škole. Za vrijeme studija, bila je stipendist Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te je nagrađena Posebnom rektorovom nagradom za vođenje studentskog projekta Case Study Competition. Tijekom studija stjecala je radno iskustvo kroz prakse u Američkoj ambasadi u Zagrebu, Ernst&Young, Coca-Cola HBC i M&A Research Center u Londonu. Nakon studija zaposlila se u SPAR Hrvatska na rotacijskom pripravničkom programu. 2014. godine Barbara se priključila obiteljskom poduzeću kao treća generacija koja sudjeluje u upravljanju. Od početka u Metal Productu prošla je razne odjele – nabavu, inozemnu prodaju, proizvodnju i skladište kako bi što kvalitetnije upoznala svaki aspekt poslovanja te je od 2018. godine preuzela funkciju financijske direktorice. Udana je i majka dvojice sinova.

 

MODERATORI:

Danijela Šarić Lukačić
 

Danijela Šarić Lukačić, dipl. oec., diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, zaposlena je kao konzultant za kontroling i financije u Poslovnoj učinkovitosti d.o.o. Posjeduje višegodišnje iskustvo i opsežno znanje iz područja kontrolinga, računovodstva, vođenja projekata, financijskog planiranja i izvještavanja, koje je stekla u bankarskom sektoru te na rukovodećoj poziciji u Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga. Tijekom svoje karijere kontinuirano se stručno usavršavala i educirala. Posjeduje Certifikat Controller Akademie te Certifikat ATTF International Compliance - Foundation Level. Međunarodno je certificirani HICHERT®IBCS Analyst. Od posebnog interesa su joj područja strateškog i operativnog planiranja. Tijekom svoje karijere vodila je brojne projekte. Posjeduje značajna znanja i iskustva u vođenju projekata vezanih uz razvoj sustava unutarnjih kontrola u javnom sektoru što obuhvaća izradu strateških i operativnih planova, utvrđivanje ključnih pokazatelja uspješnosti, upravljanja rizicima, dizajn i implementaciju poslovnih procesa itd.Također je vodila projekt implementacije ERP rješenja i uspostave funkcije kontrolinga u neprofitnom sektoru. Zamjenica je urednika časopisa "Kontroling, financije i menadžment". 

Mladen Meter
 

Dr. sc. Mladen Meter je konzultant i direktor tvrtke Poslovna učinkovitost d.o.o. za poslovno savjetovanje. Posjeduje višegodišnje iskustvo na rukovodećim pozicijama u međunarodnim tvrtkama (Kaufland, Generali, Basler), a trenutačno radi samostalno i s renomiranim inozemnim partnerima na brojnim projektima u Hrvatskoj i u inozemstvu. Magistrirao je 2005. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, 2006. završio je Controlling Stufenprogramm na austrijskom Controller Institutu u Beču te položio ispit za diplomiranog financijskog kontrolera, a 2012. je doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Također se školovao na poslovnoj školi IEDC Bled School of Management i na Horváth Akademie u Njemačkoj. Međunarodno je certificirani HICHERT®IBCS konzultant i trener te certificirani konzultant partner za IBCS certificirana informatička rješenja za izradu profesionalnih poslovnih izvještaja i prezentacija prema HICHERT®IBCS standardima. Pripremio je međunarodne kontroling standarde za Hrvatsku te je kao jedini suradnik koji nije iz njemačkog govornog područja bio član međunarodnog projekta (Njemačka, Švicarska, Austrija, Hrvatska) za prepoznavanje i poboljšanje kontroling standarda u poslovnoj praksi poduzeća. Također je jedini koautor, koji nije iz njemačkog govornog područja, međunarodnih standarda kontrolinga „Standards im Controlling“ (njemačko izdanje). Autor je brojnih certificiranih edukacijskih programa za kontroling, financije i menadžment te urednik časopisa za poslovnu praksu „Kontroling, financije i menadžment“ i knjiga „Najnoviji trendovi u kontrolingu“, „Instrumenti kontrolinga“ „Menadžment i kontroling“. Voditelj je radne grupe ICV Croatian Adriatic Region, međunarodne udruge kontrolera ICV – Internationaler Controller Verein, koja je regionalno orijentirana i fokusirana na teme poboljšanja i postizanja izvrsnosti u poslovanju poduzeća različitih industrija. Ovlašteni je interni revizor za banke, financijske institucije i informacijske sustave te certificirani konzultant Mreže konzultanata HAMAG-BICRO-a za područja: poslovnog planiranja, financija, organizacije i poslovnog upravljanja. Lokalni je konzultant Europske banke za obnovu i razvoj - EBRD. Veći broj godina je kao viši predavač predavao na AACSB akreditiranoj poslovnoj školi, a među brojnim fakultetima i poslovnim školama predaje i u Njemačkoj na ESB Business School u Reutlingenu. Također vrlo često predaje na otvorenim i in-house edukacijama u Hrvatskoj i inozemstvu.

 
 
Sve edukacije
 Aktualne edukacije