Datum održavanja:
Srijeda, 21.11.2018.
Rok za prijavu:
Ponedjeljak, 19.11.2018.
 

Opis:
Natječaj za podmjeru 6.3 Programa ruralnog razvoja, raspisuje se treći put od početka provedbe programa. Na prva dva natječaja, oko 2.300 korisnika iz kategorije „malih“ poljoprivrednih gospodarstava ostvarilo je po 15.000 EUR-a potpore, za različite aktivnosti vezane uz poljoprivrednu proizvodnju. Na novom natječaju za koji se prijave podnose od 30. kolovoza pa sve do 13. prosinca osigurano je sredstava za financiranje dodatnih 2.500 projekata.

Ciljevi:
Cilj je ove edukacije potencijalnim korisnicima koji planiraju prijavu na ovaj natječaj, omogućiti stjecanje znanja potrebnih za samostalnu izradu poslovnog plana, podnošenje prijave i kasnije podnošenje zahtjeva za isplatu sredstava. Uz to, cilj je radionice prezentirati obveze korisnika vezano uz poreze i obvezne doprinose, kako bi se izbjegla sva „iznenađenja“ u budućnosti.

Kome je namijenjena:
Svim potencijalnim prijaviteljima na natječaj koji je u tijeku.

SADRŽAJ I RASPORED

08:30 - 09:00    Registracija i preuzimanje materijala
09:00 - 10:30    Preduvjeti prijave na natječaj

 • Općenito o mjeri
 • Upis u evidenciju korisnika potpora u ruralnom razvoju
 • Prihvatljivost korisnika, prihvatljivost projekta
 • Potrebna dokumentacija za prijavu

10:30 - 10:45    Stanka za kavu
10:45 - 12:15    Metodologija izrade poslovnog plana

 • Pojašnjenja predloška poslovnog plana
 • Izrada poslovnog plana


12:15 - 13:15    Stanka za ručak
13:15 - 14:45    Prijava projekta

 • Kretanje kroz Agronet aplikaciju – unos prijave u sustav
 • Podnošenje zahtjeva za potporu
 • Dokumentacija za podnošenje Zahtjeva za isplatu

14:45 - 15:00    Stanka za kavu
15:00 - 16:30    Obveze korisnika s osnove poreza i doprinosa

 • Tko je u obvezi plaćanja doprinosa?
 • Tko je u obvezi plaćanja poreza?
 
Marin Kukoč
 

Marin Kukoč, diplomirao je na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od 2006. godine je zaposlen u Ministarstvu poljoprivrede, u Upravljačkom tijelu pretpristupnih programa SAPARD i IPARD i Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014. – 2020., na poslovima vezanim uz Programiranje, Praćenje i vrednovanje i Promidžbu EU programa ruralnog razvoja. Od listopada 2018. vlasnik je obrta specijaliziranog za savjetodavne usluge iz područja ruralnog razvoja. Student je na poslijediplomskom doktorskom studiju „Ekonomika poljoprivrede“ na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Miljenka Cutvarić
 

mr. sc. Miljenka Cutvarić, diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i na istom fakultetu magistrirala 2010. godine, smjer Računovodstvo, revizija i financije. Dugogodišnje radno iskustvo stječe kao urednik savjetnik u stručnom časopisu Računovodstvo i financije u izdanju Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika. Ovlaštena je porezna savjetnica, autorica brojnih stručnih članaka, urednica i autorica niza izdanja s područja računovodstva i poreza.  Posjeduje dugogodišnje iskustvo kao predavač na seminarima, radionicama i konferencijama, tako je bila predavač na nizu radionica za korisnike potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanje u poljoprivredi ribarstvu i ruralnom razvoju.

 
 
Sve edukacije
 Aktualne edukacije