Datum i mjesto održavanja:
Srijeda, 11.12.2019.
Zagreb
Rok za prijavu:
Ponedjeljak, 09.12.2019.
 
Empowered at work

Visoka očekivanja, vremenski pritisci, nedostatni resursi dio su svakodnevnice u poslovnom okruženju. Svi ti faktori mogu izazivati visoke razine stresa  koje mogu imati štete posljedice na zdravlje i kvalitetu života pojedinca. Stoga je važno pravovremeno prepoznavanje potencijalnih stresora te preventivno djelovanje. Prvi korak je identificiranje pravih uzroka. Također je važno prepoznati koja razina pobuđenosti ima optimalni efekt na radnu učinkovitost i kako je samostalno regulirati. Osim kroz psihičku dimenziju, na stres i radnu učinkovitost možemo utjecati i kroz fizičku, nutricionističku i biokemijsku dimenziju. Fizičkom aktivnošću je moguće osloboditi se akumiliranog stresa, unaprijediti izgled, zdravlje i poslovnu produktivnost. Pravilna prehrana i unos vitamina i minerala su jedni od osnovnih mehanizama pravilnog održavanja zdravlja.

SADRŽAJ I RASPORED

08:30 - 09:00  Registracija i preuzimanje materijala
09:00 - 10:30  [PSIHOLOŠKA DIMENZIJA] Optimalni faktori razvoja
(Sandra Šućurović)

 • Sigurna zona i njene zamke za razvoj pojedinca
 • Stres i radna učinkovitost
 • Optimalna razina pobuđenosti u poslovnom okruženju

PRAKTIČNA VJEŽBA: Usmjeravanje pažnje na sadašnji trenutak

10:30 - 10:45  Stanka za kavu
10:45 - 12:15  [FIZIČKA DIMENZIJA] Zdravi i uspješni 
(Mario Vekić)

Kroz stručno vodstvo i individualizirani pristup vježbanju:

 • Osloboditi se od akumuliranog stresa
 • Unaprijediti zdravlje i zdravstveni fitness
 • Poboljšati tjelesni izgled
 • Poboljšati poslovnu produktivnost

PRAKTIČNA VJEŽBA: Popuštanje napetosti vratnog i torakalnog dijela kralježnice 

12:15 - 13:30  Stanka za ručak
13:30 - 15:00  [NUTRICIONISTIČKA DIMENZIJA] Novo doba nutricionizma
(Mirela Marić)

 • Trendovi u današnjoj prehrani
 • Prevencija - primjenjeni nutricionizam
 • Nutricionistička dijagnostika
 • Primjeri balansiranih obroka

15:00 - 15:10  Stanka za kavu
15:10 - 16:30  [BIOKEMIJSKA DIMENZIJA] Vitaminsko mineralno mjerenje i savjetovanje
(Branka Bunić)

Individualno mjerenje vitaminsko - mineralnog status polaznika i savjetovanje

 
Sandra Šućurović
 

Sandra Šućurović, mag. psych., diplomirala je psihologiju na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu, te se kvalificirala se za menadžera odnosa s javnošću na Medijskom učilištu Studia Intermedia.  Završava doktorski studij na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, gdje ujedno i radi kao predavač. Bila je vanjska suradnica na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te stručna suradnica Sportskog saveza Grada Zagreba. Vodila je organizaciju niza sportskih i znanstveno-istraživačkih projekata, te kontinuirano sudjeluje u provedbi seminara i edukacija. Trenutno je angažirana kao  psihologinja u Nogometnoj školi GNK Dinama i stručni je suradnik na Sportskom učilištu.

Mario Vekić
 

Mario Vekić, CEO Aviron fit, diplomirani instruktor fitnesa u teretani, završio je Fitness učilište u Zagrebu i upisan je u europski registar trenera  (EREPS). Iza sebe ima četverogodišnje iskustvo u individualnom vježbanju i radu s klijentima, početne obuke i poučavanju osnovnoj tehnici rada s trenažerima, slobodnim utezima, girjama i trx . Tijekom tog je razdoblja odradio više od 5.000 sati individualnih treninga s 90 klijenta, među kojima je najviše poslovnih ljudi, kojima treninzi služe za poboljšanje tjelesne forme, oslobađanje od stresa, unaprjeđenje psihofizičkog zdravlja i poboljšanje poslovne produktivnosti. Prije nego je odlučio pomagati ljudima da žive zdravije i osjećaju se bolje, iskustvo i znanje stjecao je 19 godina profesionalnim bavljenjem veslanjem, što uključuje i nastup na dvije Olimpijade (u Londonu 2012. te u Pekingu 2008.), 14 puta na svjetskim prvenstvima, četiri puta na europskim prvenstvima, dva puta na Mediteranskim igrama te čak 18 puta na državnim prvenstvima. Rezultiralo je to s oko 40 medalja na državnim prvenstvima u raznim disciplinama. 

Mirela Marić
 

Dr. sc. Mirela Marić doktorirala je na Prehrambeno – biotehnološkom fakultetu u Zagrebu, na temu: Procjena alergijskog potencijala voća i povrća u funkciji proizvodnih procesa ,a diplomirala je 2000. godine na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, studij prehrambene tehnologije smjer nutricionizam. Nakon studija radi u službama prodaje, kao voditelj marketinga i na području nutricionizma. Od 2004. zaposlena je u Poliklinici Aviva i radi kao Voditeljica Centra za regulaciju tjelesne težine. Suvlasnica je Nutrilife Centra, nutricionističko – dijagnostičkog Centra, koji predstavlja Novo doba nutricionizma u Hrvatskoj. Uz razne projekte , odradila je i treću sezonu show-a emisije RTL –a Život na vagi i službeni je nutricionist emisije . Aktivno surađuje sa svim nadležnim zdravstvenim institucijama, prati zakonodavstva i pravilnike o prehrani i dijetetici. Redovito sudjeluje na svim znanstvenim usavršavanjima, objavljuje znanstvene radove, sudjeluje na tečajevima trajne edukacije, te prisustvuje sa predavanjima na raznim domaćim i međunarodnim kongresima.

Branka Bunić
 

Branka Bunić, mag. nutricionizma, diplomirala na Prehrambeno – biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, studij prehrambene tehnologije, smjer nutricionizam. Stručno se osposobljavala u Kliničkom Bolničkom Centru Zagreb u Službi za prehranu i dijetetiku. Radi u Nutrilife Centru, sudjeluje na raznim eventima povezanim s nutricionizmom. Redovito prisustvuje na znanstvenim usavršavanjima i kongresima.

 
 
Sve edukacije
 Aktualne edukacije