Datum i mjesto održavanja:
Srijeda, 18.09.2019.
Zagreb
Rok za prijavu:
Ponedjeljak, 16.09.2019.
 
CFM Club Breakfast: Kontroling u ljudskim potencijalima

ŠTO JE CFM CLUB BREAKFAST?

CFM Club Breakfast ima za cilj omogućiti druženje i razmjenu iskustva među zaposlenima u ljudskim potencijalima, kontrolingu, financijama i menadžmentu.

KOME JE NAMIJENJEN DOGAĐAJ?

Događaj je namijenjen:

 • stručnjacima u ljudskim potencijalima, kontrolingu, financijama i menadžmentu i
 • onima koji to namjeravaju postati.

Napomena:​
CFM Club Breakfast je javni događaj te će se sadržaj događaja fotografirati.

 

SADRŽAJ I RASPORED

08:30 - 09:00    Registracija sudionika

 

09:00 – 09:10   Otvaranje CFM Club Breakfasta

 

09:10 – 09:30   Ljudski potencijali – najvažnija komponenta uspješnih poduzeća

Boris Balent, mag. psih., Direktor, 1,2,3 Pokreni d.o.o.

 • Vrijednosti i kultura organizacije 
 • Odabir kadrova u skladu s vrijednostima i ciljevima organizacije
 • Razvoj kadrova u skladu s vrijednostima i ciljevima organizacije
09:30 – 09:50   Kontroling u ljudskim potencijalima

Dr. sc. Mladen Meter, Konzultant za kontroling i financije, Poslovna učinkovitost d.o.o. za poslovno savjetovanje

 • Što je HR kontroling i njegov utjecaj na poslovanje   
 • Suradnja HR-a, kontrolinga i menadžmenta
 • KPI-evi i BSC
09:50 – 10:10   KPI-evi u ljudskim potencijalima

Ivana Vidaković Orešić, dipl. psih., HR Manager

 • Osnovna pravila kod određivanja KPI-eva i sustav KPI-eva u ljudskim potencijalima
 • Najčešće greške pri definiranju i odabiru KPI-eva
 • Glavne grupe KPI-eva u ljudskim potencijalima    
10:10 – 10:30   Experience Exchange & Networking

 

 

NAPOMENA: Prijavite se i rezervirajte svoje mjesto na vrijeme jer je broj sudionika događaja ograničen!

 
Boris Balent
 

Boris Balent, mag. psih., diplomirao je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a trenutno je na postdiplomskom doktorskom studiju na Kineziološkom fakultetu. Niz godina radio je kao konzultant na poslovima procjene i selekcije zaposlenika, edukacijama, coachingu i razvoju različitih HR sustava unutar raznih organizacija. Osmislio je i održao niz treninga iz područja upravljanja stresom, komunikacije, rješavanje konflikata, selekcijskih procesa i sl. Vodio je mnoge projekte u domeni ljudskih potencijala i sportske psihologije.

Mladen Meter
 

Dr. sc. Mladen Meter je konzultant i direktor tvrtke Poslovna učinkovitost d.o.o. za poslovno savjetovanje. Posjeduje višegodišnje iskustvo na rukovodećim pozicijama u međunarodnim tvrtkama (Kaufland, Generali, Basler), a trenutačno radi samostalno i s renomiranim inozemnim partnerima na brojnim projektima u Hrvatskoj i u inozemstvu. Magistrirao je 2005. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, 2006. završio je Controlling Stufenprogramm na austrijskom Controller Institutu u Beču te položio ispit za diplomiranog financijskog kontrolera, a 2012. je doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Također se školovao na poslovnoj školi IEDC Bled School of Management i na Horváth Akademie u Njemačkoj. Međunarodno je certificirani HICHERT®IBCS konzultant i trener te certificirani konzultant partner za IBCS certificirana informatička rješenja za izradu profesionalnih poslovnih izvještaja i prezentacija prema HICHERT®IBCS standardima. Pripremio je međunarodne kontroling standarde za Hrvatsku te je kao jedini suradnik koji nije iz njemačkog govornog područja bio član međunarodnog projekta (Njemačka, Švicarska, Austrija, Hrvatska) za prepoznavanje i poboljšanje kontroling standarda u poslovnoj praksi poduzeća. Također je jedini koautor, koji nije iz njemačkog govornog područja, međunarodnih standarda kontrolinga „Standards im Controlling“ (njemačko izdanje). Autor je brojnih certificiranih edukacijskih programa za kontroling, financije i menadžment te urednik časopisa za poslovnu praksu „Kontroling, financije i menadžment“ i knjiga „Najnoviji trendovi u kontrolingu“, „Instrumenti kontrolinga“ „Menadžment i kontroling“. Voditelj je radne grupe ICV Croatian Adriatic Region, međunarodne udruge kontrolera ICV – Internationaler Controller Verein, koja je regionalno orijentirana i fokusirana na teme poboljšanja i postizanja izvrsnosti u poslovanju poduzeća različitih industrija. Ovlašteni je interni revizor za banke, financijske institucije i informacijske sustave te certificirani konzultant Mreže konzultanata HAMAG-BICRO-a za područja: poslovnog planiranja, financija, organizacije i poslovnog upravljanja. Lokalni je konzultant Europske banke za obnovu i razvoj - EBRD. Veći broj godina je kao viši predavač predavao na AACSB akreditiranoj poslovnoj školi, a među brojnim fakultetima i poslovnim školama predaje i u Njemačkoj na ESB Business School u Reutlingenu. Također vrlo često predaje na otvorenim i in-house edukacijama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Ivana Vidaković Orešić
 

Ivana Vidaković Orešić, dipl. psiholog je organizacijski psiholog s višegodišnjim iskustvom na području upravljanja ljudskim resursima, u privatnom i javnom sektoru. Trenutačno radi kao koordinator za upravljanje ljudskim resursima (HR business partner) u velikom javnom poduzeću. Prvenstveno se bavi savjetovanjem svih razina menadžmenta po pitanju upravljanja i razvoja ljudskih potencijala, razvojem i implementacijom HR strategije, procesa i projekata, te planiranjem, analizom i izvještavanjem. Radila je na projektima restrukturiranja, sistematizacije, optimizacije troškova i broja zaposlenih, 360° feedbacka. Diplomirala je na studiju psihologije 2008. godine, 2011. položila ispit za NLP Business Practitionera, a 2013. ispit za NLP Master Practitionera.

 
 
Sve edukacije
 Aktualne edukacije