Datum i mjesto održavanja:
Četvrtak, 13.12.2018.
Zagreb
Rok za prijavu:
Utorak, 11.12.2018.
 
CANVAS metodologija za izradu poslovnog modela

 Opis:

Na ovoj radionici naučite kako možete koristiti business model canvas u različitim poslovnim situacijama, prvenstveno za osmišljavanje novih idejnih rješenja. Želite li pronaći nove poslovne modele ili vas zanima kako se diferencirati od konkurencije i privući nove kupce, ovo je radionica za vas. Uspješne kompanije svoj uspjeh temelje na inovativnosti, ali često im je problem kako pokrenuti inovacije unutar vlastite organizacije. Na ovoj radionici naučite kako putem inovacija doći do konkurentske prednosti na tržištu te kako metodologiju business model canvas koristiti za inovacije.

Ciljevi:

Kroz ovu radionicu upoznat ćete se sa različitim vrstama i tipovima inovacija, savladat ćete business model canvas metodologiju te ćete naučiti kako ju koristi za osmišljavanje inovativnih poslovnih modela te ostalo inoviranje u svakodnevnim poslovnim situacijama. Upoznat ćete se s nizom primjera i case-va koji će vam pomoći za bolje razumijevanje materije. Naučit ćete kako brzo i učinkovito doći do prototipa te time smanjiti rizike inoviranja. Business model innovation podrazumijeva razvoj novih, inovativnih koncepata koji će pomoći organizaciji da osvoji nove kupce i nova tržišta. Digitalno vrijeme u kojem živimo potiče nas da inoviramo brže, a dosadašnji modeli pokazuju se presporima i neučinkovitima. Naučit ćete osnove business model inoviranja, s posebnim naglaskom na nove načine brzog inoviranja koje koriste uspješne korporacije, ali i startupovi. Upoznat ćete se s teoretskom podlogom, kao i sa niz uspješnih primjera iz poslovne prakse, a što je najvažnije, naučit ćete koristiti business model innovation u praksi.

Kome je radionica namijenjena:

Radionica je namijenjena vlasnicima i menadžmentu poduzeća, menadžerima za inovacije, djelatnicima zaduženim za marketing, komunikacije, istraživanje i razvoj, voditeljima projekata te analitičarima i specijalistima koji sudjeluju u osmišljavanju inovativnih rješenja.

SADRŽAJ I RASPORED

08:30 - 09:00 Registracija i preuzimanje materijala 
09:00 - 10:30 Temeljni pojmovi

 • Što su inovacije; vrste, tipovi 
 • Disruptivne inovacije 
 • Inovativni poslovni modeli 
 • Uvod u metodologiju razvoja ideje

Case study analiza: Analiza uspješnih primjera poslovnih modela iz svjetske prakse

10:30 - 10:45 Stanka za kavu
10:45 - 12:15 Osnove business model canvas

 • Izrada poslovnog modela 
 • Dodatni alati za identifikaciju potreba 
 • Izrada business model canvas 
 • Testiranje minimalno održivog proizvoda 

Praktična vježba: Koraci business model canvasa

12:15 - 13:15 Stanka za ručak
13:15 - 14:45 Grupni rad: Rad na konkretnom primjeru

14:45 - 15:00 Stanka za kavu
15:00 - 16:30 Nastavak grupnog rada

 • Zajednička diskusija 
 • Prezentacija rješenja 
 • Mogućnosti upotrebe business model canvasa u svakodnevnim poslovnim situacijama
 
Snježana Šlabek 
 

Snježana Šlabek, struc. spec. ing. tech. info.,  konzultantica je i trenerica koja pomaže organizacijama u provođenju inovacijske transformacije, digitalnom učenju i upravljanju znanjem. Suosnivačica je i partnerica u Cambridge Innovative System Solutions Ltd, međunarodnoj kompaniji specijaliziranoj za razvoj inovativne korporativne kulture. Kroz svoje višegodišnje korporativno iskustvo u Podravci radila je u HR-u i Globalnom razvoju poslovanja  kao voditeljica upravljanja znanjem, projekata digitalne transformacije HR-a i voditeljica inovacija  te stekla  niz dodatnih certifikata i specijalizacija u struci. Dvije godine zaredom nalazila se se na britanskoj „Movers and shakers“ listi kao jedna od 100 svjetski najutjecajnih osoba iz područja digitalnog učenja i upravljanja znanjem.  Za projekte iz područja upravljanja znanjem, idejama i inovacijama  dva puta osvojila je nagradu “Najbolje HR prakse”. Kao asistentica i mentorica surađuje s poslovnim školama i sveučilištima u Hrvatskoj i Sloveniji. 

 
 
Sve edukacije
 Aktualne edukacije