08. 11. 2014.
KONFERENCIJA: Dani hrvatskog osiguranja 2015.

Od 04. - 06. studenog 2015. godine u Opatiji je održana međunarodna znanstveno-stručna konferencija o osiguranju “Dani hrvatskog osiguranja” na kojoj je Poslovna učinkovitost bila jedan od sponzora. 

Trodnevnu konferenciju organizirao je Hrvatski ured za osiguranje koji istu već tradicionalno organizira za osiguravateljnu struku od 2003. godine.

Prema Hrvatskom uredu za osiguranje, primarni cilj Konferencije je "osigurateljnoj javnosti podastrijeti teme i probleme koji trenutno muče hrvatsko osiguranje, u namjeri da se oslika sadašnje stanje i usporedi sa standardima kojima se teži."

S ciljem popularizacije znanstvenih i stručnih istraživanja i rasprava iz područja osiguranja objavljen je i Zbornik radova „Dani hrvatskog osiguranja 2015.“. U izradi Zbornika sudjelovali su afirmirani stručnjaci i znanstvenici iz područja osiguranja, ali i neki mladi i perspektivni istraživači i praktičari.

Dr. sc. Mladen Meter, konzultant za kontroling i financije, je također objavio rad u Zborniku radova pod nazivom: „Unapređenje funkcije i procesa kontrolinga u društvima za osiguranje“. 

Zbornik 2015. (PDF, Hrvatski, 3,3MB)

Poseban gost na Konferenciji je bio profesor Karel Van Hulle, „arhitekt“ novih pravila solventnosti i upravljanja rizikom za (re)osiguratelje – Solvency II.

Fotografije sa Konferencije "Dani hrvatskog osiguranja":

*fotografije preuzete iz:www.huo.hr

 
Da li vam se svidio stručni tekst?
Prijavite se za redovito primanje obavijesti iz kontrolinga, financija i menadžmenta.