Datum i mjesto održavanja:
Petak, 07.12.2018.
Zagreb
Rok za prijavu:
Srijeda, 05.12.2018.
 
Razumijevanje i primjena GDPR uredbe

► Opis:

Uredba je primjenjiva i odnosi se na sve organizacije bez obzira na veličinu i djelatnost. AZOP – Agencija za zaštitu osobnih podataka, najavila je da će vršiti kontrole slijeđenja uredbe i kažnjavati one koji nisu usklađeni, tj. onih koji ne mogu dokazati usklađenost sa GDPR-om. Kompleksnost prilagodbe i uspostave potrebnih procesa zahtijeva poznavanje uredbe i stručna znanja vezana uz zaštitu podataka i informacijsku sigurnost.

GDPR izazovi

  • Evidencija obrade i razumijevanje poslovanja u odnosu na uredbu
  • Prikupljanje podataka i transparentnost – primjenjuje li se vaša Politika o privatnosti, obavještavanje ispitanika i postupci prikupljanja osobnih podataka u skladu s novim pravilima o transparentnosti i privoli?
  • Pravna osnova za obradu – postoji li pravna osnova za obradu osobnih podataka te je li ista transparentna i jasna ispitanicima?
  • Ispitanici su upoznati kako će se koristiti njihovi podaci? Kako izraditi svoju izjavu o privatnosti ako podatke dobivaju treće strane (npr. druga tijela državne uprave)?
  • Pravila i postupci – jesu li vaša pravila za rukovanje i zadržavanje osobnih podataka, te zahtjeva za podacima odgovarajuća? Vodi li se evidencija obrade?
  • Ugovori – ako koristite treće strane za obradu osobnih podataka u vaše ime (npr. pružatelji informatičkih usluga ili marketinške agencije), ispunjavaju li vaši ugovori zahtjeve GDPR-a?
  • Sloboda informiranja – kakav će utjecaj imati GDPR na slobodu zahtjeva za informacijama (pravo na uvid)? Povećan opseg posla, nove procedure,….
  • Izvještavanje o povredama sigurnosti – jeste li uspostavili interne procese za otkrivanje, analizu i rješavanje incidenata vezanih uz povredu sigurnosti osobnih podataka te prijavljivanje istih ispitanicima i regulatornom tijelu?
  • Službenik za zaštitu podataka – Trebate li službenika i koje su mu odgovornosti.


► Ciljevi:

Da se osigura polaznicima da:

  • Razumiju uredbu u potpunosti
  • Naprave detaljnu analizu aktivnosti obrade podataka
  • Uspostave sustava upravljanja zaštitom podataka

► Kome je namijenjena:

Svim organizacijama koje se trebaju prilagoditi GDPR uredbi, Službenicima za zaštitu podataka i onima koji to tek trebaju postati.

► Metode rada:

Polaznici edukacije će steći znanja i vještine kroz predavanje, demonstracijske prikaze, praktične vježbe, diskusiju, individualni i grupni rad sa drugim polaznicima i trenerom.


SADRŽAJ I RASPORED:

08:30 - 09:00 Registracija i preuzimanje materijala
09:00 - 10:30 Razumijevanje GDPR uredbe

  • Prolaz kroz glavne odredbe uredbe
  • Razumijevanje uredbe kroz primjere iz prakse
  • Privole i zakonitost obrade

10:30 - 10:45 Stanka za kavu
10:45 - 12:15 Evidencija obrade

  • Razumijevanje najkritičnijeg elementa prilagodbe „Evidencije obrade podatka“
  • Praktična radionica izrade evidencije obrade

12:15 - 13:15 Stanka za ručak
13:15 - 14:45 Upravljanje rizicima zaštite podataka

  • Upravljanje rizicima zaštite podataka od identifikacije prijetnji do tretmana rizika (radionica)
  • Procjena učinka na zaštitu podataka (radionica)

14:45 - 15:00 Stanka za kavu
15:00 - 16:30 Dokumentacija i zaštita podataka

  • Izrada osnovne dokumentacije (Politike i procedure)
  • Prava ispitanika – razumijevanje i metode djelovanja
  • Zaštita podataka – najbolje prakse
 
Darie Marić
 

Darie Marić, CISM, CISA, CRISC, ISO 27001:2013 Lead Auditor, konzultantske tvrtke koja pomaže klijentima u uspostavi informacijske sigurnosti, kontinuiteta poslovanja, upravljanja rizicima, upravljanja kvalitetom, upravljanja IT uslugama, te prilagodbi poslovanja sukladno ISO normama i regulativi. Ima preko 18 godina iskustva u poljima informacijske sigurnosti kao voditelj informacijske sigurnosti te konzultant s preko 1000 predavanja u poljima djelovanja. Posjeduje međunarodno priznate certifikate koji se obnavljaju na godišnjoj bazi, kao CISA (Certified Information System Auditor), CRISC (Certified in Risk and Information System Control), CISM (Certified Information Security Manager), te certifikat ISO/IEC 27001:2013 Lead Auditor.

 
 
PRIJAVNICA
1.390,00 kn+ PDV
 
 
POPUSTI
  • 5%
    za članove Kluba kontrolera i naše dosadašnje polaznike
  • 10%
    za 2 polaznika iz istog poduzeća
  • 15%
    za 3 i više polaznika iz istog poduzeća
  • *Popusti se ne zbrajaju te je prilikom prijave potrebno u polju „Napomena“ navesti osnovu po kojoj se ostvaruje mogući popust
 
IN-HOUSE EDUKACIJE

Postoji mogućnost organizacije In-house edukacije.
Kontaktirajte nas
za dodatne informacije i ponudu.

 
Sve edukacije
 Aktualne edukacije