Datum i mjesto održavanja:
Petak, 14.12.2018.
Zagreb
Rok za prijavu:
Srijeda, 12.12.2018.
 
Efikasno vođenje poslovnih sastanaka

► Opis i ciljevi:

Vrijeme je novac, upućuje stara mudra izreka, a sastanci često asociranju na gubljenje vremena (posebno ako su neučinkoviti). Iako bi trebali biti iznimka, a ne pravilo, u velikom broju tvrtki sastanci su uobičajen način rada i neizbježan oblik poslovne komunikacije. Kao takvi, trebali bi se shvatiti ozbiljno i biti brzi i efikasni uz poštivanje svačijeg vremena. Za postizanje efikasnosti poslovnih sastanaka jako je bitno prije sastanka definirati svrhu sastanka, koji je to cilj koji se želi postići, a zatim na sastanak pozvati ljude koji bi pridonijeli realizaciji svrhe i omogućili ostvariti željeni cilj. Prije sastanka svakako je poželjno sudionike upoznati sa temom, ali i ciljem te pojasniti očekivanja od sudionika. Tijekom sastanka, voditelj bi trebao biti dobar moderator koji omogućuje interakciju sudionika, potiče aktivno sudjelovanje i pozitivnu prisutnost, usmjerava razgovore i izlaganja prema cilju sastanka te vodi brigu o vremenu diskusije i izlaganja sudionika.

Trening je organiziran kao interaktivna radionica u okviru koje će svaki polaznik kreirati vlastiti stil vođenja poslovnih sastanaka, unaprijediti organiziranje i usvojiti alate dobrog i efikasnog vođenja sastanka.

Cilj radionice je naučiti sastanak dići na višu razinu, razraditi akcijski plan te osvijestiti dozu odgovornosti sudionika. Kroz dijalog s polaznicima, konkretne vježbe i simulacije slučaja polaznici će usavršiti vještine učinkovitog vođenja profesionalnog sastanka, koje je moguće primijeniti odmah nakon završetka radionice.


► Kome je radionica namijenjena:

Poduzetnicima, menadžerima, voditeljima, svima koji žele unaprijediti vještine vođenja sastanaka te svim sudionicima poslovnih sastanaka.


► Sadržaj i raspored radionice:

08:30 - 09:00 Registracija i preuzimanje materijala
09:00 - 10:30 Priprema za dobro vođenja sastanaka

 • Svrha, trošak i uspješnost poslovnog sastanka
 • Dobra priprema kao ključ efikasnosti
 • Osnove kvalitetne provedbe poslovnog sastanaka

Praktična vježba: Određivanje agende, izgradnja vlastitog stila vođenja sastanka

10:30 - 10:45 Stanka za kavu
10:45 - 12:15 Sastanak kao grupna dinamika

 • Upravljanje grupnim procesom
 • Upravljanje nefunkcionalnim ponašanjem

Praktična vježba: Učinkovito korištenje povratne informacije

12:15 - 13:15 Stanka za ručak
13:15 - 14:45 Uspješno vođenje sastanka

 • Zlatna pravila uspješnog sastanka
 • Aktivno slušanje za učinkovito vođenje sastanka
 • Poželjna i nepoželjna pitanja tijekom sastanaka

Praktična vježba: Prepoznavanje (ne)slušanja, pravilno postavljanje pitanja, moderiranje

14:45 - 15:00 Stanka za kavu
15:00 - 16:30 Podići sastanak na višu razinu

 • Kako skratiti sastanak
 • Što nakon sastanka

Praktična vježba: Mini sastanci, Procjena uspješnosti sastanka

 
Željka Šeler
 

Željka Šeler, dipl. oec. dvadesetogodišnje poslovno iskustvo u financijskom sektoru stjecala je kao stručni suradnik na projektima IBRD (Svjetske banke za obnovu i razvoj) i EBRD (Europske banke za obnovu i razvoj), stručni suradnik za kreditiranje i kao financijski analitičar u banci. Raspolaže bogatim znanjima iz područja računovodstva, procjene boniteta i kreditne sposobnosti poduzeća, planiranja, izrade i ocjene investicijskih projekata te razvoja projekata. Uz profesionalni rad u financijskom sektoru posjeduje i desetogodišnje iskustvo održavanja treninga i edukacija. Diplomirala je 1998. na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, ovlašteni je samostalni voditelj knjigovodstva, računovodstva i financija i ovlašteni je voditelj projekata. Pohađala je FOIP studij, gdje je stekla certifikat za izradu i ocjenu investicijskih projekata, kao i certifikat za ocjenu boniteta poduzeća. Uspješno je završila program NLP manager&business coach odobren od International network of Humanistic Neurolinguistic Psychology i sva naučena znanja implementira u treninzima i radionicama.

 
 
PRIJAVNICA
1.390,00 kn+ PDV
 
 
POPUSTI
 • 5%
  za članove Kluba kontrolera i naše dosadašnje polaznike
 • 10%
  za 2 polaznika iz istog poduzeća
 • 15%
  za 3 i više polaznika iz istog poduzeća
 • *Popusti se ne zbrajaju te je prilikom prijave potrebno u polju „Napomena“ navesti osnovu po kojoj se ostvaruje mogući popust
 
IN-HOUSE EDUKACIJE

Postoji mogućnost organizacije In-house edukacije.
Kontaktirajte nas
za dodatne informacije i ponudu.

 
Sve edukacije
 Aktualne edukacije