Datum i mjesto održavanja:
Četvrtak, 05.10.2017.  -  Petak, 06.10.2017.
Split
Rok za prijavu:
Utorak, 03.10.2017.
 
[CAP - Controlling Advanced Program] Kontroling u nabavi

CERTIFICIRANI PROGRAM I RADIONICA         

Moguće pojedinačno pohađanje

9. MODUL: Kontroling u nabavi

Kako efektivno uspostaviti instrumente kontrolinga u nabavi da biste uspješno planirali i upravljali Vašim aktivnostima nabave


Ciljevi i koristi

Na ovoj edukaciji dobit ćete sveobuhvatan pregled kontrolinga u nabavi. To obuhvaća mjerenje uspjeha nabave kao i planiranje i upravljanje aktivnostima nabave.
Cilj edukacije je osposobiti Vas da kritički razmotrite i dalje unapređujete postojeće stanje kontrolinga u nabavi u Vašem poduzeću, te da strateške i operativne instrumente kontrolinga prilagodite i primjenite u vlastitom poslovanju kroz zajedničku suradnju stručnjaka iz kontrolinga i nabave.

Edukacija traje od 9:00 – 16:30 sati te obuhvaća dvije 15-minutne pauze za kavu i 60-minutnu pauzu za ručak. U kotizaciju su uključeni svi materijali za praćenje programa i učenje, certifikat, ručak i osvježenja tijekom pauze.

Sadržaj

  • Osnove kontrolinga u nabavi: nabava kao poluga za ostvarenje dobiti, mjerenje uspješnosti, benchmarking i pokazatelji
  • Strateški kontroling u nabavi: kvantificiranje strategije nabave, implementacija i mjerenje
  • Upravljanje portfeljem u nabavi
  • Operativni kontroling u nabavi: uspostavljanje sustava pokazatelja, planiranje nabave i Make-or-Buy odlučivanje
  • Upravljanje dobavljačima i odabrane teme: upravljanje rizicima, rani utjecaj na nastanak troškova, TCO – Total Cost of Ownership, analiza lanca vrijednosti, Design to Cost
  • Analiziranje i izvještavanje
  • Organizacija kontrolinga u nabavi

Ova edukacija je dio programa CAP – Controlling Advanced Program kojeg zajednički certificiraju Horváth Akademie iz Njemačke i Poslovna učinkovitost.
  
Na edukaciju je moguće prijaviti se i pojedinačno, kao i in-house, čime se dobivaju 2 od ukupno 10 potrebnih bodova za pristupanje procesu certifikacije za Advanced Business Controller (ABC).

 
Ronald Gleich
 

Prof. Dr. Ronald Gleich je predsjednik Uprave Horváth Akademie, članice konzultantske grupe Horváth & Partners iz Njemačke,  predsjednik Uprave renomiranog instituta za inovacije SITE - Strascheg Institute for Innovation, Transformation and Entrepreneurship te profesor i predstojnik katedre za industrijski menadžment na EBS Business School, EBS Universität für Wirtschaft und Recht.
Predsjednik je i član brojnih nadzornih odbora (Wittenstein AG, EBS House of Ventures (HoV), Gebr. Becker GmbH i dr.). Obnašao je funkcije predsjednika Uprave i financijskog direktora European Business School (EBS) Executive Education GmbH, u Hochenheimu je bio profesor na katedri za vođenje i organizaciju te je također bio profesor i docent na Universität Stuttgart.     

Mladen Meter
 

Dr. sc. Mladen Meter je konzultant i direktor tvrtke Poslovna učinkovitost d.o.o. za poslovno savjetovanje. Posjeduje višegodišnje iskustvo na rukovodećim pozicijama u međunarodnim tvrtkama (Kaufland, Generali, Basler), a trenutačno radi samostalno i s renomiranim inozemnim partnerima na brojnim projektima u Hrvatskoj i u inozemstvu. Magistrirao je 2005. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, 2006. završio je Controlling Stufenprogramm na austrijskom Controller-Institut-u u Beču te položio ispit za diplomiranog financijskog kontrolera, a 2012. je doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Također se školovao na poslovnoj školi IEDC Bled School of Management i na Horváth Akademie u Njemačkoj. Ovlašteni je interni revizor za banke, financijske institucije i informacijske sustave te certificirani konzultant Mreže konzultanata HAMAG INVEST-a za područja: poslovnog planiranja, financija, organizacije i poslovnog upravljanja. Veći broj godina je kao viši predavač predavao na AACSB akreditiranoj poslovnoj školi, a među ostalima predaje i u Njemačkoj na ESB Business School u Reutlingenu. Također vrlo često predaje na otvorenim i in-house edukacijama u Hrvatskoj i inozemstvu.

 
 
Sve edukacije
 Aktualne edukacije