Datum i mjesto održavanja:
Ponedjeljak, 17.07.2017.  -  Utorak, 18.07.2017.
Zagreb
Rok za prijavu:
Četvrtak, 13.07.2017.
 
[CAP - Controlling Advanced Program] Upravljanje i kontroling inovacija

CERTIFICIRANI PROGRAM I RADIONICA         

Moguće pojedinačno pohađanje

7. MODUL: Upravljanje i kontroling inovacija

Kako efektivno i efikasno mjeriti inovacijske aktivnosti Vašeg poduzeća da bi ih mogli uspješno planirati i upravljati njima


Ciljevi i koristi

Na ovoj edukaciji dobit ćete sveobuhvatan pogled na zadatke i instrumente modernog upravljanja inovacijama. Predstavit ćemo Vam kako ćete Vaš kontroling inovacija ugraditi u cjelokupni sustav menadžmenta inovacija.
Pored toga, naučit ćete metode koje se koriste za pojedinačne i višestruke razine projektne organizacije, kao i za cijelo poslovno područje istraživanja i razvoja.
Cilj edukacije je da možete na efektivan način upravljati inovacijskim aktivnostima i aktivnostima istraživanja i razvoja Vašeg poduzeća. Također ćete naučiti kako odabrati i upravljati projektima istraživanja i razvoja, kao i kako svakodnevno upravljati portfeljom projekata prepoznavajući potencijale i rizike u područjima istraživanja i razvoja odnosno inovacija.

Edukacija traje od 9:00 – 16:30 sati te obuhvaća dvije 15-minutne pauze za kavu i 60-minutnu pauzu za ručak. U kotizaciju su uključeni svi materijali za praćenje programa i učenje, certifikat, ručak i osvježenja tijekom pauze.

Sadržaj

  • Upravljanje inovacijama i kontroling inovacija: sadržaji, zadaci i ugrađivanje u menadžment inovacija
  • Primjena inovacijske i tehnološke strategije: metode i instrumenti, kritične točke
  • Innovation Performance Management: Innovation Balanced Scorecard
  • Input-Process-Output-Outcome Model, odabir i vrednovanje ključnih pokazatelja
  • Upravljanje i kontroling inovacijskih projekata: prioritiziranje i odabir inovacijskih projekata, strateški instrumenti
  • Podrška informiranju i planiranju kod inovacijskih procesa i projekata: instrumenti za efektivan razvoj koncepta i proizvoda

Ova edukacija je dio programa CAP – Controlling Advanced Program kojeg zajednički certificiraju Horváth Akademie iz Njemačke i Poslovna učinkovitost.
  
Na edukaciju je moguće prijaviti se i pojedinačno, kao i in-house, čime se dobivaju 2 od ukupno 10 potrebnih bodova za pristupanje procesu certifikacije za Advanced Business Controller (ABC).

 

VODITELJI PROGRAMA:

Ronald Gleich
 

Prof. Dr. Ronald Gleich je predsjednik Uprave Horváth Akademie, članice konzultantske grupe Horváth & Partners iz Njemačke,  predsjednik Uprave renomiranog instituta za inovacije SITE - Strascheg Institute for Innovation, Transformation and Entrepreneurship te profesor i predstojnik katedre za industrijski menadžment na EBS Business School, EBS Universität für Wirtschaft und Recht.
Predsjednik je i član brojnih nadzornih odbora (Wittenstein AG, EBS House of Ventures (HoV), Gebr. Becker GmbH i dr.). Obnašao je funkcije predsjednika Uprave i financijskog direktora European Business School (EBS) Executive Education GmbH, u Hochenheimu je bio profesor na katedri za vođenje i organizaciju te je također bio profesor i docent na Universität Stuttgart.     

Mladen Meter
 

Dr. sc. Mladen Meter je konzultant i direktor tvrtke Poslovna učinkovitost d.o.o. za poslovno savjetovanje. Posjeduje višegodišnje iskustvo na rukovodećim pozicijama u međunarodnim tvrtkama (Kaufland, Generali, Basler), a trenutačno radi samostalno i s renomiranim inozemnim partnerima na brojnim projektima u Hrvatskoj i u inozemstvu. Magistrirao je 2005. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, 2006. završio je Controlling Stufenprogramm na austrijskom Controller-Institut-u u Beču te položio ispit za diplomiranog financijskog kontrolera, a 2012. je doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Također se školovao na poslovnoj školi IEDC Bled School of Management i na Horváth Akademie u Njemačkoj. Ovlašteni je interni revizor za banke, financijske institucije i informacijske sustave te certificirani konzultant Mreže konzultanata HAMAG INVEST-a za područja: poslovnog planiranja, financija, organizacije i poslovnog upravljanja. Veći broj godina je kao viši predavač predavao na AACSB akreditiranoj poslovnoj školi, a među ostalima predaje i u Njemačkoj na ESB Business School u Reutlingenu. Također vrlo često predaje na otvorenim i in-house edukacijama u Hrvatskoj i inozemstvu.

 
 
Sve edukacije
 Aktualne edukacije