Datum i mjesto održavanja:
Ponedjeljak, 20.03.2017.
Zagreb i Split
Rok za prijavu:
Srijeda, 15.03.2017.
 
CAP - Controlling Advanced Program

CAP – CONTROLLING ADVANCED PROGRAM

Certificirani napredni kontroling program za stjecanje međunarodnog certifikata Advanced Business Controller

 

Praktični kontroling program za stjecanje certifikata Advanced Business Controller

NAPOMENA: Sva predavanja se održavaju na hrvatskom jeziku.

U suradnji sa Horváth Akademie iz Njemačke Poslovna učinkovitost Vam nudi certificirani kontroling program za iskusne kontrolere i menadžere koji se tematski nastavlja na već etablirani međunarodno certificirani kontroling program Kontroling akademije Poslovne učinkovitosti za stjecanje certifikata Certified Controller.

Ciljna grupa

CAP – Controlling Advanced Program namijenjen je kontrolerima i menadžerima, koji već posjeduju višegodišnje iskustvo i znanja iz kontrolinga, te žele steći dodatna aktualna praktično orijentirana znanja.
Ciljna skupina su također apsolventi Kontroling akademije Poslovne učinkovitosti i ekvivalentnih kontroling programa s bogatim iskustvom u kontrolingu i poslovnoj praksi.

Sadržaj

Program za stjecanje međunarodnog certifikata Advanced Business Controller se sastoji od 5 obveznih modula u trajanju od po 2 dana. U okviru CAP – Controlling Advanced Programa na raspolaganju je i 5 izbornih modula, također u trajanju od po 2 dana, gdje pohađanje 1 izbornog modula može zamijeniti pohađanje 1 obveznog modula.
Pohađanje modula iz progama CAP – Controlling Advanced Program možete fleksibilno birati prema osobnim potrebama i željama, mjestu i vremenu održavanja.
Edukacije programa traju od 9:00 – 16:30 sati te obuhvaćaju dvije 15-minutne pauze za kavu i 60-minutnu pauzu za ručak. U kotizaciju programa uključeni su svi materijali za praćenje programa i učenje, certifikat, ručak i osvježenja tijekom pauze.
U cijenu programa za certifikaciju uključeno je 5 obveznih modula od po 2 dana, u ukupnom trajanju od 10 dana.

Detaljnije informacije o sadržaju, datumima i mjestima izvođenja možete pronaći u nastavku:

1. MODUL
Kontroler kao partner menadžmentu                          
Zagreb, 20. - 21.03.2017.
Split, 09. - 10.03.2017.

2. MODUL
Upravljanje ključnim pokazateljima poslovanja     
Zagreb, 26. - 27.04.2017.
Split, 12. - 13.04.2017.

3. MODUL
Strateški menadžement iz perspektive kontrolera  
Zagreb, 19. - 20.06.2017.
Split, 13. - 14.06.2017.

4. MODUL
Moderno budžetiranje                                                     
Zagreb, 14. - 15.09.2017.
Split, 30. - 31.08.2017.

5. MODUL
Izvrsnost u upravljanju poslovnim procesima           
Zagreb, 18. - 19.12.2017.
Split, 04.- 05.12.2017.

6. MODUL
Kontroling u volatilnom vremenu                                 
Zagreb, 22. - 23.05.2017.
Split, 08. - 09.05.2017.

7. MODUL
Upravljanje i kontroling inovacija                                  
Zagreb, 17. - 18.07.2017.
Split, 10. - 11.07.2017.

8. MODUL
Financijski kontroling                                                       
Zagreb, 07. - 08.09.2017. 
Split, 24. - 25.08.2017.

9. MODUL
Kontroling u nabavi                                                         
Zagreb, 17. - 18.10.2017.
Split, 05. - 06.10.2017.

10. MODUL
Kvantitativno vrednovanje strateških opcija             
Zagreb, 22. - 23.11.2017.
Split, 02. - 03.11.2017.


Način na koji je koncipiran CAP – Controlling Advanced Program nudi Vam željenu fleksibilnost. Odaberite obvezne module programa, pristupite certifikaciji i steknite međunarodni kontroling certifikat Advanced Business Controller. Takvim odabirom steći ćete također i cjenovne pogodnosti. Želite li pak produbiti svoje znanje samo iz određenih područja kontrolinga, možete jednostavno odabrati za Vas prikladne pojedinačne module. Naravno, ukoliko se kasnije odlučite, možete naknadno pristupiti postupku certifikacije.   

Ispit za stjecanje certifikata Advanced Business Controller

Preduvjet za pristupanje ispitu za stjecanje certifikata je pohađanje obveznih 5 modula CAP – Controlling Advanced Programa odnosno stjecanje najmanje 10 bodova, pri čemu se za svaki modul dodijeljuju 2 boda. Pohađanje 1 izbornog modula može zamijeniti pohađanje 1 obveznog modula.  
Certifikacija za certifikat Advanced Business Controller se provodi kroz izradu i prezentaciju završnog rada pred komisijom koja se sastoji od članova Horváth Akademie iz Njemačke i Poslovne učinkovitosti.
Prijave za ispit se zaprimaju najkasnije 3 mjeseca prije datuma ispita, a završni rad s obrađenim slučajem iz poslovne prakse se dostavlja najkasnije 2 mjeseca prije datuma ispita.
Cilj završnog rada je da se instrumenti i metode kontrolinga, koje su sadržane u CAP – Controlling Advanced Programu, obrade na praktičnom slučaju iz poslovne prakse.
Postoji mogućnost jednog ponavljanja ispita.     

Nakon završetka programa CAP – Controlling Advanced Programa, zainteresirani polaznici mogu se prijaviti za polaganje ispita za stjecanje Advanced Business Controller certifikata.

Cijena polaganja ispita:

  • 1.500 HRK + PDV (1. izlazak na ispit)
  • 1.000 HRK + PDV (2. izlazak na ispit).

Ispit će se održati u prvoj polovici 2018. godine, a točan datum će biti objavljen prije završetka programa.

Praktična akreditacija

CAP- Controlling Advanced Program provodi se kroz zajedničku certifikaciju članova Horváth Akademie iz Njemačke i Poslovne učinkovitosti.
Na ovaj način je programu osigurana praktična akreditacija kroz kvalitetnu strukturu i sadržaj programa, kao i kroz primjenjene standarde kvalitete i praktične primjenjivosti.  
Za postizanje temeljnog cilja ovog programa kroz njegovo izvođenje i sam postupak certifikacije, posebna pozornost i sustav vrednovanja je usmjeren na povezivanje sadržaja programa i njegove primjene na praktičnim primjerima i  slučajevima iz poslovne prakse.

Koristi za polaznike

Hidden Champions in Controlling: Ime Horváth & Partners kod top menadžera u Njemačkoj vrijedi kao prva adresa za ekspertize iz područja kontrolinga i financija. To potvrđuju i rezultati provedene studije „Hidden Champions des Beratungsmarktes“ Prof. Dr. Dietmara Finka peti put za redom. Učite od broja 1.
 

Best Practice: Uspješni primjeri iz poslovne prakse omogućuju poboljšanja u području vlastitog interesa i rada. U certificiranom programu predstavljamo veliki broj Best Practices primjera rješenja za Vaše poduzeće.
 

 

Primjena u praksi: Kroz projekte naših konzultanata u raznim poduzećima i industrijama upoznati smo s izazovima s kojima se poduzeća suočavaju. Profitirajte također kroz naš certificirani program s našom ekspertizom i praktično primjenjivim sadržajima u praksi.

 Usavršavanje prilagođeno Vašim zahtjevima: Kao polaznik našeg certificiranog programa možete birati između 10 2-dnevnih modula. Na taj način dobivate mogućnost da osobno prilagodite usavršavanje prema vlastitim željama i potrebama.

 

 

State of the Art praktične kontroling edukacije: Horváth & Partners je međunarodna konzultantska kuća s više od 700 konzultanata širom svijeta, a specijalizirani su, i posjeduju brojne reference za projekte u području kontrolinga, financija i menadžmenta. Višestruki su dobitnici brojnih renomiranih priznanja za svoj konzultantski i edukacijski rad kao što su: „Hidden Champion des Beratungsmarktes“, „Best of Consulting“ – WirtschaftsWoche, Top-Inovator i dr. Edukacije Horváth Akademie su prepoznatljive po tome što sadrže specifična znanja i iskustva koja su rezultat višegodišnjeg konzultantskog rada.

 

Učenje u malim grupama: Kako bi se postigao optimalan transfer znanja, edukacije se provode u malim grupama. Tako se predavači mogu na optimalan način posvetiti individualnim pitanjima polaznika i razgovarati o praktičnim primjerima iz svakodnevne poslovne prakse.


 

Održivo znanje kroz podršku pri implementaciji: S ciljem da se sadržaji edukacija još efektivnije implementiraju u svakodnevnu poslovnu praksu polaznika, kao dodatak kod velikog broja edukacija, nudimo mogućnost individualne podrške. Na taj način se sadržaji edukacije povezuju s Vašim osobnim zahtjevima i vežu se uz Vaše specifične izazove.

 

Međunarodni certifikat: Nakon pohađanja najmanje obveznih modula CAP – Controlling Advanced Programa, moguće je pristupiti certifikaciji za certifikat Advanced Business Controller koja se provodi kroz izradu i prezentaciju završnog rada pred komisijom koja se sastoji od članova Horváth Akademie iz Njemačke i Poslovne učinkovitosti.

 
Ronald Gleich
 

Prof. Dr. Ronald Gleich je predsjednik Uprave Horváth Akademie, članice konzultantske grupe Horváth & Partners iz Njemačke,  predsjednik Uprave renomiranog instituta za inovacije SITE - Strascheg Institute for Innovation, Transformation and Entrepreneurship te profesor i predstojnik katedre za industrijski menadžment na EBS Business School, EBS Universität für Wirtschaft und Recht.
Predsjednik je i član brojnih nadzornih odbora (Wittenstein AG, EBS House of Ventures (HoV), Gebr. Becker GmbH i dr.). Obnašao je funkcije predsjednika Uprave i financijskog direktora European Business School (EBS) Executive Education GmbH, u Hochenheimu je bio profesor na katedri za vođenje i organizaciju te je također bio profesor i docent na Universität Stuttgart.     

Mladen Meter
 

Dr. sc. Mladen Meter je konzultant i direktor tvrtke Poslovna učinkovitost d.o.o. za poslovno savjetovanje. Posjeduje višegodišnje iskustvo na rukovodećim pozicijama u međunarodnim tvrtkama (Kaufland, Generali, Basler), a trenutačno radi samostalno i s renomiranim inozemnim partnerima na brojnim projektima u Hrvatskoj i u inozemstvu. Magistrirao je 2005. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, 2006. završio je Controlling Stufenprogramm na austrijskom Controller-Institut-u u Beču te položio ispit za diplomiranog financijskog kontrolera, a 2012. je doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Također se školovao na poslovnoj školi IEDC Bled School of Management i na Horváth Akademie u Njemačkoj. Ovlašteni je interni revizor za banke, financijske institucije i informacijske sustave te certificirani konzultant Mreže konzultanata HAMAG INVEST-a za područja: poslovnog planiranja, financija, organizacije i poslovnog upravljanja. Veći broj godina je kao viši predavač predavao na AACSB akreditiranoj poslovnoj školi, a među ostalima predaje i u Njemačkoj na ESB Business School u Reutlingenu. Također vrlo često predaje na otvorenim i in-house edukacijama u Hrvatskoj i inozemstvu.

 
 
 
Sve edukacije
 Aktualne edukacije